Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

INSP solicită instituirea carantinei în București și Ilfov, pentru 14 zile

politist - restrictii

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) cere instituirea lockdown-ului în București și localitățile din Ilfov, unde incidența a ajuns la 16 la mia de locuitori, dublu față de media națională.

Scenariul propus de INSP ar urma să se aplice pe o perioadă de 14 zile. Documentul, consultat de Hotnews, prevede scurtarea programelor de funcționare pentru magazine și piețe, sau pentru saloane de înfrumusețare de exemplu. Din documentul INSP nu reiese o diferențiere la nivelul restricțiilor între persoanele vaccinate și cele nevaccinate.  

Documentul a fost transmis Ministerului Sănătății și lui Raed Arafat, șeful DSU.

Pentru ca propunerea INSP să intre în vigoare, decizia este la Comitetul Național pentru Situații de Urgență, condus de premierul demis Florin Cîtu, fiind nevoie și de aprobarea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență. Ultima etapă este publicarea documentului in Monitorul Oficial. 

Florin Cîțu a declarat azi, răspunzând la o intrebare adresată de reporteri, că nu susține carantinarea Capitalei și a județului Ilfov, anunțând că una dintre propunerile discutate cu Ministerul Sănătății este introducerea certificatului verde pentru toate activitatile economice, inclusiv la accesul în magazine.

În perioada de 14 zile de carantină se propune interzicerea tuturor activităților, cu câteva excepții, pentru care rezidenții trebuie să completeze declarații pe propria răspundere, se arată în documentul prezentat de Hotnews.ro.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult