Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Guvernul îngheață salariile în sectorul bugetar. Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici admite că există un document „de lucru” trimis deja la Bruxelles - Digi24

Liviu Dragnea - Viorica Dancila

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Un document trimis de Guvern la Comisia Europeană și publicat pe Facebook de senatorul liberal Forin Cîțu anunță măsuri radicale pentru reducerea deficitului bugetar.

„PSD i-a trădat și i-a mințit pe români.

România în criză economică - PSD introduce măsuri de austeritate în 2019!!!

Într-un document trimis Comisiei Europene, în urmă cu câteva zile, PSD +ALDE promit înghețarea salariilor în sectorul bugetar în 2019 la nivelul din decembrie 2018:

PASD +ALDE NU MAI APLICA LEGEA SALARIZARII UNITARE (astfel recunosc falimentul programului de guvernare și mă confirmă)!

Asta înseamnă că salariile sunt TAIATE cu echivalentul ratei inflației. În plus creșterea dobânzilor va tăia și mai mult din puterea de cumpărare.

În poză măsurile pe care PSD promite că le va lua la construirea bugetului pentru 2019.

Este clar ca legea pensiilor este doar o minciuna. Nu sunt bani pentru aplicarea legii salarizarii unitare si PSD +ALDE mint ca dubleaza pensiile.

Situația este dramatică așa cum veți vedea și în raportul asupra economei pe care îl public în aceste zile”, scrie pe Facebook senatorul liberal.

(clic pe imagine pentru a o mări)

Eugen Teodorovici: „Documentul e real, dar este un scenariu”

Contactat de Digi24, ministrul finanţelor Eugen Teodorovici susţine că nu s-a luat o decizie fermă în acest sens. El a confirmat că documentul respectiv a fost trimis de Guvern Comisiei Europene, dar spune că ceea ce scrie în el reprezintă doar un scenariu de lucru, unul din multele luate în calcul în acest moment.

„Este un document trimis Comisiei Europene. Dl. senator n-a făcut altceva decât să preia un document public și să îl pună pe pagina proprie de Facebook. Este un document care prezintă un scenariu, e un document de lucru, prezintă o posibilă variantă trimisă Comisiei Europene, pentră că acesta este modul în care Guvernul lucrează de ani de zile și orice stat membru asta face: trimite Comisiei Europene discuții, scenarii, calcule, pentru ca într-un final să luăm o decizie într-un fel sau altul”, a declarat Eugen Teodorovici la Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dansul de-acum incepe! Minciuna are picioare scurte!
  • Like 0
 • Cum era cu magnificul program de guvernare?
  • Like 1
  • @ Jonn Jonzz
   check icon
   Magnific, cum să fie?
   Sau încă o altă ”eroare de comunicare”....
   • Like 0
 • check icon
  Evident, ciuma PSD va invoca clasica ”problemă de comunicare”. Că proasta de la ministerul muncii zice că prostul de la ministerul de finanțe nu știe pe ce lume se află. Și apoi... noroc de Dragnea care ”îi sinconizează”!!
  • Like 0
 • Statul nu mai poate plati majorari de salarii deoarece trebuie sa plateasca dobanzi in crestere la imprumuturile luate de la banci pt finantarea deficitului bugetar. Orice masa se plateste! Mai mult, la fel ca in 2010, este posibila o crestere a taxelor plus o scadere a salariilor, tot din cauza dobanzilor in crestere. Masurile vor fi luate, ca in 2010, tot peste noapte...
  • Like 0


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult