Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

400.000 şi creşte! În acest ritm, "ăştia" vor stabili în turul 2 al prezidențialelor 2019 recordul absolut de prezență la vot al românilor din străinătate

Votează #ăștia din diaspora, ceva fantastic.

Dacă e ceva ce am câștigat în acești 5 ani de la primele cozi rușinoase la votul din străinătate este poate un pic mai multă demnitate pentru cei care nu au uitat de acasă. De acel acasă care poate uneori i-a alungat și adesea i-a ignorat.

România, cu toți copiii ei plecați, e o mare rană deschisă. Mă bucură ne-renunțarea la ea, indiferent dacă se manifestă prin încăpățânarea de a nu pleca sau prin încăpățânarea de a nu o uita.

Cred că depinde și de noi de va fi să rămânem puțini aici sau mai mulți pe drumuri. Dar depinde și mai mult de noi dacă reușim să ne facem măcar un pic mai bine de indiferent unde om fi.

Votați, oameni buni, gestul acesta are fix importanța pe care i-o dăm, cu fiecare alegere.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • "ASTIA"....voteaza...si stiu ce vor....politicienii au refuzat CyberVote...probabil de frica unor alegeri adevarate unde fiecare sa poata sa-si exprime vointa...acum votam dupa legi urate...dar o facem. ...chiar daca ..parca un blestem ..suntem pusi sa alegem din doua rele. Oare pnl si psd nu gaseau pe altcineva??
  • Like 1
  • @ Dragos Adrian Sterpu
   PSD a disparut iar PNL a ales perfect! Netul e pentru cei ce stiu carte!
   • Like 1
 • Dorin check icon
  Ei votează ?Dar noi?Vom stă acasă în timp ce pensionarii își aleg Stăpăna căreia să-i pune mâna și să ne conducă timp de 5 ani.
  • Like 1
  • @ Dorin
   Nu doar pensionarii și nu toți pensionarii. Nu suntem toți lichele, pomanagii. Cei ce știm cu adevărat ce este munca, cei ce nu am cantat-o niciodată dar nici nu am fugit de ea, nu susținem impostura, prostia crasă și mai ales ticăloșia și hoția. Asta este "portretul" psd-istului și din păcate nu numai.
   • Like 3
  • @ Dorin
   Stati linistit . Mama Natiunii & copiii sai vor suferi o infrangere utila si usturatoare ! Veti vedea diseara , la ora21 si maine , la rezultatul final .
   • Like 0


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult