Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Grupul Beltrame vrea să investească 250 de milioane de euro pentru modernizarea COS Târgovişte. Vor fi create peste 1.000 de locuri de muncă

COS Targoviste

Foto COS Targoviste

Grupul italian Beltrame și-a anunțat intenția de a investi 250 de milioane de euro la Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște, pentru a-l transforma în „cea mai modernă fabrică de producere a oțelurilor speciale”, cu emisii de carbon la unul dintre cele mai scăzute niveluri din Europa, potrivit unui comunicat al Guvernului român. Producția va începe în lunile care urmează.

Reprezentanții Grupului au anunțat că au în plan dezvoltarea, la Târgoviște, a unui nou combinat, pentru producerea oțel-betonului și a sârmei laminate.

Investițiile vor genera încă din prima etapă 200 de noi locuri de muncă, până la finalizarea planurilor de dezvoltare fiind create în total peste 1.000 de locuri de muncă. Investitorii vor construi două parcuri foto-voltaice, pentru alimentarea cu electricitate a capacităților de producție.

Premierul Nicolae Ciucă a avut o întâlnire cu reprezentanții grupului Beltrame, după finalizarea de către aceștia a achiziției COS Târgoviște, iar investitorii italieni și-au prezentat planurile de investiții în retehnologizare, pentru producerea de oțeluri speciale în condiții de protejare a mediului.

„Investim masiv în următorii ani, folosind fonduri europene și de la buget. Materiile prime și produsele de înaltă calitate din țară sunt necesare pentru a putea întreține ritmul alert al efortului de dezvoltare economică, în direcții care să susțină calitatea vieții și să protejeze mediul”, a declarat prim-ministrul.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult