Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

UiPath, Google și alte mari companii dezbat la București cum inteligența artificială și robotizarea schimbă economia. Moderator al scenei AI & ROBOTICS de la iCEE.fest: UPGRADE 100 va fi robotul 3-5CU

robotul 3-5CU

Inovațiile din zona automatizării și inteligenței artificiale sunt definitorii pentru viitorul a milioane de job-uri din industrii tot mai diverse.

După succesul international major, ochii lumii tehnologiei sunt ațintiți asupra României, datorită celor de la UiPath, companie ajunsă la peste 7 miliarde de dolari evaluare în doar 2 ani de la primele runde de investiții.

Business Development Manager la UiPath, Răzvan Atim vine la iCEE.fest: Upgrade 100 să ne spună povestea primului unicorn românesc.

Lui i se vor adăuga si alți speakeri UiPath, pe scena dedicată inteligenței artificiale si roboticii - agenda festivalului cunoscut pentru că aduce în România toate marile companii globale din digital, încă din 2012, cuprinde nu mai puțin de 11 linii distincte de conținut – Robotics & AI fiind doar una dintre acestea.

Un articol cu linkuri utile despre toate subiectele atinse de iCEE.fest: UPGRADE 100 găsiți aici.

Gazda zonei dedicate AI si Robotics va fi 3-5CU - un robot autonom menit să lucreze în spații aglomerate și care oferă ajutor pentru navigare și comunicare.

Iată ce știe să facă 3-5SCU, într-un scurt clip:

După “Viziunea UiPath asupra viitorului muncii și automatizării” urmează o sesiune dedicate transformărilor provocate de inteligența artificială, unde vor prezenta:

Dan Oros, Head of Marketing Romania, Google

Nancy Nemes, Founder, Ms. AI

Romain Lerallut, Engineering Director, Criteo

Mihai Costache, Engineering Competence Centre Deputy Director, Thales

Wayne Butterfield, Director Cognitive Automation & Innovation, Information Services Group (ISG)

Subiectul va fi dezbătut si de cel mai cunoscut speaker din acest an, Salim Ismail, co-fondator al “Singularity University”.

Pe site-ul iCEE.fest: UPGRADE 100 puteti găsi o serie de articole si mai multe studii de caz spectaculoase și un preview a ce va fi pe scena festivalului care va avea loc în Bucuresti, la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, în 13 si 14 iunie.

Agenda festivalului de anul acesta cuprinde nu mai puțin de 11 linii distincte de conținut, la care se adaugă speakeri-vedetă (precum Salim Ismail, co-fondator „Singularity University”, psihologul Davin JP Phillips sau futurologul Matthew Griffin.

BILETELE care au mai rămas disponibile sunt aici.

Studenții (18+) care doresc să participe au posibilitatea să intre gratuit, prin bursele oferite de LINDE. Înscrieri, aici.

De asemenea, startup-urile din tehnologie sunt invitate să participe la o competiție cu premii de 50.000 de euro, iar antreprenorii au de asemenea posibilitatea să participle gratuit la scenele dedicate lor – detalii sunt aici.

iCEE.fest: UPGRADE 100 are loc la Bucuresti chiar săptămâna care urmează, joi si vineri, pentru al 8-lea an consecutiv, și este realizat cu sprijinul Orange, Nissan, George / BCR, Coca-Cola, GLO, mPlatform, MedLife, Verizon Media, MedLife, Majoritas Academy și a altor susținători.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Valentin check icon
    Cu câteva zile în urmă două echipe de roboticieni (16-18 ani) ofereau o demonstraţie într-un mall bucureştean. Ţi se dădea o telecomandă şi puteai manevra un robot. Era o misiune caritabilă, se strângeau bani pentru copiii în suferinţă. Mi-a plăcut foarte mult mixtura, hi-tec şi grija pentru cei care suferă.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult