Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Guvernul îngheață salariile în sectorul bugetar. Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici admite că există un document „de lucru” trimis deja la Bruxelles - Digi24

Liviu Dragnea - Viorica Dancila

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Un document trimis de Guvern la Comisia Europeană și publicat pe Facebook de senatorul liberal Forin Cîțu anunță măsuri radicale pentru reducerea deficitului bugetar.

„PSD i-a trădat și i-a mințit pe români.

România în criză economică - PSD introduce măsuri de austeritate în 2019!!!

Într-un document trimis Comisiei Europene, în urmă cu câteva zile, PSD +ALDE promit înghețarea salariilor în sectorul bugetar în 2019 la nivelul din decembrie 2018:

PASD +ALDE NU MAI APLICA LEGEA SALARIZARII UNITARE (astfel recunosc falimentul programului de guvernare și mă confirmă)!

Asta înseamnă că salariile sunt TAIATE cu echivalentul ratei inflației. În plus creșterea dobânzilor va tăia și mai mult din puterea de cumpărare.

În poză măsurile pe care PSD promite că le va lua la construirea bugetului pentru 2019.

Este clar ca legea pensiilor este doar o minciuna. Nu sunt bani pentru aplicarea legii salarizarii unitare si PSD +ALDE mint ca dubleaza pensiile.

Situația este dramatică așa cum veți vedea și în raportul asupra economei pe care îl public în aceste zile”, scrie pe Facebook senatorul liberal.

(clic pe imagine pentru a o mări)

Eugen Teodorovici: „Documentul e real, dar este un scenariu”

Contactat de Digi24, ministrul finanţelor Eugen Teodorovici susţine că nu s-a luat o decizie fermă în acest sens. El a confirmat că documentul respectiv a fost trimis de Guvern Comisiei Europene, dar spune că ceea ce scrie în el reprezintă doar un scenariu de lucru, unul din multele luate în calcul în acest moment.

„Este un document trimis Comisiei Europene. Dl. senator n-a făcut altceva decât să preia un document public și să îl pună pe pagina proprie de Facebook. Este un document care prezintă un scenariu, e un document de lucru, prezintă o posibilă variantă trimisă Comisiei Europene, pentră că acesta este modul în care Guvernul lucrează de ani de zile și orice stat membru asta face: trimite Comisiei Europene discuții, scenarii, calcule, pentru ca într-un final să luăm o decizie într-un fel sau altul”, a declarat Eugen Teodorovici la Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dansul de-acum incepe! Minciuna are picioare scurte!
  • Like 0
 • Cum era cu magnificul program de guvernare?
  • Like 1
  • @ Jonn Jonzz
   check icon
   Magnific, cum să fie?
   Sau încă o altă ”eroare de comunicare”....
   • Like 0
 • check icon
  Evident, ciuma PSD va invoca clasica ”problemă de comunicare”. Că proasta de la ministerul muncii zice că prostul de la ministerul de finanțe nu știe pe ce lume se află. Și apoi... noroc de Dragnea care ”îi sinconizează”!!
  • Like 0
 • Statul nu mai poate plati majorari de salarii deoarece trebuie sa plateasca dobanzi in crestere la imprumuturile luate de la banci pt finantarea deficitului bugetar. Orice masa se plateste! Mai mult, la fel ca in 2010, este posibila o crestere a taxelor plus o scadere a salariilor, tot din cauza dobanzilor in crestere. Masurile vor fi luate, ca in 2010, tot peste noapte...
  • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult