Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Imaginează-ți un an mai bun și fă-l posibil!

BCR Magie

photo icon Decembrie este luna în care le dăruim celor dragi mai mult timp și mai multă atenție, în care ne apropiem mai mult de comunitate prin fapte bune răsplătite cu zâmbete, în care auzim poveștile unor oameni extraordinari care ne inspiră și ne motivează. Sursa: BCR

Ia-ți puțin timp și gândește-te la anul care tocmai se încheie! Această perioadă este întotdeauna despre reflecție, dar mai ales despre speranță.

Martie 2021 a fost momentul în care am făcut un calcul rapid și ne-am dat seama că, de un an, ne trăim viața în ritmul dictat de pandemia COVID-19. O sintagmă care ne-a trecut în fiecare zi pe la urechi sau prin fața ochilor, alături de criză sanitară, restricții, o nouă tulpină, cazuri noi, paturi libere la ATI. Dar tot în martie, vaccinul a devenit disponibil pentru toată lumea. Și ne-am recăpătat speranța că anul acesta va fi mai bine.

Am început să ne facem planuri de vacanță. Ne-am cumpărat bilete la concerte și festivaluri, pentru că ne era dor. Și de muzică, și de prieteni. Dar mai ales de libertate.

Gândul că îi vom putea revedea pe cei dragi în siguranță, avea să șteargă sau cel puțin să estompeze amintirea unor pungi cu mâncare sau medicamente lăsate în fața ușii părinților, a petrecerilor de sfârșit de an pe Zoom sau a Crăciunului în care bunicii și-au văzut nepoții pe WhatsApp.

Iar vara a trecut repede, aproape pe nesimțite. Lucrurile păreau că reintră în normal. Sau cel puțin așa ar fi trebuit.

Numai că toamna ne-a aruncat într-un nou val. Al patrulea. Și cel mai dureros.

Epidemia și-a arătat cea mai neagră față, iar aleșii cea mai cruntă nepăsare. Peste criza sanitară au suprapus o criză politică, care a durat săptămâni în șir.

Am fost dezamăgiți, iritați, indignați.

Zilele au reintrat în logica din urmă cu jumătate de an. Mască peste tot, frică, restricții, telemuncă, școală online.

Ăsta să fie tempo-ul de acum înainte?

Ți-e greu poate să fii optimist în acest context, dar ține numai de noi să privim noul an cu speranță.

Iar decembrie este cea mai propice perioadă să ne resetăm. Este luna în care le dăruim celor dragi mai mult timp și mai multă atenție, în care ne apropiem mai mult de comunitate prin fapte bune răsplătite cu zâmbete, în care auzim poveștile unor oameni extraordinari care ne inspiră și ne motivează. Este luna în care ne facem planuri sau reluăm proiecte mai vechi, căutăm soluții pentru a ne cheltui mai eficient banii sau pentru a-i investi într-o idee de business. Ne gândim la următoarea destinație de vacanță sau la investiții în educația copiilor noștri ori a noastră.

Luna decembrie este despre iubire, curaj, încredere și speranță. Iar cu puterea din spatele acestor cuvinte putem rescrie povestea unui an mai bun pentru noi toți.    

Rescrie povestea unui an mai bun, un proiect pentru dorințe de mai bine pentru mâine

BCR derulează în perioada 18 decembrie – 9 ianuarie, proiectul Rescrie povestea unui an mai bun, în cadrul căruia scoate în stradă cuvinte de bine pentru mâine, în puncte cheie ale Bucureștiului: Ateneul Român (optimism), Piața Revoluției (instalație sub formă de aripi din lumină), Calea Victoriei (curaj), Teatrul Odeon (ecrane transparente de proiecție cuvinte de bine), Cercul Militar Național (iubire), Cișmigiu (magie), Biblioteca Centrală Universitară (proiecții în perioada 18-24 decembrie).

Hai să rescriem împreună povestea unui an mai bun prin optimism și încredere!

Acest articol este realizat cu sprijinul BCR


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • D check icon
    Oamenii se gândesc în luna Decembrie la viitor, la planuri și rezoluții, pentru că se tem să trăiască în prezent și pentru că nu știu cum să fie recunoscători pentru ce au.

    Ce înseamnă an mai bun? Viața își desfășoară cursul indiferent ce își dorește fiecare. Pandemia asta a făcut acest lucru extrem de palpabil. Unii acceptă provocarea, alții speră că există ceva numit ‘normal’. În așteptarea normalității viața trece și copiii cresc anxioși.

    Joy to the World!
    • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult