Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Îmi vine să emigrez

Cristian Tudor Popescu

„Acolo poți să omori femeile oricând! Nu neapărat că sunt de acord cu așa ceva, dar mi se pare că ei își păstrează niște tradiții cu care eu sunt de acord. Asta e viziunea mea despre viață! Nu putem să mai fim niciodată ca ei. Noi am pierdut multe lucruri pe parcurs”.

Așa arată secreția cutiei craniene a lui Daniel Pancu, fost fotbalist în Cecenia, admirator al lui Ramzan Kadîrov. Înțeleg, cu toate că e înfricoșător de greu să mai gândești când auzi asemenea cuvinte, că lui Pancu îi lipsea acest drept și această libertate strămoșești ale omului, de a omorî femei când are chef. Și că le-a găsit, spre mulțumirea sa, în Groznîi, orașul Groazei, unde se respectă tradițiile, nu ca la noi.

Creatura Pancu este român și stă pe aici. N-aș pleca din România chiar dacă vin trupele rusești și cecenii lui Kadîrov peste noi, dar la gândul că aparțin aceluiași popor și trăiesc în aceeași țară cu Pancu – și câți alții ca el? – mă cuprinde, pentru a doua sau a treia oară în viață, dorința să emigrez undeva, poate în Congo. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult