Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Imaginile lunii vin de la Untold. Clujul a fost pentru câteva zile capitala muzicii din întreaga lume

Untold duminică

Festivalul Untold la care sute de mii de oameni au ascultat, timp de patru zile, peste 150 de artiști și s-a încheiat luni dimineața. 

Untold, deși asta ar fi percepția, NU înseamnă numai muzică electronică, dance, trance. 

De pildă, pe celelalte șase scene din perimetrul festivalului au fost și artiști care se adresează altui public. 

Dacă pe stadion îi vedeai, duminică, pe tinerii veniți să-i asculte pe Martin Garrix (al doilea DJ al lumii), la scena Forest, de exemplu, cea mai plăcută surpriză a serii a fost Tanya Stephens. 

Foto: Facebook Untold

Două secunde a durat ca tinerii tolăniți pe iarbă și prin hamace să sară în picioare. A fost nevoie doar să-i salute și să se audă două acorduri ale celor care o acompaniau, ca să câștige mulțimea.

Ultima seară de Untold, cea mai aglomerată de până acum, a început, pe scena principala, cu concertul Șuie Paparude. A urmat apoi britanicul Labirinth, aflat pentru prima dată la Untold.

 „Pot să vă spun că este minunat”, le-a spus acesta spectatorilor. Pe scenă s-au succedat apoi Ella Eyre, deținătoare a premiului Brit pentru cel mai bun single britanic, Parov Stelar, Lost Frequencies şi Afrojack. 

De departe cel mai așteptat personaj al serii a fost show-ul DJ-ului olandez Martin Garrix, care la doar 20 de ani, a ajuns între primii DJ ai lumii. 

„Am văzut înregistrări şi poze de anul trecut de la prietenii meu care au cântat aici. Armin mi-a spus cât de extraordinar s-a simţit, ceea ce mă face să fiu foarte entuziasmat la gândul că voi avea primul show în România”, a Martin Garrix înainte de începerea show-ului, care a durat aproape două ore.

Untold s-a încheiat spre dimineață cu focuri de artificii. „We just had a blast! ‪‎UNTOLD‬ was magical!”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a festivalului la care au venit aproximativ 30.000 de străini. 80.000 de spectatori au luat parte la Untold doar în ziua de sâmbătă.

UNTOLD a fost desemnat Best major festival în cadrul European Festival Awards 2015, eveniment ce a avut loc în Groningen, Olanda.

Republica este partener media oficial al UNTOLD Festival la cea de a doua ediție, alături de ProTV și KissFM.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Deci se pot intampla si evenimente frumoase in Romania. Sper ca presa sa scrie in continuare si stiri pozitive. Nu doar scandaluri si alte cele.
    • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult