Sari la continut
alt

Rucsandra Cioccheck icon

A absolvit în 2005 Facultatea de Litere a Universității București. Predă limba română la un liceu din Capitală. În anul 2011 a susținut teza de doctorat „Istorie și destin în opera lui Mircea Eliade”.


Articole publicate check icon

Cosmin Țugui,

Prezentăm mai jos un interviu cu un tânăr de 19 ani, Cosmin Țugui, elev la colegiul ”Eudoxiu Hurmuzachi”, din Rădăuți. Deoarece este pasionat de istorie (cu rezultate la diferite concursuri), fluent în germană, pasionat de lectură, am considerat de interes să înfățișăm punctul său de vedere, mai ales cu prilejul zilei naționale.  

Citește mai mult

Putna

Serbarea de la Putna 2021 s-a caracterizat prin efervescență și solemnitate, date și de prezența părintelui patriarh Daniel alături de numeroși episcopi, ca și de mulțimea credincioșilor, printre care și studenți veniți de la toate marile centre universitare. Foto: Rucsandra Cioc

Citește mai mult

evaluare nationala - Foto Inquam Photos / Marius Dumbraveanu)

Totuși, de unde această idee a admiterii la liceu? Cred că ea nu ar fi fost vehiculată, dacă pe masa de lucru a miniștrilor învățământului nu ar fi ajuns mai multe nemulțumiri de la firul ierbii, despre modul cum se accede în prezent în liceele foarte bine cotate. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

eleva - Foto :Getty Images

Filmul ”The beach” conține unul din cele mai neașteptate și profunde mesaje pe care le-am putea primi de la un film. Iar acest mesaj are directă legătură și cu o temă delicată: școala și educația sexuală. Firul narativ, vag prezentat, ar fi următorul: trei prieteni (un cuplu și amicul lor, interpretat de di Caprio) află de existența unei tainice insule tailandeze, extrem de izolate. Foto :Getty Images

Citește mai mult

oameni pe strada 2021 - Foto: Miguel ngel RM / Alamy / Alamy / Profimedia

Privesc în jur. Elevii pe care îi văd de la catedră au încă acea veselie întrucâtva trufașă, acel curaj de a privi viața drept în ochi și de a-i cere (ba chiar de a-i pretinde) până și luna de pe cer. Foarte bine! Dacă ar adăuga acestui elan și mai multă perseverență și disciplină, ar fi perfect. În schimb, privind la adulții din jur, observ, de la zi la zi, din ce în ce mai multă blazare, mai multă descurajare. (Foto: Miguel ngel RM / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

Medic secție Covid

Nu înțeleg de ce, pe lângă campania media mască-distanțare, nu se insistă pe recomandarea ca medicul de familie să fie contactat în regim de urgență, de la primele simptome – altfel, acest virus tenace și perfid se întărește asupra organismului. (Foto: Julian Stratenschulte/ AFP /Profimedia)

Citește mai mult

fermier cu purcei - Getty

Cineva scria că omul de la țară nu are conștiința naturii (sau a peisajului). Trăiește în mijlocul ei, dar o percepe doar ca decor pentru munca și existența lui, fără înfiorare în fața frumuseții sale. Nu știu cine a spus-o, dar nu a avut dreptate, deși inițial am fost de acord. (Foto ion-cristian enoiu / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult