Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

iCEE.fest 2019: UPGRADE 100. Marcus Shingles: „Cred că Siri, Alexa, Inteligența Artificială și Machine Learning sunt principalele trenduri. E interesant cum se furișează în viețile noastre”

iCEEfest, festivalul care reunește specialiști în tehnologie, digital și marketing din toată lumea, a început joi la București, sub un nou nume: UPGRADE 100. Agenda evenimentului din acest an, desfășurat joi și vineri, cuprinde nu mai puțin de 11 linii distincte de conținut, la care se adaugă speakeri-vedetă, precum Salim Ismail, co-fondator „Singularity University”, sau Marcus Shingles Entreprenor, ex-CEO Xprize.

Printre trendurile discutate în prima zi de festival se numără inteligența artificială tot mai prezentă în casele noastre, automatizarea reclamelor sau tehnologia blockchain.

„Și eu cred că Siri, Alexa, Inteligența Artificială și Machine Learning sunt principalele trenduri. E interesant cum se furișează în viețile noastre. Acum dispozitivele acestea sunt în casele noastre și ne ascultă”, a afirmat Marcus Shingles, potrivit Pagina de Media.  

Un alt subiect abordat în prima zi de UPGRADE 100 a fost cel al publicității digitale, a cărei valoare a ajuns în Europa, în 2018, la 55,1 miliarde de euro, în creștere cu 13,9% față de anul anterior.

Publicitatea digitală în România s-a ridicat anul trecut la 70 de milioane de euro. țara noastră aflându-se pe locul 23 între țările din Europa, mai scrie Pagina de Media

Vineri, în cea de-a doua zi de UPGRADE 100, participanții se vor întâlni cu Salim Ismail, co-fondator „Singularity University”, dar și cu futurologul Matthew Griffin.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Aiurea!!! Sunt în milioane de case.. Mai durează cel puțin 20 de ani până vor putea comunica și înțelege corect cea ce spui.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult