Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Ilie Dumitrescu: „Dacă ar juca, Gică Hagi ar avea acum o cotă de piață de 200 de milioane de euro"

Gheorghe Hagi - FB

(Foto Facebook/Gheorghe Hagi)

Fostul fotbalist Ilie Dumitrescu a spus la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, că dacă Gheorghe Hagi ar mai juca, cota lui de piață ar fi de 200 de milioane de euro, amintind că acesta era supranumit „Maradona din Carpați”.

„Eu am avut șansa să joc cu cei mai buni jucători din istoria fotbalului românesc. Eu am simțit și din teren ceea ce înseamnă jucătorul Gheorghe Hagi. Nu am să uit niciodată jucătorii mari din trecut, un Dobrin, un Balaci, Iordănescu, un Marcel Răducanu. Eu am fost fan Marcel Răducanu. Pentru mine cel mai important om din istoria fotbalului românesc a fost Gigă Hagi. (Pe cât l-ar lua azi Realul?) Cota de piață a lui Gheorghe Hagi acum ar fi undeva la 200 de milioane de euro. Atât ar valora Gică Hagi. Eu văd exemple, văd fundași centrali, mijlocași la închidere de la Juventus, la 120 de milioane, un număr 8. Gândiți-vă că Hagi era supranumit Maradona din Carpați”, a spus Ilie Dumitrescu.

Întrebat despre Ianis Hagi, Ilie Dumitrescu a spus că acesta este „un jucător rar”, care în orice moment poate să aducă valoare echipei lui. 

„El a reușit să treacă peste un moment delicat în cariera lui. El a plecat foarte tânăr, 16-17 ani, la Fiorentina. Acolo a avut șansa să facă un program individualizat de pregătire în zona fizică. Dacă vedeți o poză cu Ianis înainte și după ce a revenit de la Fiorentina, vedeați un copil și apoi vedeați un bărbat, din punct de vedere fizic a crescut foarte mult.

După care el avea nevoie de continuitate, de încredere. Pentru că e un jucător cu personalitate, un jucător care face diferența și un jucător hotărâtor”, a spus Ilie Dumitrescu la Digi.

Fostul fotbalist a vorbit despre faptul că Ianis Hagi are în prezent două căi de urmat, și anume să meargă la un club mare, dar nu neapărat să fie printre primii din echipa principală, pentru o sumă importantă, poate record în fotbalul românesc, sau către un proiect care i-ar asigura o creștere fotbalistică în primul rând.

„Gică Popescu îmi spunea că și el și Hagi sunt într-o situație delicată. Ce să aleagă? O sumă importantă de transfer, poate record pentru fotbalul românesc, sau un proiect sportiv care să îl ajute pe jucător să ajungă la un nivel foarte bun. (...) Cred că prioritară în momentul de față este ascensiunea lui Ianis și ar trebui să meargă mai mult pe un proiect sportiv, chiar dacă suma de transfer nu e foarte importantă. Ianis să aibă șansa să demonstreze la un nivel foarte bun, să fie o etapă în cariera lui, să facă pasul la un club când el va ajunge și matur din toate punctele de vedere”, a spus Ilie Dumitrescu.

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, de la ora 14:05.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ilie exagerezi, Messi l-a bagat in anonimat pe Pele. Nu cred ca exista compartie. Intre timp au mai fost cateva zeci la Barca si Real peste Hagi. Dar daca vrei sa-ti mentii si tu o anumita cota e bine venita comparatia. Hagi este unul dintre cei mai buni romani. Raman la parerea ca DOBRIN, individual luat, desi a influentat chiar campionate si meciuri internationale, a fost cel mai bun. Il iubim pe Hagi, tot ce face pentru fotbal, un model pentru titi care au LUAT BANI DIN FOTBAL. El a revenit cu banii si cu munca din ceea ce a primit, singurul care a facut asta. Cei mai multi doar luati si ramane ca doar cei saraci sa platesca pentru fenomenul numit fotbal. Organizati meciuri cu actiuni caritabile in care adunati tot de la cei saraci (spectatori) 5-6 mii de euro pe care, culmea voi ii faceti donatie. Sa va fie rusine avand buzunarele doldora sa donati in numele vostru banii saracilor...

    • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult