Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

India, lovită de „ciuperca neagră”, o epidemie cu o rată a mortalității de 50%

India - ciuperca neagră

Foto: Uma Shankar Mishra / AFP / Profimedia

India a înregistrat în ultimele luni mii de cazuri de mucormicoză printre pacienții care se recuperau după Covid-19. Mucormicoza sau „ciuperca neagră” este o infecție care pune viața în pericol și care s-a răspândit în spitalele din India, notează BBC.

Autoritățile sanitare din această țară, puternic lovită de coronavirus, spun că ar trebui ca toate cele 29 de state din India ar trebui să declare epidemie de mucormicoză, după o creștere a numărului de decese în urma infecției cu „ciuperca neagră”.

Infecția, care în mod normal este una care se produce rar, a ajuns în India la o rată a mortalității de 50%, unele cazuri fiind salvate doar prin îndepărtarea unui ochi sau a unei bucăți de os.

Medicii suspectează că ar putea exista o legătură între infecție și steroizii utilizați pentru tratamentul bolii Covid. 

Bolnavii de diabet prezintă un risc crescut de a face această infecție care pare să debuteze la 12-15 zile după recuperarea în urma infecției cu SARS-CoV-2, susțin medicii citați de BBC.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • https://swarajyamag.com/science/explained-what-is-black-fungus-in-covid-19-patients-and-how-to-prevent-it vai mama lor ce și-au furat-o și ce mai urmează...
    • Like 0


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult