Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Imaginea guvernării PSD

Imaginea guvernării PSD

După ce PNL a propus mărirea alocațiilor pentru copii, iar Parlamentul a adoptat propunerea, cu votul opoziției și al UDMR, PSD se laudă pe Facebook că va crește alocațiile. Doar trei parlamentari ai social-democrați au votat joi, în plenul reunit, pentru creșterea alocațiilor de la 84 la 150 de lei.

"Într-un demers pur demagogic, cei de la PNL s-au trezit în ultimul moment să ceară majorarea alocaţiilor. Dar au făcut-o prost, pentru că nu înţeleg legile şi economia: au indicat o sursă eronată pentru aceste creşteri şi au greşit la calcule astfel că suma propusă era insuficientă pentru majorările cerut", afirmă social-democraţii.

Ei susţin că liberalii nu au ştiut că Legea Bugetului alocă bani doar pentru instituţii, nu şi pentru drepturi ale persoanelor, cum sunt alocaţiile, scrie News.ro.

"Deci amendamentul lor la Legea Bugetului era inaplicabil. Guvernul PSD+ALDE va îndrepta aceste lucruri şi va emite o ordonanţă de urgenţă care să reglementeze corect majorările de alocaţii pentru copii", anunţă PSD.

De la 1 martie, copiii de până la doi ani vor primi câte 300 de lei pe lună, faţă de 200 de lei cât era alocaţia până în prezent, iar cei de până la 18 ani vor primi 150 de lei pe lună, faţă de 84 de lei cât primeau până acum.

Pentru majorarea alocațiilor, deficitul bugetar va fi crelte de la 2,55% la 2,76%, a susținut Liviu Dragnea. “Pentru a face ca amendamentul discutat mai devreme în legătură cu majorarea sumei pentru asistenţă socială, pentru a-l face aplicabil - acest amendament demagogic, care nu poate fi pus în practică, pentru simplul motiv că sursa de finanţare indicată este excedentul bugetului asigurărilor sociale de stat - oricine are minime cunoştinţe ştie că sumele din bugetele asigurărilor sociale de stat nu pot fi folosite pentru cheltuieli ale bugetului de stat, or, alocaţiile reprezintă cheltuială de la bugetul de stat - în consecinţă, amendamentul rămâne acelaşi, sursa de finanţare o constituie majorarea deficitului bugetului de stat de la 36.156,8 milioane lei la 38.287,33 milioane lei, astfel deficitul bugetului general consolidat estimat devine 2,76% din PIB, urmând a se face corelările necesare în textul legii bugetului de stat”, a declarat el în Parlament. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dorin check icon
    Golaneala asta va tine la electoratul PSD ului că ei sânt obișnuiți cu pomenile Vor zice (Săracul Dragnea a făcut ce făcut și-a Dat bani in plus copiilor) Minți înguste.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult