Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Încă un record negativ de noi cazuri: 799, în 24 de ore. La terapie intensivă sunt 273 de pacienți cu Covid-19

Covid spital doctori

Foto Guliver/Getty Images

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat vineri un nou număr record de îmbolnăviri cu noul coronavirus, înregistrat în ultimele 24 de ore: 799.

Până astăzi, 17 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.802 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.598 au fost externate, dintre care 22.312 de pacienți vindecați și 2.286 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 823 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat vineri că autoritățile se așteaptă ca numărul de noi cazuri de Covid-19 să continue să crească săptămâna viitoare. „Un test negativ azi nu înseamnă că peste 3- 4 zile nu suntem pozitivați, în cazul nerespectării măsurilor de protecție”, a spus ministrul Tătaru.

La ATI, în acest moment, sunt internați 273 de pacienți. 16 persoane infectate cu coronavirus au murit în ultimele 24 de ore, între care și o persoană care nu avea comorbidități.

Până astăzi, 1.988 de persoane diagnosticate cu infecție cu Covid-19 au decedat.

„În acest moment predomină persoanele tinere care sunt infectate. E normal, s-au reluat activitățile. (...) O parte din persoanele tinere pot avea boli care nu sunt diagnosticate la momentul infectării și acestea îi pot predispune la infectări severe. Aceste persoane tinere poate nu știu că sunt infectate și transmit virusul familiei și celor care pot face forme severe ale bolii”, a declarat, la Digi24, dr Valeriu Gheorghiță. 

„Abordarea mai bine fac infecția acum și am scăpat nu este de îmbrățișat. Pot rămâne cu sechele, cu o stare de oboseală avansată. Nu s-au elucidat toate dilemele legate de această infecție”, a mai spus dr Valeriu Gheorghiță.

Până astăzi, 1.988 de persoane diagnosticate cu infecție cu Covid-19 au decedat.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult