Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

În ziua turului 2, mesajul lui Adrian Năstase, căruia instanța i-a luat dreptul de a alege și de a fi ales: „Vă rog să votați și în contul meu”

Adrian Nastase - blog

Foto: adriannastase.ro

Într-o postare pe blogul său, Adrian Năstase se plânge că i-a fost interzis, prin sentință judecătorească, dreptul de a vota și își îndeamnă susținătorii să voteze și pentru el. Acesta și-a ilustrat postarea printr-o fotografie în care apare peste tot sigla PSD.

„Așa cum știți, Livia Stanciu și Ionuț Matei au hotărât că nu am voie să aleg și să fiu ales timp de cinci ani după executarea pedepsei cu închisoarea. O dovada în plus că s-a urmărit eliminarea mea din viață politică.

De aceea, astăzi nu voi putea merge să votez.

Vă rog însă să mergeți voi să votați și în contul meu.

Și să votați cum aș fi votat și eu”,  a scris Năstase.

Adrian Năstase a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Zambaccian și la interzicerea unor drepturi, precum dreptul de a alege sau a fi ales într-o funcție care implică exercițiul autorității de stat sau de a ocupa o funcție precum cea deținută atunci când a comis infracțiunea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Da' ce, i s-a golit contul??
  Să voteze mătușă-sa, Tamara, în contul lui!
  • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  Acum poate în liniște să numere ouăle...
  • Like 1
 • Pentru Adrian Nastase , dupa ce ai fost prins furind , trebuie musai sa revii la loc de frunte in societatea romaneasca.
  Este o aroganta combinata cu lipsa de discernamint specifica activistului PSD . Probabil cind traiesti in jurul imbecililor pe care ii jefuiesti constant si ei te voteaza orice ar fi ,incepi sa traiesti cu impresia ca asta este mersul vietii.
  Cartile citite nu ajuta tot timpul , mai ales cind esti convins ca esti buricul pamintului.
  • Like 4
 • Cosmin check icon
  La ce penurie de cadre e in Partid, Năstase își cam face încălzirea pentru anii următori.
  • Like 2
 • Aproape că mi-au dat lacrimile de jale cetind că lu' bietu' născase i-a fost interzis dreptul de a vota.
  Ce tecăloşi şi judecătorii ăştia, să înjosească în asemenea hal o mare valoare galactică!
  • Like 5
 • Dorin check icon
  Puțini ani, prea puțini , trebuia interdicție pe viață .
  • Like 7
 • Cam putin cinci ani pentru acest personaj toxic.
  • Like 8
  • @ Horvath Silvia Liliana
   Subscriu . Reprezentativ insa, pentru formatiunea sa politica .
   • Like 7
  • @ Luigi Cosma
   Dan check icon
   Intrebare,, de bun simt ?? Cand se va vota si aplica Legea confiscarii averilor dovedite de instante ca fiind furate, Caci la nastase , cred ca ar trebui cativa contabili sa lucreze ,luni de zile cifrele ilicite Asa ,spun specialistii ca ;; din banii recuperati de la ,drecnea, mazare, udrea ,voiculescu , ghita , remus truica,, etc etc,, ca f. multi mai sunt Doamne !! Nivelul de trai al romanilor ar creste mult.! Dar se pare ca si cei care trebuie ,sa voteze aceasta Lege,, isi taie creanga de sub picioare ,,,
   • Like 2
  • @ Dan
   Delia MC Delia MC check icon
   ...si când se va cerceta cine s-a făcut vinovat de contractul Bechtel sau de formidabila lege pentru valorificarea fondului forestier?
   Mă mir cum mai are tupeul sa apară în public...
   • Like 1
  • @ Delia MC
   Are nu numai tupeu,ci si neobrazare,sa mai apara cu privirea lui de VULPOI,sau mai corect de VULPE,incat te alunga si din cele mai urate visuri cu fizionomia lui gangstereasca.
   • Like 1


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult