Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Comisia Europeană va direcționa către România peste 1 miliard de euro. Fondurile vor putea fi folosite pentru sprijinirea sistemului de sănătate și pentru acordarea de finanțare sectorului IMM

Comisia Europeana - getty

Foto Guliver/Getty Images

Comisia Europeană va direcționa către România peste 1 miliard de euro. Din această sumă, 483 de milioane de euro vor proveni din renunțarea în acest an la obligația de a solicita țării noastre rambursarea prefinanțărilor neutilizate din fondurile structurale. 

Restul de 637 milioane de euro vor fi  disponibili prin virarea avansului aferent fondurilor structurale pentru anul 2020 în cursul lunilor martie și aprilie, se arată într-o  scrisoare adresată ministrului Muncii, Violeta Alexandru și ministrului Fondurilor Europene, Ioan Boloș și semnată de către Elisa Ferreira, comisar european pentru Coeziune și reforme și Nicolas Schmit, comisar pentru Locuri de muncă și drepturi sociale.

Fondurile europene vor putea fi utilizate pentru sprijinirea sistemului de sănătate, prin achiziţii de echipamente de protecţie, medicamente şi teste Covid-19, precum și pentru adaptarea mediului de muncă din domeniul sanitar la situaţia actuală și asigurarea accesului persoanelor vulnerabile la facilităţile medicale.

De asemenea, sumele au ca scop și oferirea de linii de creditare pentru IMM-uri, menite să atenueze şocurile financiare provocate de criza coronavirus.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult