Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

India, lovită de „ciuperca neagră”, o epidemie cu o rată a mortalității de 50%

India - ciuperca neagră

Foto: Uma Shankar Mishra / AFP / Profimedia

India a înregistrat în ultimele luni mii de cazuri de mucormicoză printre pacienții care se recuperau după Covid-19. Mucormicoza sau „ciuperca neagră” este o infecție care pune viața în pericol și care s-a răspândit în spitalele din India, notează BBC.

Autoritățile sanitare din această țară, puternic lovită de coronavirus, spun că ar trebui ca toate cele 29 de state din India ar trebui să declare epidemie de mucormicoză, după o creștere a numărului de decese în urma infecției cu „ciuperca neagră”.

Infecția, care în mod normal este una care se produce rar, a ajuns în India la o rată a mortalității de 50%, unele cazuri fiind salvate doar prin îndepărtarea unui ochi sau a unei bucăți de os.

Medicii suspectează că ar putea exista o legătură între infecție și steroizii utilizați pentru tratamentul bolii Covid. 

Bolnavii de diabet prezintă un risc crescut de a face această infecție care pare să debuteze la 12-15 zile după recuperarea în urma infecției cu SARS-CoV-2, susțin medicii citați de BBC.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • https://swarajyamag.com/science/explained-what-is-black-fungus-in-covid-19-patients-and-how-to-prevent-it vai mama lor ce și-au furat-o și ce mai urmează...
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult