Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Ilie Dumitrescu: „Dacă ar juca, Gică Hagi ar avea acum o cotă de piață de 200 de milioane de euro"

Gheorghe Hagi - FB

(Foto Facebook/Gheorghe Hagi)

Fostul fotbalist Ilie Dumitrescu a spus la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, că dacă Gheorghe Hagi ar mai juca, cota lui de piață ar fi de 200 de milioane de euro, amintind că acesta era supranumit „Maradona din Carpați”.

„Eu am avut șansa să joc cu cei mai buni jucători din istoria fotbalului românesc. Eu am simțit și din teren ceea ce înseamnă jucătorul Gheorghe Hagi. Nu am să uit niciodată jucătorii mari din trecut, un Dobrin, un Balaci, Iordănescu, un Marcel Răducanu. Eu am fost fan Marcel Răducanu. Pentru mine cel mai important om din istoria fotbalului românesc a fost Gigă Hagi. (Pe cât l-ar lua azi Realul?) Cota de piață a lui Gheorghe Hagi acum ar fi undeva la 200 de milioane de euro. Atât ar valora Gică Hagi. Eu văd exemple, văd fundași centrali, mijlocași la închidere de la Juventus, la 120 de milioane, un număr 8. Gândiți-vă că Hagi era supranumit Maradona din Carpați”, a spus Ilie Dumitrescu.

Întrebat despre Ianis Hagi, Ilie Dumitrescu a spus că acesta este „un jucător rar”, care în orice moment poate să aducă valoare echipei lui. 

„El a reușit să treacă peste un moment delicat în cariera lui. El a plecat foarte tânăr, 16-17 ani, la Fiorentina. Acolo a avut șansa să facă un program individualizat de pregătire în zona fizică. Dacă vedeți o poză cu Ianis înainte și după ce a revenit de la Fiorentina, vedeați un copil și apoi vedeați un bărbat, din punct de vedere fizic a crescut foarte mult.

După care el avea nevoie de continuitate, de încredere. Pentru că e un jucător cu personalitate, un jucător care face diferența și un jucător hotărâtor”, a spus Ilie Dumitrescu la Digi.

Fostul fotbalist a vorbit despre faptul că Ianis Hagi are în prezent două căi de urmat, și anume să meargă la un club mare, dar nu neapărat să fie printre primii din echipa principală, pentru o sumă importantă, poate record în fotbalul românesc, sau către un proiect care i-ar asigura o creștere fotbalistică în primul rând.

„Gică Popescu îmi spunea că și el și Hagi sunt într-o situație delicată. Ce să aleagă? O sumă importantă de transfer, poate record pentru fotbalul românesc, sau un proiect sportiv care să îl ajute pe jucător să ajungă la un nivel foarte bun. (...) Cred că prioritară în momentul de față este ascensiunea lui Ianis și ar trebui să meargă mai mult pe un proiect sportiv, chiar dacă suma de transfer nu e foarte importantă. Ianis să aibă șansa să demonstreze la un nivel foarte bun, să fie o etapă în cariera lui, să facă pasul la un club când el va ajunge și matur din toate punctele de vedere”, a spus Ilie Dumitrescu.

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, de la ora 14:05.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ilie exagerezi, Messi l-a bagat in anonimat pe Pele. Nu cred ca exista compartie. Intre timp au mai fost cateva zeci la Barca si Real peste Hagi. Dar daca vrei sa-ti mentii si tu o anumita cota e bine venita comparatia. Hagi este unul dintre cei mai buni romani. Raman la parerea ca DOBRIN, individual luat, desi a influentat chiar campionate si meciuri internationale, a fost cel mai bun. Il iubim pe Hagi, tot ce face pentru fotbal, un model pentru titi care au LUAT BANI DIN FOTBAL. El a revenit cu banii si cu munca din ceea ce a primit, singurul care a facut asta. Cei mai multi doar luati si ramane ca doar cei saraci sa platesca pentru fenomenul numit fotbal. Organizati meciuri cu actiuni caritabile in care adunati tot de la cei saraci (spectatori) 5-6 mii de euro pe care, culmea voi ii faceti donatie. Sa va fie rusine avand buzunarele doldora sa donati in numele vostru banii saracilor...

    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult