Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Imaginile lunii vin de la Untold. Clujul a fost pentru câteva zile capitala muzicii din întreaga lume

Untold duminică

Festivalul Untold la care sute de mii de oameni au ascultat, timp de patru zile, peste 150 de artiști și s-a încheiat luni dimineața. 

Untold, deși asta ar fi percepția, NU înseamnă numai muzică electronică, dance, trance. 

De pildă, pe celelalte șase scene din perimetrul festivalului au fost și artiști care se adresează altui public. 

Dacă pe stadion îi vedeai, duminică, pe tinerii veniți să-i asculte pe Martin Garrix (al doilea DJ al lumii), la scena Forest, de exemplu, cea mai plăcută surpriză a serii a fost Tanya Stephens. 

Foto: Facebook Untold

Două secunde a durat ca tinerii tolăniți pe iarbă și prin hamace să sară în picioare. A fost nevoie doar să-i salute și să se audă două acorduri ale celor care o acompaniau, ca să câștige mulțimea.

Ultima seară de Untold, cea mai aglomerată de până acum, a început, pe scena principala, cu concertul Șuie Paparude. A urmat apoi britanicul Labirinth, aflat pentru prima dată la Untold.

 „Pot să vă spun că este minunat”, le-a spus acesta spectatorilor. Pe scenă s-au succedat apoi Ella Eyre, deținătoare a premiului Brit pentru cel mai bun single britanic, Parov Stelar, Lost Frequencies şi Afrojack. 

De departe cel mai așteptat personaj al serii a fost show-ul DJ-ului olandez Martin Garrix, care la doar 20 de ani, a ajuns între primii DJ ai lumii. 

„Am văzut înregistrări şi poze de anul trecut de la prietenii meu care au cântat aici. Armin mi-a spus cât de extraordinar s-a simţit, ceea ce mă face să fiu foarte entuziasmat la gândul că voi avea primul show în România”, a Martin Garrix înainte de începerea show-ului, care a durat aproape două ore.

Untold s-a încheiat spre dimineață cu focuri de artificii. „We just had a blast! ‪‎UNTOLD‬ was magical!”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a festivalului la care au venit aproximativ 30.000 de străini. 80.000 de spectatori au luat parte la Untold doar în ziua de sâmbătă.

UNTOLD a fost desemnat Best major festival în cadrul European Festival Awards 2015, eveniment ce a avut loc în Groningen, Olanda.

Republica este partener media oficial al UNTOLD Festival la cea de a doua ediție, alături de ProTV și KissFM.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Deci se pot intampla si evenimente frumoase in Romania. Sper ca presa sa scrie in continuare si stiri pozitive. Nu doar scandaluri si alte cele.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult