Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

George Simion, săltat de mascați la 3 dimineața, din Piața Victoriei. Liderul AUR a condus având permisul suspendat

lider aur

Foto: captura Facebook George Simion

După un scandal de aproape o oră în Piața Victoriei, azi-noapte George Simion a fost condus de mascați la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis.

Liderul AUR, care a transmis live pe Facebook interacțiunea cu polițiștii, a susținut că nu i s-a adus la cunoștință faptul că are permisul suspendat. Polițiștii de la Brigada Rutieră i-au spus că permisul i-a fost suspendat în urma unui accident cu vătămare corporală, care a avut loc în Buzău.

George Simion a fost invitat de polițiști să meargă la secţia de poliţie, dar a refuzat și le-a trasmis acestora că va merge a doua zi, apoi a urcat în autocarul AUR din Piața Victoriei. După ce au apărut mascații, liderul AUR a acceptat să fie condus la secție.

​​Simion se afla în Piața Victoriei pentru a promova protestul AUR din 2 octombrie.

Comunicatul Poliției Române:

„În seara zilei de 29 septembrie 2022, polițiștii ce desfășurau activități de menținere a ordinii și liniștii publice și a fluenței traficului rutier în Piața Victoriei au depistat un conducător auto care a condus și oprit un autocar într-o zonă interzisă.

Acesta a refuzat să se supună dispoziției polițiștilor rutieri de mutare a autocarului din zona interzisă, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu 1.450 de lei, fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile.

Pe timpul intervenției, unul dintre polițiști a fost agresat, în acest sens fiind sesizată unitatea de parchet competentă în vederea continuării cercetărilor pentru o posibilă faptă de ultraj.

Ulterior, polițiștii rutieri au dispus măsura ridicării autocarului, folosindu-se în acest scop o platformă de tractare.

Pe parcursul nopții, mai multe persoane au tulburat liniștea și ordinea publică, fapt pentru care organele de poliție și jandarmerie au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 14.200 lei.

Totodată, în cursul aceleiași nopți, tot în Piața Victoriei, polițiștii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani care a condus un autoturism având permisul de conducere suspendat. Acesta a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, respectiv conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având suspendată exercitarea dreptului de a conduce.”

Reacția AUR

Liderul AUR spune că protestatarii de azi-noapte au fost agresați de forțele de ordine din Piața Victoriei. Potrivit unui comunicat transmis de AUR, citat de Agerpres, aceştia vor solicita de la Institutul de Medicină Legală un certificat medico-legal  "care să probeze urmele loviturilor şi intervenţiei brutale exercitate de jandarmi în timpul operaţiunii de evacuare forţată".

AUR susţine că o grupă de jandarmi şi mai mulţi poliţişti au intervenit în forţă după ce autocarul Alianţei pentru Unirea Românilor a fost adus şi parcat în zona centrală din Piaţa Victoriei pentru promovarea protestului din 2 octombrie.

"După câteva ore de negocieri în care protestatarii au refuzat să mute autocarul, jandarmii au intrat cu forţa în maşină şi scos în mod brutal persoanele care se aflau în interior. Mai mulţi membri şi simpatizanţi AUR au fost bruscaţi de forţele de ordine în timp ce se aflau în scuarul central din Piaţa Victoriei, fără să blocheze sau să obstrucţioneze în niciun fel traficul rutier şi fără să tulbure liniştea publică", potrivit comunicatului AUR.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu prea va infingeti la a comenta. Va este frica de acest avorton gretos si adunatura lui de derbedei? Daca era cu basescu mama ce ati mai fi comentat, sau cu neomarxistii, cum va place sa le ziceti, cui?! oare. Neonanazistilor de mahala neaosa nu prea indrazniti? Va plac atat de mult aceste javre paduchioase?
    • Like 0
  • Bai magistratilor, ale caror rate la case ar trebui sa le platim noi pentru a nu fi voi, putori imputite, trantori corupti pana-n maduva oaselor, coplesiti de griji, cand aveti de gand sa ne scutiti de aparitiile acestei adunaturi de derbedei, a acestui infractor recidivist? Bagti-l dracului odata in puscrie, tinand cont de toate incalcarile legilor pe care le-a comis in acesti peste doi ani de cand ni s-a bagat cu sila in viata. Politia incearca sa faca ceva dar voi o sabotati in mod frecvent atunci cand protagonisti sunt acesti derbedei si crei din lumea interlopa din banii carora va faceti voi case si luxul in care traiti voi si taraturile familiilor voastre. Locul multor "magistrati" este in puscarie, pe ani multi, alaturi de toata scursura societii. Daca va intelegeti atat de bine eu v-as baga impreuna. Ce drumuri ati face impreuna!
    • Like 1


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult