Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

INTERVIU Paginademedia.ro. CTP: „Bipul devine obscen în momentul în care este vorba de niște morți. Omul acela a înjurat niște morți, nu poți să pui «bip» la așa ceva”

CTP - paginademedia

(Sursa foto: paginademedia.ro)

„Am știut foarte exact ce fac și nu am absolut nimic de corectat la ceea ce am făcut. Am făcut un lucru cât se poate de moral și chiar etic, pentru că ignominia acestui ofițer a fost publică”, spune gazetarul Cristian Tudor Popescu despre reacția pe care a avut-o în studioul Digi24, când a reprodus, întocmai, un cuvânt vulgar folosit de un pompier unul dintre șefii ISU implicați în intervenția dezastruoasă din noaptea incendiului de la Colectiv.

Cristian Tudor Popescu, pentru Paginademedia.ro:

„Bipul devine obscen în momentul în care este vorba de niște morți. Omul acela a înjurat niște morți, nu poți să pui «bip» la așa ceva”.

„A, dacă îi înjura pe unii vii se putea pune «bip». Cei vii îi puteau răspunde, puteau să-i dea și un cap un gură, dar morții nu puteau răspunde și atunci «bipul » acela este obscen."

"Eu nu am înjurat, Eu am fost o mașină de reproducere sonoră, nimic altceva", a mai spus CTP.

Despre o posibilă reacție a CNA?

"Dacă postul Digi24 va fi sancționat financiar, voi achita eu amenda", a punctat gazetarul pentru Paginademedia.ro.

Declarațiile lui Cristian Tudor Popescu pentru Paginademedia.ro:

  • Bineînțeles că era nevoie de pronunțarea acelui cuvânt, pentru că acel cuvânt a fost pronunțat, public, de către acel ofițer superior colonel. Nu, eu l-am pronunțat. Eu am fost o mașină de reproducere sonoră, nimic altceva.

Nu eu l-am pronunțat, el și l-a asumat cu privire la niște oameni morți. Ceea ce înseamnă un gest de lașitate, acei oameni nu puteau să-i răspundă, așa că am răspuns eu în locul lor.

Mai ales că individul a avut nerușinarea cosmică să declare, ieri seară, că nu a spus decât lasă-i și nimic altceva, în fața unei țări întregi.

  • Faptul că vorbesc uneori mai tare, mai accentuat în anumite situații nu înseamnă că sunt irațional. Să știți că eu sunt tot timpul foarte rațional. Sunt rece ca un lac japonez când judec, când mă manifest asta e altceva.

Sunt telespectatori care identifică într-o schimbare de ton, într-o exprimare mai puternică, identifică o pierdere a controlului. Nu! Am știut foarte exact ce fac și nu am absolut nimic de corectat la ceea ce am făcut. Am făcut un lucru cât se poate de moral și chiar etic, pentru că ignominia acestui ofițer a fost publică.

  • Tocmai „bipul” acela devine obscen. „Bipul” devine obscen în momentul în care este vorba de niște morți. Omul acela a înjurat niște morți, nu poți să pui „bip” la așa ceva. A, dacă îi înjura pe unii vii se putea pune „bip”. Cei vii îi puteau răspunde, puteau să-i dea și un cap un gură, dar morții nu puteau răspunde și atunci „bipul” acela este obscen.
  • În legătură cu CNA-ul, dacă postul Digi24 va fi sancționat financiar, voi achita eu amenda.
  • Nu mi s-a reproșat nimic din partea Digi24. Domnul Prelipceanu și-a făcut datoria de moderator, care trebuie să țină seama de CNA și de regulile care se aplică și postului Digi24, dar după, vă asigur că nu mi-a reproșat nimic.
  • Unii consideră insuportabil ce a făcut acel individ – să înjure niște morți și să mintă ca un porc -, iar alții în mod absurd și irațional se leagă pur și simplu de expresia licențioasă. Nu ăsta e subiectul aici. E absurd! Am zis eu asta? Am înjurat eu pe cineva? Mi-am asumat eu expresia? Eu n-am făcut decât să o reproduc. Deci, această reacție de pudibonderie a unora mi se pare absurdă.
  • Minorii cunosc expresii înspăimântătoare, asta este parfum de tei, frații Grimm. Minorii din ziua de astăzi cunosc expresii, de la vârsta de 5-6 ani, niște expresii absolut înspăimântătoare, injurături de ți se face pielea de găină. Copiii au telefoane mobile, cu net, și intră pe tot felul de site-uri.
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Felicitari si sanatate CTP-ului,care da dovada de om rational in tot ce scoate pe gura,cu logica desavarsita si ARGUMENTE clare pentru oricine il asculta si i de buna credinta.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult