Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Harta interactivă cu secțiile de votare de pe platforma Vot Diaspora riscă să dispară

harta code4romania

Echipa de voluntari de la Code for Romania, care a realizat votdiaspora.ro, o hartă interactivă cu toate secțiile de votare, a anunțat vineri pe Facebook că are nevoie de ajutor pentru continuarea proiectului. 

„La Europarlamentare am plătit 2.300 euro pentru a avea pe www.votdiaspora.ro harta interactivă cu toate cele peste 400 de secții de votare.

Nu s-a terminat încă prima zi de vot în străinătate și deja am plătit o factură de 878 dolari pentru 33.000 de căutări pe hartă pentru cele peste 800 de secții câte sunt disponibile la acest tur de alegeri.

Suntem impresionați de numărul mare de utilizatori și bucuroși că putem să fim de folos pentru sute de mii de români, dar în egală măsură suntem speriați de factura ce va veni după data de 10 noiembrie și cea din 25”, a anunțat Code for Romania.

Code for Romania este o comunitate de oameni care dezvoltă împreună soluţii IT pentru a rezolva probleme ale societăţii.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult