Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Meciuri pentru Simona

Nu știu dacă Simona a văzut cum au fost învinse învingătoarele ei, bombardierele Sharapova și Ostapenko.

Pe rusoaică a dovedit-o Anastasija Sevastova. Cum? Letona a înțeles că jucând stânga-dreapta în forță cu Sharapova nu are șanse. În consecință, a recurs, cu sânge rece, la scurte și slaisuri de rever. A slaisat lung, repetat, cu mult efect, aproape de linia de fund, scoțând-o din mână pe Maria Bum-Bum, care aștepta ca mingea să-i vină tare, ca să dea și mai tare. A pus scurte curajoase, de la mare distanță, silind-o pe Sharapova să alerge în față la disperare, aproape să cadă în nas.

Iar cu dreapta... În setul decisiv, cel puțin, n-a fost forehand de la Dumnezeu pe care Anastasija să nu-l lifteze la greu, săltându-i mingea destul de sus Sharapovei, ca să nu poată izbi în plin. Plus niște loburi uriașe, pe care rusoaica n-a putut decât să le trimită în fileu cu drive-volé-ul. 

Remarcabilă, de asemenea, anticipația în a se duce cu o fracțiune de secundă înainte pe direcția torpilelor Mariei.

Deci, Sevastova a folosit toate loviturile din tenis, a trimis multe mingi înapoi, a scos-o pe Sharapova din ritm, obligând-o să „muncească” în salturi, până când fosta campioană de la US Open s-a „spart”.

Un masterclass de tactică și tehnică soft, oferit de o jucătoare cu un fizic nu mai puternic decât al Simonei Halep.

Ostapenko, „puștoaica nebună” de la Roland Garros, confirmă, pierzând în turul 1 la Toronto, în turul 1 la Cincinnati și în turul 3 la New York, diagnosticul pe care i l-am pus atunci: agresivitate necontrolată și trufașă, susținută pe moment de un noroc chior. Kasatkina a făcut mai puțin decât Sevastova ca s-o spulbere, 6-3, 6-2: i-a ridicat cu răbdare mingi înalte și învârtite, atât pe dreapta, cât și pe rever. Fițoasa Jelena, care continuă să se rupă în figuri și să facă tot felul de zâmbre după fiecare punct, a lovit, precum în finala cu Simona, ca înecata, din răsputeri, în tot ce mișcă. Ce i-a lipsit? Exact „bulanul”, fără de care este o măciucară mediocră, producătoare de nenumărate mingi puse pe gard. 

Și n-a părăsit terenul tânăra Ostapenko fără să mai facă două măgării: la 6-3, 3-0 pentru Kasatkina, a cerut asistență medicală pretinzând că e amețită. Medicii au pipăit-o, i-au plimbat degetul prin fața ochilor, i-au luat pulsul și tensiunea și au ridicat din umeri. După 10 minute de „șuetă” pe margine, cu care spera s-o destabilizeze pe Kasatkina, a intrat la joc bine-mersi, în fluierăturile publicului. Iar în final, i-a întins mâna adversarei întorcând ostentativ capul.

Dacă Simona nu a văzut meciurile, aș fi bucuros să vadă măcar aceste rânduri.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult