Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

INTERVIU Paginademedia.ro. CTP: „Bipul devine obscen în momentul în care este vorba de niște morți. Omul acela a înjurat niște morți, nu poți să pui «bip» la așa ceva”

CTP - paginademedia

(Sursa foto: paginademedia.ro)

„Am știut foarte exact ce fac și nu am absolut nimic de corectat la ceea ce am făcut. Am făcut un lucru cât se poate de moral și chiar etic, pentru că ignominia acestui ofițer a fost publică”, spune gazetarul Cristian Tudor Popescu despre reacția pe care a avut-o în studioul Digi24, când a reprodus, întocmai, un cuvânt vulgar folosit de un pompier unul dintre șefii ISU implicați în intervenția dezastruoasă din noaptea incendiului de la Colectiv.

Cristian Tudor Popescu, pentru Paginademedia.ro:

„Bipul devine obscen în momentul în care este vorba de niște morți. Omul acela a înjurat niște morți, nu poți să pui «bip» la așa ceva”.

„A, dacă îi înjura pe unii vii se putea pune «bip». Cei vii îi puteau răspunde, puteau să-i dea și un cap un gură, dar morții nu puteau răspunde și atunci «bipul » acela este obscen."

"Eu nu am înjurat, Eu am fost o mașină de reproducere sonoră, nimic altceva", a mai spus CTP.

Despre o posibilă reacție a CNA?

"Dacă postul Digi24 va fi sancționat financiar, voi achita eu amenda", a punctat gazetarul pentru Paginademedia.ro.

Declarațiile lui Cristian Tudor Popescu pentru Paginademedia.ro:

  • Bineînțeles că era nevoie de pronunțarea acelui cuvânt, pentru că acel cuvânt a fost pronunțat, public, de către acel ofițer superior colonel. Nu, eu l-am pronunțat. Eu am fost o mașină de reproducere sonoră, nimic altceva.

Nu eu l-am pronunțat, el și l-a asumat cu privire la niște oameni morți. Ceea ce înseamnă un gest de lașitate, acei oameni nu puteau să-i răspundă, așa că am răspuns eu în locul lor.

Mai ales că individul a avut nerușinarea cosmică să declare, ieri seară, că nu a spus decât lasă-i și nimic altceva, în fața unei țări întregi.

  • Faptul că vorbesc uneori mai tare, mai accentuat în anumite situații nu înseamnă că sunt irațional. Să știți că eu sunt tot timpul foarte rațional. Sunt rece ca un lac japonez când judec, când mă manifest asta e altceva.

Sunt telespectatori care identifică într-o schimbare de ton, într-o exprimare mai puternică, identifică o pierdere a controlului. Nu! Am știut foarte exact ce fac și nu am absolut nimic de corectat la ceea ce am făcut. Am făcut un lucru cât se poate de moral și chiar etic, pentru că ignominia acestui ofițer a fost publică.

  • Tocmai „bipul” acela devine obscen. „Bipul” devine obscen în momentul în care este vorba de niște morți. Omul acela a înjurat niște morți, nu poți să pui „bip” la așa ceva. A, dacă îi înjura pe unii vii se putea pune „bip”. Cei vii îi puteau răspunde, puteau să-i dea și un cap un gură, dar morții nu puteau răspunde și atunci „bipul” acela este obscen.
  • În legătură cu CNA-ul, dacă postul Digi24 va fi sancționat financiar, voi achita eu amenda.
  • Nu mi s-a reproșat nimic din partea Digi24. Domnul Prelipceanu și-a făcut datoria de moderator, care trebuie să țină seama de CNA și de regulile care se aplică și postului Digi24, dar după, vă asigur că nu mi-a reproșat nimic.
  • Unii consideră insuportabil ce a făcut acel individ – să înjure niște morți și să mintă ca un porc -, iar alții în mod absurd și irațional se leagă pur și simplu de expresia licențioasă. Nu ăsta e subiectul aici. E absurd! Am zis eu asta? Am înjurat eu pe cineva? Mi-am asumat eu expresia? Eu n-am făcut decât să o reproduc. Deci, această reacție de pudibonderie a unora mi se pare absurdă.
  • Minorii cunosc expresii înspăimântătoare, asta este parfum de tei, frații Grimm. Minorii din ziua de astăzi cunosc expresii, de la vârsta de 5-6 ani, niște expresii absolut înspăimântătoare, injurături de ți se face pielea de găină. Copiii au telefoane mobile, cu net, și intră pe tot felul de site-uri.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Felicitari si sanatate CTP-ului,care da dovada de om rational in tot ce scoate pe gura,cu logica desavarsita si ARGUMENTE clare pentru oricine il asculta si i de buna credinta.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult