Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Imagini teribile din India, unde morții de covid sunt incinerați în crematorii improvizate comune

India - crematorii covid

Foto: Getty Images

Nitish Kumar, din Delhi, a fost nevoit să țină corpul mamei sale decedate acasă timp de aproape două zile, în timp ce căuta loc în crematoriile orașului, scrie Reuters care descrie imaginea unei Indii doborâte de coronavirus. Reporterii scriu că joi Kumar și-a incinerat mama, care a murit de COVID-19, într-o instalație improvizată, într-o zonă adiacentă unui crematoriu din Seemapuri, în nord-estul orașului Delhi.

Bărbatul a povestit cum a alergat de la un crematoriu la altul, dar a fost refuzat de toate, pe diferite motive. La unul din ele i s-a comunicat că au rămas fără lemne. În India, prețul lemnului pentru arderea corpurilor a crescut de trei ori, iar timpul de așteptare a urcat de la 15-20 de minute, la 5-6 ore.

India a înregistrat joi cel mai mare număr zilnic de infecții cu coronavirus - 332.921 de cazuri - , valul puternic al pandemiei zguduind fragila infrastructură de sănătate a țării. În capitala Indiei, spitalele se confruntă cu o criză de aprovizionare cu oxigen medical.

Sursa: Center for Systems Science and Engineering (CSSE), Johns Hopkins University

Foto: Getty Images

În ultimele 24 de ore, în Delhi, 306 de persoane au murit de COVID-19. Aici, persoanele care își pierd pe cei dragi sunt nevoiți să se îndrepte spre facilități improvizate care efectuează înmormântări și incinerări în masă, pe măsură ce crematoriile autorizate sunt supuse presiunii.

Foto: Getty Images

Jitender Singh Shunty, care conduce un serviciu medical non-profit, Shaheed Bhagat Singh Sewa Dal, a declarat pentru Reuters că, în după-amiaza de joi, 60 de cadavre au fost incinerate într-o zonă improvizată pe locul unei foste parcări, și urmau să fie incinerate încă 15.

Foto: Getty Images

„Nimeni din Delhi nu a mai asistat vreodată la o astfel de scenă. Copiii care aveau 5 ani, 15 ani, 25 de ani au fost incinerați. Tinerii căsătoriți sunt incinerați. Este greu de trăit așa ceva”, a spus pentru Reuters Singh Shunty, cu ochii în lacrimi.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Concentratia de Co2 in atmosfera a atins 417 ppm, in urma cu doar cateva zile. Despre ce inseamna acest lucru, interesul fata de acest subiect de o gravitate echivalenta cu un razboi planetar si ce ne asteapta, nimic, nici o vorbulita in media. Una stiti pe aia o tolocaiti in rest, silentio stampa.
  • Like 0
 • Mâna întinsă care nu spune o poveste... Aceste imagini au identitate de mână întinsă cu arătătorul îndreptat în direcția dorită de comentatorul imaginii. De multe ori mă întrebam, despre cutare sau cutare lucru, cui folosește? Being aware, being driven sau being awaked?
  • Like 1
 • dar nu acum nici 2 saptamani, niste experti ne indemnau sa studiem (si sa ne insusim) modelul indian
  si, si mai rau ,nimeni nu ii contrazicea, ca , deh, erau experti
  (si, imi zic eu, daca intr-un singur loc sunt incinerati joi cca 75 de decedati, cum oare pot fi numai 300 de decese in toata india - tara cam cat 50 de romania!!)
  • Like 0
  • @ corneliu apostol
   Mr.Oh check icon
   Inca nu realizati ca Media (presa) este toxica.
   Nu va puteti baza pe nici o opinie scrisa in media fiindca in spatele ei se afla, daca nu uwn interes meschin, cel putin incompetenta.
   Cu siguranta nu nazuinta de a descoperi adevarul....
   • Like 0
 • Nu este nimic nou. La gripa spaniola de acum un secol, care a durat vreo 3 ani au murit in jur de 15 milioane indieni, undeva la 5% din populatie. Iar gripa spaniola a fost mai virulenta decat covidul, la nivel global au murit in acea perioada in jur de 50 milioane de oameni.
  • Like 0
 • Nume check icon
  O simpla raceala care trece cu ciorba.
  • Like 3
  • @ Nume
   Mr.Oh check icon
   Raceala sau nu, e nesemnificativ.
   Semnificativ e faptul ca in ianuarie 2020 s-au pastrat granitele deschise.... cand imaginile din China erau simllare.

   Aceiasi politicieni care azi ne explica ce dramatica e situatia ne explicau atunci tampi ca nu e alta solutie.

   Iar solutiile de azi sunt la fel de tampe ca si atunci....

   • Like 0
  • @ Mr.Oh
   Ce ii comic , cum ne explicau in 2019 cat de barbari si comunisti sunt chinezii ca isi carantineaza orase intregi , cum incalca drepturile omului , iar acum ei baga in carantina zeci de tari. Macar de ar fi o carantina buna , totala , o luna si apoi sa scapam de tot. Dar eu vad ca le place sa o intinda , parca chiar o sustine sa se propage. Noi cum naibii nu scapam de corona cum au facut si chinezii?
   • Like 0
  • @ Silviu Pop Sese
   check icon
   "cum ne explicau in 2019 cat de barbari si comunisti sunt chinezii ca isi carantineaza orase intregi , cum incalca drepturile omului"
   Cine, bre? Cum, unde? Că eu n-am auzit pe nimeni zicînd așa ceva!
   ”Noi cum naibii nu scapam de corona cum au facut si chinezii”
   De unde ai luat-o p-asta, că chinezii au scăpat?? Și cîtă minte ar trebui să ai ca să crezi așa ceva?
   • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult