Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Germania înăsprește măsurile anti-coronavirus: lockdown pentru persoanele nevaccinate anticovid. Din februarie, vaccinarea ar putea deveni obligatorie

germania - getty

Foto: Getty Images

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi că persoanelor nevaccinate împotriva Covid li se va interzice accesul în multe locuri publice, inclusiv în magazine și la evenimente așa-numite neesențiale. Excepție vor face persoanele care au trecut prin boală.

„Evenimentele culturale și de petrecere a timpului liber la nivel național vor fi deschise doar celor care au fost vaccinați sau care s-au recuperat după boală”, a spus joi Angela Merkel, notează BBC.

Foto: Getty Images

„Am înțeles că situația este foarte gravă și dorim să luăm măsuri suplimentare pe lângă cele luate deja”, a adăugat cancelarul german în exercițiu.

Merkel a mai spus că obligativitatea vaccinării impotriva Covid la nivel național în Germania ar putea fi impusă din februarie 2022, după ce propunerea va fi dezbătută în parlament.

Întrebată joi dacă susține măsura privind obligativitatea vaccinării, Merkel a răspuns: „Dacă aș fi deputat, aș vota pentru ea”.

Cancelarul german desemnat Olaf Scholz, cu care Angela Merkel a avut joi o întrevedere, alături de liderii regionali germani, a anunțat recent demararea unei proceduri legislative pentru introducerea obligativității generale a vaccinării. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Se pare ca nemtii astia sunt niste fraieri , ca si israelienii si multi altii care nu au invatat carte si nu inteleg libertatea atat de profund ca poporul roman.
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult