Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Iată cine sunt câștigătorii burselor Executive MBA University of Hull, oferite de Banca Transilvania, Republica și SIF 2 Moldova

Câștigătorii burselor Executive MBA University of Hull

Câștigătoarea bursei Executive MBA BT Roberto Marzanati este Ioana Baba, iar câştigătorii celor două burse oferite de SIF Moldova sunt Ştefan Mesaroş şi Vlad Anca. Competiţia s-a desfăşurat în perioada 26 iunie - 12 iulie a.c. şi a reunit peste 30 de candidați care au intrat în competiție pentru una dintre cele 3 burse oferite de Banca Transilvania, Republica şi SIF Moldova.

Ioana Baba lucrează în cadrul Primăriei din Alba Iulia în domeniul proiectelor cu finanțare nerambursabilă din anul 2012. Împreună cu colegii ei, Ioana identifică diverse surse de finanțare, scrie și implementează proiecte care contribuie la dezvoltarea armonioasă și durabilă a comunității locale. Ioana este absolventă a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, iar în această perioadă pe care a petrecut-o în structurile administrației locale şi-a completat cunoştințele tehnice cu cele manageriale, derulând şi implementând cu success proiecte importante pentru guvernanța şi dezvoltarea locală a municipiului Alba-Iulia. 

Ştefan Mesaroş, unul dintre câştigătorii bursei parțiale, este Customer Solution Manager pentru România și Ungaria în cadrul conTeyor, partener global consacrat pe partea de soluții sustenabile din spectrul ambalajelor returnabile. Pe lângă experiența managerială Ştefan este mebru voluntar în cadrul Junior Chamber International Cluj din 2013, implicându-se în proiecte comunitare derulate de World Vision România şi de alte organizații preocupate de sănătatea mediului înconjurător din Cluj-Napoca şi Transilvania. În perioada mai-iunie din acest an, Ştefan a făcut parte dintr-o echipă care a livrat zilnic peste 4.000 de porții de mâncare medicilor aflați în circuitul spitalelor destinate tratării persoanelor infectate cu COVID-19.

Vlad Anca, cel de-al doilea câştigător al unei burse parțiale oferite de SIF Moldova, lucrează în domeniul energiei regenerabile ca Business Development Manager. Este absolvent al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, iar în prezent locuieşte şi lucrează în Braşov. După ce a petrecut 8 ani în industria de petrol și gaze în companii precum OMV Petrom și Halliburton, a decis să se alăture Alpin Sun, o companie globală de succes din domeniul energiei regenerabile, mai ales a celei solare. Vlad este activ pe piața regenerabilă internațională, dezvoltând proiecte solare la scară largă. Este interesat şi preocupat de dezvoltarea energiei verzi şi doreşte să contribuie la sustenabilitatea acestui domeniu şi în România.

Andrew Taylor, directorul Transilvania Executive Education şi membru în comisia de evaluare a burselor a fost surprins de diversitatea profesională a candidaților, precum şi de ideile inovative ale acestora. „Au aplicat atât persoane din domeniul organizațiilor non-guvernamentale şi sectorului artistic, cât şi persoane din domeniul tehnologiei, persoane care dețin un doctorat şi au multă experiență managerială, cât şi persoane mai tinere, la început de drum în mediul antreprenorial. Planurile de business dezvoltate în cadrul aplicațiilor şi ideile prezentate de aceştia sunt extrem de interesante şi cred că avem multe de învățat de la ei. În timpul procesului de evaluare aveam impresia că aceşti candidați sunt aici ca să ne ofere o lecție despre inovație şi business şi că acest program s-a transformat peste noapte într-un incubator de afaceri! Toată această experiență mă face să cred că există extrem de mult potențial şi că putem face mult mai mult pentru a susține aceste idei pe lângă derularea acestui program Executive MBA al Universitatii Hull.”

Bursa BT Roberto Marzanati în valoare de 15.000 de euro acoperă taxele de școlarizare pentru cei 2 ani de studiu la programul Executive MBA, 100% britanic, derulat de Universitatea Hull în Cluj-Napoca, în timp ce fiecare dintre cele două burse parțiale oferite de SIF Moldova de câte 7.500 de euro fiecare, acoperă jumătate din costul programului. Cei care au aplicat pentru burse au trimis în competiție un plan de afaceri, indicând beneficiarii, sustenabilitatea afacerii și cum poate fi scalată, alături de CV și o scrisoare de recomandare.

Ca în fiecare an, au fost peste 10 aplicații/pe bursă. Cei care au aplicat ocupă poziții de top şi middle management în companii din domenii variante: IT, automotive, ONG, energie, aviație, medical-farmaceutic, sector public, telecomunicații, turism, financiar-bancar, start-up-uri, educație și training şi provin din România (Cluj-Napoca, București, Iași, Tg. Mureș, Constanța, Baia Mare, Craiova, Pitești, Alba Iulia, Brașov,) și Republica Moldova (Chișinău). Câştigătorii se vor alătura celei de a șaptea grupe de cursanți care va începe cursurile în 30 iulie a.c. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult