Sari la continut
alt

Mihnea Rudoiucheck icon

Mihnea Rudoiu a absolvit Academia Tehnică Militară (2001) şi Facultatea de Ştiinţe Politice din Bucureşti (2005).


Articole publicate check icon

Cărți în librărie

Piața de carte din România e estimată la 60 de milioane de euro, incomparabilă cu vânzările anuale de carte din Italia, de două miliarde de euro. Piața cărții din Germania, cea mai mare din Europa, se ridică la 9 miliarde de euro anual, cea din Ungaria - la 140 milioane de euro, cea din Bulgaria (cu o populație de 7 milioane) – la 60 milioane de euro, iar în Slovenia (două milioane de locuitori), la 75 de milioane de euro. (Foto: Inquam Photos/ Bogdan Danescu)

Citește mai mult

 Foto Facebook/ Viorel Catarama

Viața pare să predispună, inexorabil, omul plictiselii. Mai devreme sau mai târziu, vine și îl înhață. Dă cu el de pământ și-l preface într-un terci rutinat. Și, atunci, omul caută alternative sau, cum zice Camus, "se dedică cultivării obişnuinţelor". Foto Facebook/ Viorel Catarama

Citește mai mult

Beckham si fiica

E vorba de ipocrizie sau în discuție e eternul tabu cauzator de interdicții, inexplicabila prohibiție instaurată din moși strămoși și transmisă mai departe sub forma unui blestem asupra minților docile, ușor impresionabile? Cine exagerează, Beckham sau restul, care îi condamnă gestul? (Foto GB1 / Backgrid UK / Profimedia)

Citește mai mult

selfie - Foto Dmytro Zinkevych / Alamy / Alamy / Profimedia)

Ideea unei fotografii e să-l lași pe celălalt să tragă concluziile, oricare ar fi, nu să i le sugerezi sau, mai rău, să i le servești mură-n gură. Ȋn general, privitorul e înzestrat cu suficientă inteligență emoțională pentru a savura fără proptele atmosfera evocată ȋntr-o imagine. Ei bine, mai puțin utilizatorul de Instagram. (Foto Dmytro Zinkevych / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

Black Friday - Getty

Problema e alta: produsele, majoritatea lor, nu sunt deloc reduse. Ori reducerile reale sunt modice. Ori sunt pentru ultimele trei produse din stoc. Și fluctuează de la o săptămȃnă la alta de parcă ar fi acțiuni ale Deutschland Bank tranzacționate la Bursa din New York. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult