Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Impactul ordonanței care crește salariile bugetarilor: peste 2 miliarde de lei până la sfârșitul anului

Bancomat

Foto: Inquam Photos

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că impactul majorării salariilor bugetarilor este de peste 2 miliarde de lei până la sfârșitul acestui an.

"Impactul este de puţin peste 2 miliarde de lei, dar impactul la leuţ îl putem afla după prima lună de plată pentru că mai sunt posturi vacante neocupate", a declarat, potrivit Agerpres, ministrul la Digi 24.

În ceea ce priveşte diferenţa între salariile medii din sectorul de stat şi cel privat, Marius Budăi a susținut că în România se practică încă plata le negru.

"În România încă se practică, din păcate, şi lucrătorii se complac în această situaţie, plata cu 2 lei pe hârtie şi 5 lei în mână. Dacă vom avea un cost real trecut pe hârtie alta va fi diferenţa", a afirmat el.

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a publicat în 17 august, în transparenţă decizională, o nouă variantă a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, care prevede că toţi bugetarii care nu au ajuns încă la salariile prevăzute în grila din 2022 a Legii Salarizării vor primi o pătrime din diferenţa între suma prevăzută în această grilă şi salariile în plată.

Potrivit documentului, aplicarea acestor prevederi se va face cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin buget, pe fiecare ordonator principal de credite, relatează Agerpres.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dorin check icon
    Mă întreb cu ce fel de taxe ne vor mai cocoșa pentru ca bugetarul ( ăla preponderent nesimțit și habarnist) să nu simtă criză ??!! Păi acum bem o bere sau fumăm o țigară mult mai scumpă doar pentru ca să-i plătim bugetarul vacanță , că el nu poate să și-o facă pe banii lui ca toți românii ci cu wauchere primite Moca !!
    • Like 0
  • Marius check icon
    Normal ca pe Budai nu-l costa nimic, ca doar nu plateste "specialistii lu' peste prajit" din banii lui de cosnita!!!
    Auzi la el ca-s mai multi profesionisti la stat si mai multi necalificati la privat!

    Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul! Normal ca la stat nu sunt necalificati! Sunt numai "necalificati" numiti politic! Iar Budai este intruchiparea absoluta a politrucului necalificacat!
    • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult