Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

400.000 şi creşte! În acest ritm, "ăştia" vor stabili în turul 2 al prezidențialelor 2019 recordul absolut de prezență la vot al românilor din străinătate

Votează #ăștia din diaspora, ceva fantastic.

Dacă e ceva ce am câștigat în acești 5 ani de la primele cozi rușinoase la votul din străinătate este poate un pic mai multă demnitate pentru cei care nu au uitat de acasă. De acel acasă care poate uneori i-a alungat și adesea i-a ignorat.

România, cu toți copiii ei plecați, e o mare rană deschisă. Mă bucură ne-renunțarea la ea, indiferent dacă se manifestă prin încăpățânarea de a nu pleca sau prin încăpățânarea de a nu o uita.

Cred că depinde și de noi de va fi să rămânem puțini aici sau mai mulți pe drumuri. Dar depinde și mai mult de noi dacă reușim să ne facem măcar un pic mai bine de indiferent unde om fi.

Votați, oameni buni, gestul acesta are fix importanța pe care i-o dăm, cu fiecare alegere.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • "ASTIA"....voteaza...si stiu ce vor....politicienii au refuzat CyberVote...probabil de frica unor alegeri adevarate unde fiecare sa poata sa-si exprime vointa...acum votam dupa legi urate...dar o facem. ...chiar daca ..parca un blestem ..suntem pusi sa alegem din doua rele. Oare pnl si psd nu gaseau pe altcineva??
  • Like 1
  • @ Dragos Adrian Sterpu
   PSD a disparut iar PNL a ales perfect! Netul e pentru cei ce stiu carte!
   • Like 1
 • Dorin check icon
  Ei votează ?Dar noi?Vom stă acasă în timp ce pensionarii își aleg Stăpăna căreia să-i pune mâna și să ne conducă timp de 5 ani.
  • Like 1
  • @ Dorin
   Nu doar pensionarii și nu toți pensionarii. Nu suntem toți lichele, pomanagii. Cei ce știm cu adevărat ce este munca, cei ce nu am cantat-o niciodată dar nici nu am fugit de ea, nu susținem impostura, prostia crasă și mai ales ticăloșia și hoția. Asta este "portretul" psd-istului și din păcate nu numai.
   • Like 3
  • @ Dorin
   Stati linistit . Mama Natiunii & copiii sai vor suferi o infrangere utila si usturatoare ! Veti vedea diseara , la ora21 si maine , la rezultatul final .
   • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult