Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Încă un record negativ de noi cazuri: 799, în 24 de ore. La terapie intensivă sunt 273 de pacienți cu Covid-19

Covid spital doctori

Foto Guliver/Getty Images

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat vineri un nou număr record de îmbolnăviri cu noul coronavirus, înregistrat în ultimele 24 de ore: 799.

Până astăzi, 17 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.802 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.598 au fost externate, dintre care 22.312 de pacienți vindecați și 2.286 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 823 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat vineri că autoritățile se așteaptă ca numărul de noi cazuri de Covid-19 să continue să crească săptămâna viitoare. „Un test negativ azi nu înseamnă că peste 3- 4 zile nu suntem pozitivați, în cazul nerespectării măsurilor de protecție”, a spus ministrul Tătaru.

La ATI, în acest moment, sunt internați 273 de pacienți. 16 persoane infectate cu coronavirus au murit în ultimele 24 de ore, între care și o persoană care nu avea comorbidități.

Până astăzi, 1.988 de persoane diagnosticate cu infecție cu Covid-19 au decedat.

„În acest moment predomină persoanele tinere care sunt infectate. E normal, s-au reluat activitățile. (...) O parte din persoanele tinere pot avea boli care nu sunt diagnosticate la momentul infectării și acestea îi pot predispune la infectări severe. Aceste persoane tinere poate nu știu că sunt infectate și transmit virusul familiei și celor care pot face forme severe ale bolii”, a declarat, la Digi24, dr Valeriu Gheorghiță. 

„Abordarea mai bine fac infecția acum și am scăpat nu este de îmbrățișat. Pot rămâne cu sechele, cu o stare de oboseală avansată. Nu s-au elucidat toate dilemele legate de această infecție”, a mai spus dr Valeriu Gheorghiță.

Până astăzi, 1.988 de persoane diagnosticate cu infecție cu Covid-19 au decedat.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult