Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Imnul antipandemie al primarului Mutu: Sfaturi bune Mutu a dat și pe toți ne-a protejat

Gabriel Mutu

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Consiliera locală PSD Gabriela Stan i-a dedicat primarului sectorului 6, Gabriel Mutu, o odă. „Sfaturi bune Mutu a dat și pe toți ne-a protejat./Ne spune să stăm în casă, pandemia s-o stârpească/ Dezinsecția-i în toi,/ Mutu-i alături de noi/ O ploaie de sănătate/ El are grijă de toate”, cântă consiliera.

Melodia a fost postată pe Facebook de jurnalistul Cristian Andrei.

Mai jos, versurile:

„S-a dus vestea în București,

La șase-i primar isteț, 

Gabriel Mutu, se știe, e primar de omenie,

El știe, vrea și chiar poate, măi primare, măi primare

Ca să le facă pe toate.

Gospodarul cel mai bun, măi primare, măi primare

La toată lumea o spun, 

La oameni le-ai arătat, cât de mult te-ai implicat, măi.

Străzile le-ai asfaltat, blocuri, reabilitat,

Parcuri înfrumusețat, totul e dezinfectat, măi.

De toate te-ai ocupat, de aia ești de lăudat.

Sfaturi bune Mutu a dat și pe toți ne-a protejat.

Ne spune să stăm în casă, pandemia s-o stârpească,

Dezinsecția-i în toi, 

Mutu-i alături de noi.

O ploaie de sănătate, el are grijă de toate.

Sectorul 6 a înflorit, de când primar ai venit.

Trăiască primarul nostru, la toate le știe rostul.

E o vorbă și e lege, 

Că omul locul sfințește.” 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ce caraghiosi! Mai bine ar pune mana sa faca ceva treaba de-adevaratelea..... Pupincuristi si cei care se simt bine pupati in locul acela ..... oare n-ar fi bine sa se termine odata cu astfel de specimene?
  • Like 0
 • Câinele, pentru orice fel de os, cât de mic, se simte dator să-l pupe-n sod pe stăpânul care arunca hrana. Așa și cu pomanagii care umbresc pașii tartorelui vremelnic. Mândru că sunt român?! Nu! Din ce în ce mai grea povara...
  • Like 4
  • @ Ion Popescu
   Cainele este un animal nobil ,deci va rog nu-i faceti unui caine nedreptatea sa-l comparati cu aceasta creatura.
   • Like 2


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult