Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Germania: Împrumuturi de 550 miliarde de euro pentru companii, destinate amortizării efectelor coronavirusului. Ministrul Finanțelor: „Aceasta este bazooka”. Fond de 50 miliarde pentru micii antreprenori

Olaf Scholz - Foto Guliver/Getty Images

 Foto Guliver/Getty Images

Germania va acorda companiilor, prin banca de stat KfW, împrumuturi de până la 550 de miliarde de euro, pentru a-și proteja angajații în contextul crizei Covid-19 și pentru a supraviețui pandemiei. 

Ministrul german al Finanțelor, Olaf Scholz, ca răspuns la acest ajutor, a spus: „Aceasta este bazooka. O folosim pentru a face ceea ce este necesar. Vom verifica mai târziu pentru a vedea dacă avem nevoie de arme mai mici", a adăugat ministrul, scrie Financial Times, citat de Business Today.

Publicația notează că pentru susținerea micilor antreprenori și a liber profesioniştilor - artiști, muzicieni, fotografi - statul german are pregătite fonduri de 50 miliarde euro, bani care vor fi acordați ca granturi, precum și drept linii de finanțare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult