Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Certificat verde și pentru intrarea în supermarket. Florin Cîțu: „Sunt propuneri, dar cred că acum pasul următor ar fi introducerea certificatului verde cât mai rapid”

Florin Cîțu la Circul Metropolitan

Foto: Inquam Photos

Premierul demis Florin Cîțu a anunțat joi că o propunere pe care a discutat-o cu ministrul Sănătății este introducerea obligativității certificatului verde Covid „cât mai rapid” la toate activitățile economice, inclusiv la accesul în magazine. 

„Un lucru pe care l-am discutat cu domnul ministru al Sănătății ar fi acela de a impune sau de a cere certificatul verde pentru toate activitățile din România, pentru orice activitate economică. Unde intrăm în contact cu persoanele, să avem certificat verde. Dacă dorim să avem economia deschisă, cred că aceasta este o măsură care ar ajuta foarte mult”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat de reporteri dacă se referă și la supermarketuri și dacă nu crede că așa va fi restricționat accesul, premierul a declarat că „asta nu este o restricționare, este doar o triere”. „Dacă te vaccinezi, dacă ai trecut prin boală, dacă ești testat, aș merge de ideea de a folosi certificatul verde și în magazine”, a spus premierul. „Sunt propuneri, dar cred că acum pasul următor ar fi introducerea certificatului verde cât mai rapid", a subliniat Florin Cîțu.

Premierul a declarat că încă nu s-a discutat despre reducerea numărului de ore de funcționare a magazinelor în weekend. „Noi ne uităm la toate măsurile”, a adăugat el.

Despre o posibilă carantinare a Capitalei și a județului Ilfov, Florin Cîțu a spus, la finalul ședinței de Guvern, că nu ia în calcul o astfel de măsură, pentru că nu a funcționat nici anul trecut, scrie Hotnews.ro.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Delia MC Delia MC check icon
  Eu văd că o ia rău de tot pe ulei. Nicăieri și niciodată nu a fost ceva ca asta. În Italia intri în supermarket fără nici un certificat și ei sunt extrem de stricți. În Germania în timpul valului 3 cereau test dar NU la supermarketuri și drogherii.
  Iar argumentul este: cum să prezinte un astfel de certificat cineva s-a vaccinat dar care nu se are deloc cu internetul cum sunt foarte mulți în România. Ori n-are deloc telefon smart. Nu se poate. În mall sau alte magazine poate, deși dezinfecția, masca, distanța, limitarea numărului de clienți ar fi suficiente.
  Pentru a preveni replicile celor care cred că țin cu Cîțu: nu mă interesează o persoană anume ba mă bucur de varianta cu Cioloș PM pe care o găsesc cea mai inspirată.
  • Like 1
  • @ Delia MC
   Mr.Oh check icon
   Asteptati numai. Este doar inceputul. Digitalizarea vaccinarii. Controlul miscarii oamenilor si banilor. Nu o sa mai intri in nici o institutie fara sa prezinti codul de bare, dovada ca te-ai vaccinat. La inceput pe Telefon. Pe urma o sa fie o bratara electronica. In final va fi cipul subcutanat. Romanii, ca de obicei fac lucrurile prost si cu exces de zel. Chiar sare in ochi. Dar scopul e evident, sa se copieze CHINA unde lucrurile sunt mult mai avansate in aceasta directie.

   Ideea place si convine Industrie Pharma precum si elitelor politice. Cu ajutorul IA faci oamenii praf si pulbere..... si democratia la fel.

   Germania chiar vrea asta. Sa controlezi masele asa cum controlezi o instalatie de productie chimica. Toata lumea sa faca ceea ce trebuie.
   • Like 0
 • Asta da afacere pt. producatorii de vaccinuri : sa faci vaccinuri care necesita a fi administrate in doze multiple , periodice si mai ales obligatorii....pt un virus scapat chipurile din greseala dintr-un laborator nespecificat...Tu-va muma-n c..r de banditi criminali ! Cica se ia in discutie si administrarea celei de-a 4-a doze pt cei care mai au putin de trait...
  • Like 0
  • @ Petru Mirea
   check icon
   Cineva afacere tot face: ori pharma cu vaccinurile, ori pompele funebre și BOR cu înmormântările
   • Like 3
 • eu sunt babu Vangu si prezic vremuri foarte tulburi , dupa administrarea celei de-a 23-a doze de vaccin.
  • Like 0
 • nene florine , baga vaccinare obligatorie bre , ca altfel o sa dai socoteala ca ai cumparat 120 milioane de doze de vaccin aiurea ...
  • Like 0
 • Corina check icon
  Ăsta nu pleacă odată? Luați-vă cioara nebună, cum bine zicea Mihai Șora. Luați-vi-l. Încă vrea scuze și guvern nou tot în jurul pedeliștilor lui leproși, inconștientul.
  • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult