Sari la continut
alt

Mihnea Rudoiucheck icon

Mihnea Rudoiu a absolvit Academia Tehnică Militară (2001) şi Facultatea de Ştiinţe Politice din Bucureşti (2005).


Articole publicate check icon

femeie - Getty

Expresia „Ȋn spatele oricărui bărbat de succes se află o femeie puternică” e ȋncă o mostră, emisă sub forma unui compliment scremut, de a arăta că femeia a trăit ȋn umbra acestuia, chiar și atunci cȃnd talentele și inteligența ei erau deasupra celui pe care, cu infinit tact, ȋl ghida către o carieră ȋmplinită. ( Foto: Guliver /Getty Images)

Citește mai mult

Tineri la metrou Pipera

Se pornește de la premisa că oamenii au bani suficienți, dar că e nu se mulțumesc cu ce au și aleg inconștienți să fie sclavii vicleșugurilor lui Mamon. Adevărul e că cei mai mulți indivizi sunt prost plătiți, muncesc foarte mult ȋn raport cu cȃt cȃștigă și nu au de ales decȃt ȋntre a renunța la job și a munci și mai mult pentru a-și permite o parte din bucuriile la care, ȋntre noi fie vorba, o minoritate privilegiată rareori ȋși coboară privirile. (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Citește mai mult

Fete club

Femeile nu ies în cluburi să agațe. Dac-ar îndrăzni cineva să le spună că, de fapt, ele ies noaptea în oraș, machiate şi aranjate, ca să-l cunoască pe „one & only”, l-ar hali cu fulgi cu tot. Nesimțitule! Nu ți-ar fi rușine să insinuezi că tȃnjesc după jumătatea predicată de uncheșul Platon? Eu am nevoie de-un bărbat cum are nevoie peștele de bicicletă… (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

barbat singur

Celebra “Ai o vȃrstă, ce mai aştepţi?”, expusă în felurite variante, de la cele mai aluzive pȃnă la cele mai directe, e nedisputată în frecvenţa cu care e rostită cȃnd au loc întȃlniri cu neamuri sau prieteni. Dar nu numai. Ci şi cu simple cunoştinţe. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Violenta domestica

…societatea, formal îndrăgostită de cultură ca bărbatul ce oferă beat soției flori de Ziua Femeii, îi administrează acesteia, în particular, fie o monumentală indiferență, fie strașnice cotonogeli pentru lipsa de sex-appeal a valorilor cu care iese în lume. (Foto: Adriana Neagoe/Inquam Photos)

Citește mai mult

L. Kovesi

Cȃnd cei care văd jumătatea goală a activității DNA, recte abuzurile și ȋncălcările legii de către angajații instituției, se tăvălesc de rȃs/nervi pe seama creierelor de bibilică ale tefeleilor mioritici, care nu pricep, feri-te-ar sfȃnta Kovesi, că DNA e infestat de indivizi ce sabotează actul de justiție, calmați-vă, pricepem! (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Citește mai mult

Protest 20 ianuarie - Inquam Photos / Virgil Simonescu

Un „marş de-aici!” nu va alunga parcagiul. Îl poţi rosti, te simţi chiar bine, dar „umorile” trec, tu pleci la treaba ta, satisfăcut că l-ai pus la punct, şi „parcagiul” rămȃne, statornic meseriei lui, în acelaşi loc, chiar dacă, iniţial, poate a mimat că s-ar fi speriat și s-a cărat. (Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu)

Citește mai mult

femeie - facebook

Multe bloggeriţe şi-au însuşit modalităţile de limbaj specifice, până deunăzi, bărbaţilor (socotiţi a fi mai din topor şi mai puţin caşti în conversaţii), încercând a deveni, prin expresiile împrumutate de la aceştia, ce era Coco Chanel când a lansat moda pantalonilor sau Diane Keaton în „Annie Hall”.(Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Nicolae Ciucă

Este eronat să pui semn de egalitate între parcursul militar al adepţilor unor cariere pompieristice, cum sunt cele ale generalului Oprea sau ale generalului, fost fruntaş, Onţanu, şi evoluţia riguroasă a unor militari care au urmat, pas cu pas, drumul anevoios al ierarhiei militare. (Foto: Inquam Photos/ George Călin)

Citește mai mult

Flori, florărie

- Vai, ce atent e iubitul/ soțul/ prietenul meu, mi-a oferit iar crizanteme! se va lăuda ea a doua zi prietenelor care, de ciudă că nu au și ele un prieten/ iubit/ soț la fel de atent (în caz că au unul), își vor vârî unghia-n gât.(Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Mubarak

A fost o întrevedere scurtă, de zece minute. Discuţia nu a avut nimic extraordinar. Banalităţile de rigoare. Însă ce mi-a atras atenţia atunci a fost portretul de pe unul din pereţii camerei în care fusesem poftit. Înfăţişa chipul imens, compus din bucăţele mici de mozaic, al lui Huzmin Mubarak, preşedintele egiptean. Ochii lui ne supravegheau ca ai doctorului Eckleberg din romanul lui Fitzgerald, “Marele Gatsby”. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Contramanifestatie Cotroceni

O domnişoară de 25 de ani, Ruxandra Ţuţuianu, a afirmat despre protestatari, în urmă cu ceva zile, că, „dacă tot vă adunaţi ca oile în Piaţa Victoriei, cu toate că nu îmi pasă câtuşi de puţin de urletele voastre prost informate, îmi pasă de ce văd că lăsaţi în urmă! Nu e de mirare că ieşiţi ca în junglă, sunteţi un haos desăvârşit! Adunaţi-vă mizeriile, sticlele, hârtiile, mâncarea de pe jos! Ajung bătrânii să strângă după voi! Mi-e scârbă!”

Citește mai mult

Parlament

În preajma unui asemenea public, zurliii din politică, cu sprijinul zurliilor din media, vor avea întotdeauna de partea lor suportul unui număr considerabil de români. (Foto Inquam Photos/George Călin)

Citește mai mult

Relee

Românii care au ieşit şi vor mai ieşi în stradă pentru că nu doresc să vadă aprobată OUG privind amnistia şi graţierea sunt sorosişti şi cioloșişti ignari, nazişti, bolşevici, golani, lepre, vânduţi americanilor, vânduţi şi ruşilor...

Citește mai mult

Facebook

Asemenea îndemnuri, variaţiuni pe aceeaşi temă, par a traduce frământările, uimirile, nehotărârile, aşteptările şi dorinţele individuale, dar scot în evidenţă mai ales neputinţa de a le pune în practică. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Taxi

Cel care mi-a cerut 30 de lei era, de departe, cel mai arogant dintre toţi. Când l-am întrebat dacă 20 de lei sunt ok, nici nu a catadicsit să îmi răspundă. Dar eu p-ăsta l-am ales. (Inquam Photos/ Octav Ganea)

Citește mai mult

protest

Decât să-ţi dai ochii scârbit peste cap o viaţă-ntreagă, în aşteptarea unui salvator, mai bine îţi arunci privirea-n oglindă şi poate descoperi ce stă în puterile tale. Mai ales că, de cele mai multe ori, pentru asta, e suficient să faci ceea ce trebuie, atunci când trebuie. (Foto George Călin/Inquam Photos)

Citește mai mult

Daniel Barbu

I-aş recomanda să meargă în Sudan unde să trăiască pe cont propriu, aşa cum am făcut-o eu şi alţi colegi din Armata României: vreme de un an, patru inşi într-o cameră cu gratii la ferestre, fără apă curentă şi fără electricitate, pe nişte călduri inimaginabile. (Inquam Photos/ Octav Ganea)

Citește mai mult

Delegația României la Jocurile Olimpice de la Rio

De ce sunt importante medaliile lotului sportiv olimpic al României? Pentru că ne motivează, ne arată că mentalitatea de învingător e o chestiune de atitudine, voinţă, muncă şi seriozitate, că putem privi în afară nu cu obişnuita aroganţă ce maschează o fatală lipsă de încredere, ci cu speranţa că fiecare dintre noi putem birui obstacolele. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Drumeție în pădure

Vrem să iubim şi să fim iubiţi, să călătorim şi să ne bucurăm de prieteni, vrem ca fiecare clipă să aibă însemnătatea ei unică şi să nu ne/se consume în zadar, tânjim să-i ocrotim pe cei neajutoraţi şi să nu-i rănim pe cei din jur şi, cu toate astea, când ajungem pe picioarele noastre, cădem pradă angoaselor sociale şi presiunilor de a ne conforma. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Conchita Wurst

De ce unele minorităţi sexuale sunt ok, iar altele, naşpa, de ce unele comportamente au devenit acceptabile, iar altele sunt în continuare ofensatoare şi de domeniul psihiatriei? De ce dorinţa lui X de-a se căsători cu un motan e anormală, dar dorinţa lui Y de a-şi schimba sexul a devenit firească? (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Liviu Dragnea

Asemenea dezinfectanţilor, mulţi reprezentanţi ai clasei politice şi ai mediului de afaceri actual par compuşi dintr-un material diluat care-i preface în simulacre inclusiv în situaţiile disperate în care, luptând pentru conservarea prestigiului personal, denunţă pe un ton pompos atacurile „nedemocratice” ale DNA. (Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei)

Citește mai mult

bugetar

Faptul că în vârfurile multor instituţii ale statului au fost şi sunt numiţi oameni cu experienţă în zona privată, unde au aplicat strategii ce şi-au dovedit valabilitatea, iar la stat, aceleaşi strategii (reforme), implementate cu conştiinciozitate identică, nu modifică aproape deloc instituţiile în cauză, arată că buba e una sistemică şi abia apoi umană. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Scriitor

Pentru mulţi, pare-se, opinia înrădăcinată era că, după ce scriu o carte, întreg tirajul e depozitat la mine în debara, iar eu nu fac decât să aştept nişte „oameni miloşi” care să mă cruţe de necazul ce-a dat peste mine şi să mă „uşureze” de un exemplar, să pot elibera şi eu mai repede locul pentru a-l umple cu varză murată sau cutii de încălţăminte, în orice caz, cu ceva util (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult