Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Simona Halep o învinge pe Jelena Ostapenko și devine numărul 1 mondial. „Cred că este prima dată când am plâns pe teren”

Simona Halep - Beijing

(Foto: Guliver/Getty Images)

Simona Halep va fi noul număr 1 mondial începând de luni, după ce s-a calificat în finala turneului WTA de la Beijing. Halep a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, pe Jelena Ostapenko, și și-a luat revanșa pentru finala de la Roland Garros, pierdută în fața sportivei letone. 

„Cred că este prima dată când am plâns pe teren. Este uimitor că sunt numărul 1 mondial. Vă mulțumesc pentru sprijinul din această săptămână”, a spus la sfârșitul partidei Simona Halep, vizibil emoționată. „Este ziua mea specială", a adăugat sportiva.

Halep devine prima jucătoare de tenis din România care ajunge pe primul loc în lume şi al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974. 

(Foto: Guliver/Getty Images)

Simona Halep este în TOP 10 de 193 de săptămâni. În circuitul actual nicio altă sportivă în activitate nu poate rivaliza cu ea din acest punct de vedere, potrivit Digisport.ro. 

UPDATE Cristian Tudor Popescu, la Digi24: „Valorile sunt egalizate la vârful tenisului feminin, în absența Serenei Williams și oarecum prin rotație obțin poziția unu aceste jucătoare foarte bune. Important e că Simona joacă altceva. Este o altă Simona. Cu jocul pe care l-a arătat la Beijing, cu barierele mentale Sharapova și Ostapenko pe care le-a spart, perspectivele mi se par excepționale pentru Simona. De abia acum Simona poate câștiga Turneul Campioanelor și anul viitor un turneu de grand slam”.

UPDATE „Cred că este prima dată când am plâns pe teren. Este uimitor că sunt numărul 1 mondial. Vă mulțumesc pentru sprijinul din această săptămână”, a spus Simona Halep.

UPDATE Simona este numărul 1 mondial, după ce a învins-o cu 6-2, 6-4 pe Ostapenko. Este prima jucătoare din România care ajunge pe această poziție.

UPDATE. Simona Halep a câștigat primul set cu 6-2

Jelena Ostapenko a mai cucerit un titlu în acest an, la penultimul turneu la care a participat, la Seul, unde a jucat în finală cu Johanna Larsson.

L'Equipe: Simona Halep a jucat un meci perfect

Simona Halep a jucat un meci perfect sâmbătă dimineață, în semifinalele de la Beijing, împotriva Jelenei Ostapenko (6-2, 6-4), iar emoția ei la finalul confruntării a fost vizibilă, scrie L'Equipe. Nu numai că românca a ajuns în finală (a cincea din acest an, după Madrid, Roma, Roland-Garros și Cincinnati), dar și-a asigurat primul loc în clasamentul mondial, care va fi anunțat luni, notează publicația.

(Foto Guliver/Getty Images)

„Noua regină a WTA”, care a reușit să o întreacă în clasament pe sportiva spaniolă Garbine Muguruza, va aștepta până va cunoaște numele adversarei sale de duminică, mai adaugă publicația. Partida dintre Caroline Garcia și Petra Kvitova este programată azi, după duelul dintre Rafael Nadal și Grigor Dimitrov.

Virginia Ruzici: „De acum, psihologic, Simonei îi va fi mai simplu”

Fosta mare jucătoare a României, câştigătoare de Grand Slam la Roland Garros, în 1978, Virginia Ruzici, care este și managerul Simonei Halep, crede că Simona s-a eliberat de presiunea pe care a resimțit-o în ultimii trei ani. 

„Simona a avut o presiune mare în ultimii trei ani. Va trebui să muncească mai mult, va avea mai multă responsabilitate, dar psihologic cred că îi va fi mai simplu. Pentru că s-a eliberat de această presiune. De acum ea va juca la fiecare turneu cât de bine se poate în momentul respectiv. Şi sunt convinsă că va veni şi primul Grand Slam. Simona a evoluat cu foarte multă luciditate la acest turneu. După meciul cu Sharapova, mai ales, s-a eliberat complet. Şi e bine că meciul cu Maria Sharapova s-a disputat la o altă competiţie decât un Grand Slam", a spus Virginia Ruzici la Digi Sport.

Ilie Năstase: „Acum vor toți să o bată pe Simona”

„E foarte bine! Noi toți am pus presiune pe ea. Halep și-a îmbunătățit al doilea serviciu, a fost mai agresivă decât în trecut. Au fost mai multe pe primul loc, precum Pliskova și Muguruza. Acum vor toți să o bată pe Simona! Probabil că și băieții se vor ridica la nivelul fetelor", a spus fostul mare campion Ilie Năstase la Digi Sport

(Foto Guliver/Getty Images)

Stere Halep: „Simona mi-a zis: «Tată, am reuşit!»”

Stere Halep, tatăl Simonei, a declarat la Digi Sport că a discutat pentru câteva secunde cu fiica sa imediat după ce s-a încheiat meciul cu Ostapenko, iar amândoi au izbucnit în lacrimi. 

„Am vorbit foarte puţin cu Simona. Mi-a zis: „Tată, am reuşit!" Apoi am izbucnit în lacrimi, eu mai mult, şi am zis că vorbim mai târziu. Am avut încredere totală în ea. De asta am investit tot. Primul telefon l-am primit de la Gică Hagi. Mi-a urat să ne ajute Dumnezeu să rămânem cât mai mult timp în top 10. Singurul lucru important e să nu iubeşti banii. Dacă iubeşti banii, ei te întorc din drum. Ne-am gândit doar la performanţă", a declarat Stere Halep la DigiSport.

„Dacă nu ești încrezător nu poți ajunge nicăieri. De 20 de ani așteptăm acest eveniment să se producă și iată că s-a produs. Nu e ușor, trebuie multă muncă, multă răbdare. De 20 de ani așteptăm această victorie. Simona va câștiga mai multe Grand Slam-uri nu numai unul, să avem răbdare că va câștiga”, a spus sâmbătă Stere Halep într-o conferință de presă la Constanța. 

Darren Cahill: „O zi de neuitat!”

Antrenorul Darren Cahill, care nu a însoţit-o pe Simona Halep în China, a postat un mesaj de felicitare pe Twitter, după ce eleva sa a devenit numărul 1 mondial: „O zi de neuitat!”

(Foto: Guliver/Getty Images)

„O jucătoare extraordinară. O tânără extraordinară. Bravo, Simona! O zi de neuitat!”, a scris Darren Cahill. Pe fotografia atașată mesajului a notat: „Vor fi obstacole, vor fi îndoieli, vor fi greşeli, dar cu multă muncă nu vor fi limite, #1".

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sper ca lipitorile politice să aibă (nu decenţa, că politrucii n-au aşa ceva) un recul şi să abţină de la declaraţii. Succesul aparţine exculsiv Simonei şi familiei sale. Statul român nu are niciun amestec aici.

    Sper, din toată inima, că va urma îndemul dlui C.T. Popescu şi îşi va face o fotografie pe vestigiile Arenei BNR. Ar fi exact imaginea pentru ceea ce înseamnă sport în România.
    • Like 1
    • @ Dragoş Anghelache
      Silpres check icon
      Să nu fim nedrepți! Din câte știu, spre deosebire de alte jucătoare, în cazul ei nu i-au fost antrenori nici tatăl, nici mama, care au alte merite în sprijinirea ei, dar în acest succes au fost implicați și alții, cărora le-a și mulțumit după meciul cu Ostapenko.
      În legătură cu abținerea politicienilor de la declarații, cred că sperați degeaba, mai ales ținând cont că România nu (mai) dă lideri mondiali pe bandă rulantă. Însă, nefiind vorba despre fotbal (cum se zicea pe vremea lui Pingelică: la agricultură și fotbal se pricepe toată lumea), probabil că vor fi mai puțini cei care vor comite guițuri.
      • Like 0
    • @ Dragoş Anghelache
      Nimic nu ni se datoreaza doar noua si familiei, suntem toti intr-o interdependenta pe care necunoscatorii nu o inteleg!
      • Like 0
  • Nu s-a jucat finala domnilor.In meciul cu Ostapenko diferenta a facut-o serviciul.Astept mai mult de la Simona.
    Nr. 1 mondial?Anul acesta 5 jucatoare au fost nr. 1 mondial .In istorie Simona este a 25-a jucatoare nr 1 mondial . Ce ziceti?
    • Like 0
    • @ Vasile Ciucur
      nobody check icon
      Pai daca nu-i aşa mare chestie sa fii numarul 1 mondial, o aştept acolo si pe Irina Begu :)
      • Like 0
    • @ Vasile Ciucur
      Silpres check icon
      Nu doar serviciul. Serviciul l-a avut Halep și-n finala de la Roland Garros (73% la primul), maniera de joc a Simonei s-a schimbat la acest turneu.
      Da, dintre atâtea mii de jucătoare care s-au perindat prin WTA din 3 noiembrie 1975 (când s-a introdus clasamentul computerizat), Halep este a 25-a care s-a cocoțat acolo, sus. Ce mare brânză, nu?! OK, sunt de acord că trebuia să ajungă mai demult aici și să fie și cea mai bună din lume până la ora aceasta (18:52, 7 octombrie 2017), dar asta e, nu trăim într-o lume perfectă. În fond, nici Nadia, cât de Nadie a fost ea, nu a luat „1” din prima, devenind primul (și singurul fiindcă și dacă s-o mai fi spus despre alții, nu a mai fost același impact) sportiv perfect (sper că nimeni care a trăit acele momente n-a uitat celebra exclamație: „She's perfect!”). Din fericire, Halep mai are șansa să ajungă și cea mai bună din lume. Da, știu, din păcate, înaintea ei au fost alte nu știu câte „cea mai bună”. Cum ziceam, nu trăim într-o lume perfectă...
      • Like 0
    • @ nobody
      Nu asta am spus domnule.Din 1975 pana-n 2017 25 de jucatoare au ocupat locul 1 mondial ,din acestea . 5 jucatoare au ocupat locul 1 in 2017.
      • Like 0
    • @ Vasile Ciucur
      nobody check icon
      Şi care e problema, o perioadă o să mai fie tulburări în vârful clasamentul, dat fiind că valorile sunt foarte apropiate. Dar care-i a 5-a jucatoare care anul asta a fost numarul 1?

      Edit: cred că n-o număram pe Serena, da, au fost 5 anul ăsta.
      • Like 0
    • @ Vasile Ciucur
      Mă amuză cum unele persoane (nu mă refer strict la dl. Cicur, pentru că este ceva general), sunt foarte critice cu sportivii, indiferent de sportul în care fac performanţă: de la fotbal şi până la şah sau tenis de masă. Acum, ce să zic? De la terasă, din faţa plasmei, toată lumea dă gol, nimeni nu ratează! :)) Un picuţ mai greu este în teren.

      Chiar şi a 250-a jucătoare nr. 1 mondial să fi fost şi tot era o mare performanţă. Eşti pe placa şefilor de promoţie şi asta contează!
      • Like 2
    • @ Dragoş Anghelache
      nobody check icon
      Dacă fiecare avea pretenţii de la sine cum are de la Simona, România era în topul puterilor mondiale, poate chiar numarul 1 :) Totusi, cumva reuşim să fim la coada oricărui clasament imaginabil...
      • Like 2
    • @ Vasile Ciucur
      Silpres check icon
      Scuze, n-am înțeles din prima sensul! Am crezut că vă referați la faptul că e al 25-lea lider mondial.
      Acum, ce vină are ea că precedentele n-au avut față de locul 1, nici măcar Kerber, care părea cea mai răsărită dintre ele? E ca și cum am contesta-o pe Steffi Graf fiindcă n-a jucat pe vremea lui Billie Jean King! Acestea sunt, cu acestea se bate.
      • Like 0
    • @ Dragoş Anghelache
      Silpres check icon
      Dacă ați citit interviul tradus al Simonei Halep din acest site sau pe cel original din siteul WTA, probabil că ați aflat cam cum gândește un sportiv de înaltă performanță. Mă îndoiesc că Halep ar fi fost mulțumită cu locul 250. Însă pentru unii sunt buni și banii de lemn... Ceea ce, nici nu prea e de mirare în România lui las' că merge și așa. Noroc că Halep pare că se ghidează după două expresii americane, care în traducere sună cam așa: Bun nu e suficient de bun și locul 2 nu contează.
      • Like 0
    • @ nobody
      Am greşit "adrisantul". Răspunsul era pentru comentatorul Silpres.
      • Like 0
    • @ Silpres
      Nu aţi citit cu atenţie. Dl Ciucur a scris că Halep este nr. 1 printre alte 25 de jucătoare de tenis care, la rândul lor, au fost şi ele nr. 1. Eu am răspuns că chiar dacă ar fi fost nr. 1 printre alte 250, performanţa este aceeaşi fiindcă eşti pe placa şefilor de promoţie. Nu contează câţi au fost înaintea ta. Contează că, la un moment dat, ai fost şi tu nr. 1. Cred că acum m-am făcut înţeles.
      • Like 0
    • @ Dragoş Anghelache
      Silpres check icon
      A, acum am înțeles ce-ați vrut să spuneți! Așa cred și eu. Însă, din ce-am înțeles eu, d-l Ciucur voia să sublinieze că anul acesta nr. 1 nu are atâta „greutate” fiindcă dintre cele 25 care au fost din 1975 până acum, 5 s-au perindat pe locul 1 în acest an!
      • Like 0
    • @ Vasile Ciucur
      Zicem ca , asa cum sunt jucatoare nr. 1 mondial, tot asa sunt si oameni ca dumneata!
      • Like 1
  • Silpres check icon
    Clar că Garcia o simpatizează pe Simona! După ce i-a ușurat drumul spre locul 1 mondial eliminând-o pe Svitolina, acum i-a netezit calea spre titlul China Open eliminând-o pe Kvitova în semifinală.
    • Like 0
    • @ Silpres
      nobody check icon
      Serios? I-a uşurat drumul cu cea pe care o conduce cu 4-1? :)

      http://www.stevegtennis.com/head-to-head/women/Simona_Halep/Petra_Kvitova/
      • Like 0
    • @ nobody
      Silpres check icon
      E clar că umorul nu e punctul tău forte...
      Dar, hai să-mi pun mintea: tu ce crezi, e mai ușor să joci împotriva unei adversare fără probleme medicale și în formă sau contra uneia accidentate, care vine după două meciuri grele, dintre care unul de peste 3 ore?
      În ceea ce privește întâlnirile directe: Kvitova - Halep 6-1 6-2 (semifinală Wuhan, 2016, cel mai recent meci; ambele victorii din 2016 ale Simonei au fost în 3 seturi), Halep - Garcia 2-0 (în 2017 a fost 6-4 6-2). Kvitova, locul 14, Garcia, locul 20.
      Sunt convins că după ce-a eliminat-o pe Kvitova, Garcia s-a gândit: Acum, dacă-i fată gigea, Halep o să-mi dea o bere înainte de finală pentru că am eliminat-o pe cea care o bătuse în cel mai recent meci direct, că pe mine ar trebui să mă bată mai ușor, doar m-a bătut de fiecare dată pe unde m-a prins! Apropo, asta era tot o glumă...
      • Like 0
    • @ Silpres
      nobody check icon
      Stai calm, umorul meu este in perfecta stare de functionare, doar ca are nevoie de standarde ceva mai inalte decât eşti tu in stare să livrezi....
      • Like 1
    • @ nobody
      Silpres check icon
      Așa a zis și vulpea.
      • Like 0
  • check icon
    Avem o jucătoare de tenis pe primul loc in lume. Primul loc, adică cea mai buna din lume.
    Ce ne facem "fetelor"???!!!
    M-au impresionat chinezii cum au sărbătorit la finalul partidei ajungerea Simonei pe primul loc. Cred ca daca ar fi fost de-a lor, ii ridicau statuie în fața unei arene de tenis făcuta peste noapte special pentru campioana.
    Noi ce facem pentru asemenea sportivi????...
    Comentam, eh, mare rahat, o face pentru bani, ne doare in cot, etc.
    Si mergem mai departe cu arena BNR, cu orase pline de maluri,...si cu uitare totala.
    Mamaaaa, daca era FCSB, Dinamo, Rapid sau alte echipe de fotbal pe primul loc in Europa, era betie națională.

    • Like 2
    • @
      Silpres check icon
      Not so fast! Încă nu e cea mai bună din lume. Dacă va câștiga Turneul Campioanelor (cu noul stil va câștiga fără alte probleme, decât cele pe care și le-ar face ea), atunci putem spune sigur că e campioana campioanelor, dar ca să-l facă pe unul ca mine să-și ceară scuze că a greșit (eu am scris și în acest site, și-n altele că, la fel ca Wozniacki, și dacă ajunge lider mondial, va fi unul de conjunctură, fără glorie fiindcă nu va câștiga niciodată un turneu de Grand Slam), e musai să câștige măcar un turneu de Grand Slam. Acum, după ce-am văzut „halul” în care a adus-o Pavel, cred că-i posibil nu doar să câștige un turneu de Grand Slam, ci chiar să facă anul viitor Grand Slam. Mă refer la adevăratul Grand Slam, cu toate cele 4 mari turnee câștigate în același an, nu fakeul care se încearcă să ne fie băgat pe gât, câștigarea celor 4 mari consecutiv, chiar dacă nu în același an (de pildă, Wimbledon și US Open într-un an, iar Australian Open și Roland Garros în anul următor).
      Cu fotbalul, aveți dreptate. Să ne amintim că nici când Gabi Szabo era cea mai bună din lume nu s-a făcut gaură-n cer, nici măcar când Ilie Năstase a fost cel mai bun din lume (că el chiar a fost, nu a fost doar lider mondial). Ceva emulație națională a mai fost în epoca de glorie a handbalului masculin, când Steaua avea ca obiectiv câștigarea Cupei Campionilor (câștigarea campionatului era subînțeleasă), iar obiectivul naționalei era cucerirea titlului mondial (doar la olimpiade au fost „eșecuri” pe bandă rulantă, reușind numai niște „amărâte” de locuri 2, de mai mare „rușinea”!).
      În ceea ce privește jucatul pentru bani, eu o înțeleg, mai ales că, după cum zicea Ion Țiriac acum ceva timp: Simona Halep e un sportiv sărac. N-am pus ghilimele fiindcă n-am timp să caut acum citatul exact, dar aceasta era ideea. Însă Halep este obligată să câștige bani nu doar pentru c-ar fi săracă, ci și pentru ceea ce-am scris azi în siteul meu:
      «Și, dacă tot suntem la capitolul „felicitările, masa și dansul”, Halep merită felicitări și pentru implicarea în acțiuni sociale, cum este și cea în care a intrat acum o lună, Little Star Foundation, a unei foste nr. 2 mondial, Andrea Jaeger (licențiată în teologie), care ajută speranțele sportive aflate în momente dificile financiare sau medicale, fondatoarea solicitându-i ajutorul în conducerea organizației. Simona a fost de acord și a făcut și o donație de 10000 USD, spunând: „I am excited to team up with Andrea Jaeger’s Little Star Foundation Youth Olympics Project. Like Andrea, my heart is in helping children. We hope you join us to make a difference to Young Olympians and children suffering from poverty, disease and lack of opportunity.”»
      • Like 0
    • @
      Silpres check icon
      Dacă pot...
      Se povestește că în anii '80, în holul NASA era schema primei navete spațiale și cineva a întrebat dacă nu se tem că o vor copia alții, răspunsul fiind: S-o copieze, dacă pot... Istoria a dovedit că n-au putut.
      • Like 0
    • @ Silpres
      nobody check icon
      Wow, aerele tale de superioritate se incadreaza perfect in "Dunning–Kruger effect" :)

      "In the field of psychology, the Dunning–Kruger effect is a cognitive bias wherein people of low ability suffer from illusory superiority, mistakenly assessing their cognitive ability as greater than it is. The cognitive bias of illusory superiority derives from the metacognitive inability of low-ability persons to recognize their own ineptitude."
      • Like 1
    • @ nobody
      Silpres check icon
      Până una-alta, am avut dreptate: atât timp cât Halep s-a încăpățânat cu stilul defensiv a pierdut multe meciuri importante, care i-ar fi permis să ajungă acolo unde îi e locul cu mult timp înainte (încă de la Turneul Campioanelor 2014) și să aibă și cel puțin două Roland Garros câștigate.
      Spre deosebire de alții, însă, mie nu mi-e teamă să recunosc nici când am dreptate, nici când greșesc... Așa că, încearcă psihologie populară la altă masă!
      • Like 0
    • @ Silpres
      Era imposibil sa nu apara un comentariu de genul asta . La momentul acesta un comentariu nelalocul lui,stupid . Despicarea firului in patru,fara rost, la momentul unei victorii, care a adus-o pe Simona pe locul 1 in lume,dupa 20 ani de munca . Silpres,tu pe ce loc esti in incaperea in care muncesti sau traiesti ?
      • Like 3
    • @ Silpres
      nobody check icon
      Ştii cum se zice, şi un ceas defect are dreptate de două ori pe zi :) De exemplu eu pariez că Simona vă ieşi într-o bună zi din top 100. Vai ce deştept sunt, nu-i aşa? :)
      • Like 1
    • @ Vali Dumitru
      Silpres check icon
      1 autoritar!
      Să nu uităm că este ceea ce în ciclism se numește victorie de parcurs, spre atingerea obiectivului principal. Știi care-i problema românilor? Cu niște excepții, se mulțumesc cu puțin. Nu mă refer la cei care ar vrea, dar nu pot, ci la cei care pot. Care ar trebui să fie țelul final? Evident, să fie cea mai bună din lume. Pentru aceasta mai sunt doi pași: Turneul Campioanelor (dacă tot nu sunt Serena și Șarapova) și un turneu de Grand Slam, ce-i așa greu de priceput?
      Cum spunea nu mai știu ce ziarist de sport român, în urmă cu mulți, mulți ani, e timpul să mai învățăm și din victorii...
      • Like 0
    • @ nobody
      Silpres check icon
      Eu n-aș paria pe asta... Oare Kim Clijters mai era în Top 100 la fiecare dintre cele două retrageri?
      • Like 0
    • @ nobody
      Silpres check icon
      O, văd că ai rămas fidel ceasurilor cu afișaj analogic. Nu știu dacă ai aflat, dar s-au inventat ceasurile cu afișaj digital, care când se defectează sau rămân fără baterie nu mai indică nimic!
      • Like 0
    • @ Silpres
      Ma intreb daca si in activitatea pe care o prestati dumneavoastra ,@ Gabriel Iacovita , va impuneti aceleasi standarde inalte cum pretindeti de la altii . Fara suprare!
      • Like 1
    • @ Gabi Costescu
      Vezi ca nu Iacovita e ,,priceputu" . e vorba de silpres .Dar, nu-l intreba . e cam debandada in logica lui,deja a ajuns la ...Edberg, Annacone . Daca il bagi in seama s-ar putea sa ajunga la cuantica...
      • Like 0
    • @ Vali Dumitru
      Eroarea a fost facuta cu intentie pentru ca nu asteptam si un raspus din partea lui.
      • Like 2
    • @ Gabi Costescu
      Silpres check icon
      OK, văd că ți-e teamă să porți un dialog, așa că ne oprim înainte de a începe.
      • Like 0
    • @ Vali Dumitru
      Silpres check icon
      Am impresia că faceți parte dintre cei pe care-i complexează femeile inteligente...
      Scuze că nu m-am născut ieri și că m-am uitat la tenis și prin alte perioade, nu doar de la Kyrgios încoace! Și da, aveți dreptate, am fost pe la liceu și-n afara pauzelor de fumat la budă (obicei pe care proful de fizică îl condamna cu toată tăria, el recomandând călduros fumatul în aer curat, pe malul unui râu din apropierea liceului) și recunosc că eu sunt principalul „vinovat” că mi-a plăcut fizica cuantică (și dacă e mecanică cuantică tot cam cacofonie este, dar e din categoria Biserica Catolică), deși, ar trebui ca o parte din „vină” să și-o asume și proful de fizică!
      • Like 0
    • @ Silpres
      Ooooo ! Esti femeie? Eu am crezut ca esti ,,oltean "... Bine ca stiu ca esti si inteligenta. Am inteles de unde iti vine ... Naiba m-a pus sa dialoghez cu tine! Gata ,poti avea ultimul cuvant .
      • Like 0
    • @ Vali Dumitru
      Silpres check icon
      Acum, știi cum se spune, că fiecare bărbat are o latură feminină. Drept dovadă, marii campioni care plâng după ce obțin o victorie pe care și-au dorit-o mult. Sau cei care spun compătimitor când văd câte-un sărman la minte: Lasă-l, săracu', că atâta poate!
      În ceea ce privește dialogul, te înțeleg, nu pot toți să fie de părerea regretatului Ion Rațiu, care spunea la începutul anilor '90: O să mă lupt pentru ca tu să ai dreptul să nu fii de acord cu mine! Unora le place schimbul de idei, chiar dacă se discută și-n contradictoriu, alții sunt mai pricepuți la „artimetică” ori sunt făcuți pentru neurochirurgie, iar alții se simt bine dacă le dai să sape șanțuri. Ca urmare, nu fi dur cu tine doar pentru că n-ai rezistat la un dialog!
      N-am înțeles, însă, care-i chestia cu „oltean”, mi-e străin termenul cu ghilimele. Mai am și eu unele lacune, nu-s chiar Wikipedia, nici Enciclopedia britanică sau Larrouse.
      • Like 0
  • check icon
    Ce zi si-a ales SIMONA!! Acum trei zile o batea pe Sharapova si azi devine LIDER MONDIAL!!! De ziua lui Putin!!! Iar ne-am pus rau cu rusii!!
    • Like 3
    • @
      Silpres check icon
      Cine-i Putin?
      • Like 1
    • @ Silpres
      check icon
      E un...rever al Simonei...
      • Like 2
    • @
      Silpres check icon
      A, de-aia nu-l găseam în clasamentul ATP! Bine că nu e forehandul în lung de dungă pe care și l-a adus Halepica la Beijing, care văd că e mai periculos decât celebrul rever în lung de linie pe care (prea) multă vreme l-a lăsat în debara...
      • Like 0
  • Silpres check icon
    „Este uimitor că sunt numărul 1 mondial.” Nu, Simona Halep, uimitor este că ai ajuns atât de târziu nr. 1 mondial și că încă nu ești cea mai bună din lume!
    Oricum, mulțumesc, Andrei Pavel, că ai convins-o să joace tenis! Sper ca acum să nu se întâmple ca-n trecut, când se plictisea repede de jucat tenis și revenea la jocul plicticos, pe centrul terenului și la racheta adversarei. A avut și cu Ostapenko niște tentative de-a reveni la vechiul stil, dar când a văzut că letona o taxează imediat și-a venit în fire și a rămas la noul stil.
    Acum e musai să aibă obiectiv câștigarea Roland Garros 2018, nu de alta, dar fără el nu va putea realiza Grand Slam anul viitor... Nu, n-am băut nimic (bine, un nes, dar nu era tare ca un espresso), și nici nu m-a îmbătat ajungerea pe locul 1!
    Uups! Am greșit neforțat (mi se mai întâmplă și mie)! Trebuie ca înainte de Roland Garros să câștige Australian Open, chiar dacă nu-și propune... Cum a pățit Steaua când a cucerit Cupa Campionilor în 1986, deși obiectivul era câștigarea competiției în 1987!
    Până atunci, un citat din siteul WTA: „Halep makes history, becomes 25th WTA World No. 1.
    Congratulations, Simona Halep”!
    • Like 2
    • @ Silpres
      Tu nu cumva esti cel mai bun antrenor din lume la tenis ? Ca sa stiu,sa nu mai pierd vremea sa citesc si parerea celor care au jucat tenis.
      • Like 0
    • @ Vali Dumitru
      Silpres check icon
      Firește c-am înțeles ironia, dar trebuie să știm că nu există cel mai bun așa, în abstract. Trebuie să fie și compatibilitate între antrenor și sportiv.
      Și Fissette a vrut s-o facă să joace cam așa pe Halep și cu mai multe veniri la fileu, dar ce-a reușit cu Clijters n-a mai reușit cu Halep decât pentru o scurtă perioadă și sporadic, la fel cum Paul Annacone n-a reușit decât sporadic să-l aducă pe Federer la fileu (spre deosebire de Pete Sampras), însă i-a reușit de minune lui Edberg...
      • Like 0
  • Am dat la 5-2 pentru Simona in primul set si am schimbat pe alt canal, mai aveam 20 de minute sa plec cu pisicile la veterinar. Intru pe livescore, vad 4-3 pentru Ostapenko, imi zic, la naiba, nu din nou. Mai stau putin, fac o cafea, si imi fac curaj sa dau pe digisport. Simona era castigatoare. Un sentiment coplesitor m-a cuprins, stiind cat de greu i-a fost sa treaca de Ostapenko si Sharapova, la nivel psihologic. Felicitari, Simona !
    • Like 2
  • Deschid televizorul în setul 2 la 3-2 pentru Simona. Vârtejul asta numit Ostapenko face break, apoi își ia serviciul la 0 și duce meciul la 4-3. Senzația de deja-vu mă face să închid televizorul : deja avusesem un început groaznic de zi; nu vreau să am și alte motive de amărăciune. Sună telefonul :
    -Te uiți?
    -Nu!
    -Uită -te!
    N-am mai văzut decât lacrimile Simonei. Mi-a fost suficient. Felicitări Simona!
    • Like 2
  • Thrill check icon
    Bravo puiule!
    Jiminy Cricket - Number One, finaly!
    • Like 3
  • Suuuper! Te imbratisam!
    • Like 4


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult