Sari la continut
alt

Mihnea Rudoiucheck icon

Mihnea Rudoiu a absolvit Academia Tehnică Militară (2001) şi Facultatea de Ştiinţe Politice din Bucureşti (2005).


Articole publicate check icon

Aroganta

Plăcerea de a placa limbajul cotidian cu expresii livrești, neologisme și cuvinte la modă are rădăcini adânci la noi. Și, să stăm liniștiți, nu aparține numai românilor. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Perseverență

Eroarea cea mai gravă care se propagă, odată cu fenomenul poveștilor de succes, este ideea că suferința e justificată dacă e pusă ȋn slujba unui scop mai ȋnalt, mai nobil. Că nu poți fi fericit dacă nu ai ȋndurat mult și pe nedrept ȋn prealabil. Și nu meriți să te bucuri de viaţă dacă totul ȋți cade ca o pleașcă, fără un efort bazat pe lipsuri. Astfel că, printr-un masochism asumat tacit, milioane de indivizi se deprind a ȋndura nedreptăţi ȋn tăcere și se delectează cu privaţiunile.

Citește mai mult

Cărți în librărie

Piața de carte din România e estimată la 60 de milioane de euro, incomparabilă cu vânzările anuale de carte din Italia, de două miliarde de euro. Piața cărții din Germania, cea mai mare din Europa, se ridică la 9 miliarde de euro anual, cea din Ungaria - la 140 milioane de euro, cea din Bulgaria (cu o populație de 7 milioane) – la 60 milioane de euro, iar în Slovenia (două milioane de locuitori), la 75 de milioane de euro. (Foto: Inquam Photos/ Bogdan Danescu)

Citește mai mult

 Foto Facebook/ Viorel Catarama

Viața pare să predispună, inexorabil, omul plictiselii. Mai devreme sau mai târziu, vine și îl înhață. Dă cu el de pământ și-l preface într-un terci rutinat. Și, atunci, omul caută alternative sau, cum zice Camus, "se dedică cultivării obişnuinţelor". Foto Facebook/ Viorel Catarama

Citește mai mult

Beckham si fiica

E vorba de ipocrizie sau în discuție e eternul tabu cauzator de interdicții, inexplicabila prohibiție instaurată din moși strămoși și transmisă mai departe sub forma unui blestem asupra minților docile, ușor impresionabile? Cine exagerează, Beckham sau restul, care îi condamnă gestul? (Foto GB1 / Backgrid UK / Profimedia)

Citește mai mult