Sari la continut
alt

Rucsandra Cioccheck icon

A absolvit în 2005 Facultatea de Litere a Universității București. Predă limba română la un liceu din Capitală. În anul 2011 a susținut teza de doctorat „Istorie și destin în opera lui Mircea Eliade”.


Articole publicate check icon

scoala - hol

Să recapitulăm: ce spune o americancă despre învățământul american?! De reținut următoarele critici: testarea standardizată (itemii cu alegere multiplă), infantilizarea adolescenților prin proiecte care sunt cerute nu în școala primară, ci la liceu (afișe, colaje), pedagogia care refuză competiția și îmbrățișează lauda excesivă, învățarea organică (prin joc), lipsa de exigență, pregătirea slabă a profesorilor. Aceasta din urmă este o consecință a excesului de pedagogism, în dauna competenței profesionale și a cunoașterii academice. Foto: Jannis Werner (Harvard Images) / Alamy / Alamy / Profimedia

Citește mai mult

Testul cu mașina

Profesorii de matematică pe care i-am abordat (trei, dintre care și un universitar) mi-au spus că se poate ajunge la soluție pe mai multe căi, dar enunțul nu este bine formulat. O a patra persoană pe care am rugat-o să rezolve problema a considerat că este o întrebare-capcană de inteligență și a afirmat că distanțele sunt egale.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elevă de liceu la examen

Dar dacă sărăcirea noastră este ceva ce am putea accepta, atentatul asupra valorilor și moralei ar trebui să fie acea limită pe care să nu o acceptăm. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Bojdeuca lui Creangă renovată

Dacă aceeași nepăsare ar întâlni-o acești oameni în cabinetul medicului sau pe masa de operație, ar amenința apoi cu procese de malpraxis. Dar pentru că urâciunea comisă de ei nu duce la ucideri vizibile, atunci probabil dorm destul de împăcați noaptea. (Foto: Costel Alexe Facebook)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Arsenie Boca

În Belgia, din motivul închipuit de a nu leza religiile coexistente, s-a propus la un moment dat să nu mai avem urări de “Crăciun fericit”, ci de “Sărbători de iarnă fericite”. De ce spun că acest motiv este închipuit? Pentru că, de fapt, interzicând orice manifestare religioasă, toate religiile sunt oprimate, iar singurul care încearcă să triumfe este ateismul. Tot așa, pretindem că respectăm toate culturile (multiculturalism), dar de fapt le anulăm pe toate ca să triumfe aculturația și globalismul.

Citește mai mult

colegiul national Sf Sava

Cred că nu ne este greu să ne imaginăm și că presiunea asupra profesorului va crește. Notele se vor contesta mai ușor și în ritm mai frecvent, având în vedere că miza a crescut: bursa are valoare mai mare, iar în colectivele competitive, va fi mult mai greu de obținut. Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Citește mai mult

Bătrân muncind

Are 81 de ani și, neobosit, stă în atelier zi-lumină, asta când nu străbate pădurea din apropiere, în căutare de lemn de corn sau fag. Ce îl face pe omul acesta să muncească atât, după un ritm stabilit demult, în tinerețe? Ce îl face să nu se vaite, deși nu este ocolit de boli? Foto - Profimedia Images

Citește mai mult