Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Incendiu la adăpostul de animale al Circului Globus. 11 animale, între care doi tigri, au murit

Incendiu la Circul Globus

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

O clădire a Circului Globus în care se aflau câteva zeci de animale a luat foc joi dimineață, iar patru pisici, doi porci vietnamezi, doi tigri şi trei câini au murit în incendiu, scrie News.ro. Pompierii au reușit să salveze alte 20 de animale, între care tigri, cămile și ponei. 

"Nu mai sunt probleme deosebite. Se mai degajă fum şi se verifică toate spaţiile interioare, dar nu mai este niciun pericol, mai ales că animalele au fost scoase de acolo", a declarat pentru News.ro Daniel Vasile.

El a precizat că o parte din animale au fost tranchilizate de către medicul veterinar care a ajuns la faţa locului la aproximativ două ore de la izbucnirea incendiului, iar reprezentanții circului urmează să decidă unde vor fi duse animalele salvate.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 5.00 şi a cuprins clădirea de pe Şoseaua Petricani din București, pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi și a cuprins pereţii clădirii în care se află grajdurile cu animale ale Circului Globus şi o parte din acoperiş. De asemenea, flăcările au cuprins şi o clădire administrativă.

Pompierii au solicitat intervenţia medicilor veterinari, luând legătura atât cu reprezentanţi ai Circului Globus, cât şi ai Grădinii Zoologice, astfel încât animalele să fie tranchilizate şi mutate din grajdurile cuprinse de flăcări. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult