Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

INTERVIU Paginademedia.ro. CTP: „Bipul devine obscen în momentul în care este vorba de niște morți. Omul acela a înjurat niște morți, nu poți să pui «bip» la așa ceva”

CTP - paginademedia

(Sursa foto: paginademedia.ro)

„Am știut foarte exact ce fac și nu am absolut nimic de corectat la ceea ce am făcut. Am făcut un lucru cât se poate de moral și chiar etic, pentru că ignominia acestui ofițer a fost publică”, spune gazetarul Cristian Tudor Popescu despre reacția pe care a avut-o în studioul Digi24, când a reprodus, întocmai, un cuvânt vulgar folosit de un pompier unul dintre șefii ISU implicați în intervenția dezastruoasă din noaptea incendiului de la Colectiv.

Cristian Tudor Popescu, pentru Paginademedia.ro:

„Bipul devine obscen în momentul în care este vorba de niște morți. Omul acela a înjurat niște morți, nu poți să pui «bip» la așa ceva”.

„A, dacă îi înjura pe unii vii se putea pune «bip». Cei vii îi puteau răspunde, puteau să-i dea și un cap un gură, dar morții nu puteau răspunde și atunci «bipul » acela este obscen."

"Eu nu am înjurat, Eu am fost o mașină de reproducere sonoră, nimic altceva", a mai spus CTP.

Despre o posibilă reacție a CNA?

"Dacă postul Digi24 va fi sancționat financiar, voi achita eu amenda", a punctat gazetarul pentru Paginademedia.ro.

Declarațiile lui Cristian Tudor Popescu pentru Paginademedia.ro:

  • Bineînțeles că era nevoie de pronunțarea acelui cuvânt, pentru că acel cuvânt a fost pronunțat, public, de către acel ofițer superior colonel. Nu, eu l-am pronunțat. Eu am fost o mașină de reproducere sonoră, nimic altceva.

Nu eu l-am pronunțat, el și l-a asumat cu privire la niște oameni morți. Ceea ce înseamnă un gest de lașitate, acei oameni nu puteau să-i răspundă, așa că am răspuns eu în locul lor.

Mai ales că individul a avut nerușinarea cosmică să declare, ieri seară, că nu a spus decât lasă-i și nimic altceva, în fața unei țări întregi.

  • Faptul că vorbesc uneori mai tare, mai accentuat în anumite situații nu înseamnă că sunt irațional. Să știți că eu sunt tot timpul foarte rațional. Sunt rece ca un lac japonez când judec, când mă manifest asta e altceva.

Sunt telespectatori care identifică într-o schimbare de ton, într-o exprimare mai puternică, identifică o pierdere a controlului. Nu! Am știut foarte exact ce fac și nu am absolut nimic de corectat la ceea ce am făcut. Am făcut un lucru cât se poate de moral și chiar etic, pentru că ignominia acestui ofițer a fost publică.

  • Tocmai „bipul” acela devine obscen. „Bipul” devine obscen în momentul în care este vorba de niște morți. Omul acela a înjurat niște morți, nu poți să pui „bip” la așa ceva. A, dacă îi înjura pe unii vii se putea pune „bip”. Cei vii îi puteau răspunde, puteau să-i dea și un cap un gură, dar morții nu puteau răspunde și atunci „bipul” acela este obscen.
  • În legătură cu CNA-ul, dacă postul Digi24 va fi sancționat financiar, voi achita eu amenda.
  • Nu mi s-a reproșat nimic din partea Digi24. Domnul Prelipceanu și-a făcut datoria de moderator, care trebuie să țină seama de CNA și de regulile care se aplică și postului Digi24, dar după, vă asigur că nu mi-a reproșat nimic.
  • Unii consideră insuportabil ce a făcut acel individ – să înjure niște morți și să mintă ca un porc -, iar alții în mod absurd și irațional se leagă pur și simplu de expresia licențioasă. Nu ăsta e subiectul aici. E absurd! Am zis eu asta? Am înjurat eu pe cineva? Mi-am asumat eu expresia? Eu n-am făcut decât să o reproduc. Deci, această reacție de pudibonderie a unora mi se pare absurdă.
  • Minorii cunosc expresii înspăimântătoare, asta este parfum de tei, frații Grimm. Minorii din ziua de astăzi cunosc expresii, de la vârsta de 5-6 ani, niște expresii absolut înspăimântătoare, injurături de ți se face pielea de găină. Copiii au telefoane mobile, cu net, și intră pe tot felul de site-uri.
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Felicitari si sanatate CTP-ului,care da dovada de om rational in tot ce scoate pe gura,cu logica desavarsita si ARGUMENTE clare pentru oricine il asculta si i de buna credinta.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult