Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

400.000 şi creşte! În acest ritm, "ăştia" vor stabili în turul 2 al prezidențialelor 2019 recordul absolut de prezență la vot al românilor din străinătate

Votează #ăștia din diaspora, ceva fantastic.

Dacă e ceva ce am câștigat în acești 5 ani de la primele cozi rușinoase la votul din străinătate este poate un pic mai multă demnitate pentru cei care nu au uitat de acasă. De acel acasă care poate uneori i-a alungat și adesea i-a ignorat.

România, cu toți copiii ei plecați, e o mare rană deschisă. Mă bucură ne-renunțarea la ea, indiferent dacă se manifestă prin încăpățânarea de a nu pleca sau prin încăpățânarea de a nu o uita.

Cred că depinde și de noi de va fi să rămânem puțini aici sau mai mulți pe drumuri. Dar depinde și mai mult de noi dacă reușim să ne facem măcar un pic mai bine de indiferent unde om fi.

Votați, oameni buni, gestul acesta are fix importanța pe care i-o dăm, cu fiecare alegere.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • "ASTIA"....voteaza...si stiu ce vor....politicienii au refuzat CyberVote...probabil de frica unor alegeri adevarate unde fiecare sa poata sa-si exprime vointa...acum votam dupa legi urate...dar o facem. ...chiar daca ..parca un blestem ..suntem pusi sa alegem din doua rele. Oare pnl si psd nu gaseau pe altcineva??
  • Like 1
  • @ Dragos Adrian Sterpu
   PSD a disparut iar PNL a ales perfect! Netul e pentru cei ce stiu carte!
   • Like 1
 • Dorin check icon
  Ei votează ?Dar noi?Vom stă acasă în timp ce pensionarii își aleg Stăpăna căreia să-i pune mâna și să ne conducă timp de 5 ani.
  • Like 1
  • @ Dorin
   Nu doar pensionarii și nu toți pensionarii. Nu suntem toți lichele, pomanagii. Cei ce știm cu adevărat ce este munca, cei ce nu am cantat-o niciodată dar nici nu am fugit de ea, nu susținem impostura, prostia crasă și mai ales ticăloșia și hoția. Asta este "portretul" psd-istului și din păcate nu numai.
   • Like 3
  • @ Dorin
   Stati linistit . Mama Natiunii & copiii sai vor suferi o infrangere utila si usturatoare ! Veti vedea diseara , la ora21 si maine , la rezultatul final .
   • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult