Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Germania: Împrumuturi de 550 miliarde de euro pentru companii, destinate amortizării efectelor coronavirusului. Ministrul Finanțelor: „Aceasta este bazooka”. Fond de 50 miliarde pentru micii antreprenori

Olaf Scholz - Foto Guliver/Getty Images

 Foto Guliver/Getty Images

Germania va acorda companiilor, prin banca de stat KfW, împrumuturi de până la 550 de miliarde de euro, pentru a-și proteja angajații în contextul crizei Covid-19 și pentru a supraviețui pandemiei. 

Ministrul german al Finanțelor, Olaf Scholz, ca răspuns la acest ajutor, a spus: „Aceasta este bazooka. O folosim pentru a face ceea ce este necesar. Vom verifica mai târziu pentru a vedea dacă avem nevoie de arme mai mici", a adăugat ministrul, scrie Financial Times, citat de Business Today.

Publicația notează că pentru susținerea micilor antreprenori și a liber profesioniştilor - artiști, muzicieni, fotografi - statul german are pregătite fonduri de 50 miliarde euro, bani care vor fi acordați ca granturi, precum și drept linii de finanțare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult