Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

India, lovită de „ciuperca neagră”, o epidemie cu o rată a mortalității de 50%

India - ciuperca neagră

Foto: Uma Shankar Mishra / AFP / Profimedia

India a înregistrat în ultimele luni mii de cazuri de mucormicoză printre pacienții care se recuperau după Covid-19. Mucormicoza sau „ciuperca neagră” este o infecție care pune viața în pericol și care s-a răspândit în spitalele din India, notează BBC.

Autoritățile sanitare din această țară, puternic lovită de coronavirus, spun că ar trebui ca toate cele 29 de state din India ar trebui să declare epidemie de mucormicoză, după o creștere a numărului de decese în urma infecției cu „ciuperca neagră”.

Infecția, care în mod normal este una care se produce rar, a ajuns în India la o rată a mortalității de 50%, unele cazuri fiind salvate doar prin îndepărtarea unui ochi sau a unei bucăți de os.

Medicii suspectează că ar putea exista o legătură între infecție și steroizii utilizați pentru tratamentul bolii Covid. 

Bolnavii de diabet prezintă un risc crescut de a face această infecție care pare să debuteze la 12-15 zile după recuperarea în urma infecției cu SARS-CoV-2, susțin medicii citați de BBC.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • https://swarajyamag.com/science/explained-what-is-black-fungus-in-covid-19-patients-and-how-to-prevent-it vai mama lor ce și-au furat-o și ce mai urmează...
    • Like 0


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult