Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

INTERVIU Paginademedia.ro. CTP: „Bipul devine obscen în momentul în care este vorba de niște morți. Omul acela a înjurat niște morți, nu poți să pui «bip» la așa ceva”

CTP - paginademedia

(Sursa foto: paginademedia.ro)

„Am știut foarte exact ce fac și nu am absolut nimic de corectat la ceea ce am făcut. Am făcut un lucru cât se poate de moral și chiar etic, pentru că ignominia acestui ofițer a fost publică”, spune gazetarul Cristian Tudor Popescu despre reacția pe care a avut-o în studioul Digi24, când a reprodus, întocmai, un cuvânt vulgar folosit de un pompier unul dintre șefii ISU implicați în intervenția dezastruoasă din noaptea incendiului de la Colectiv.

Cristian Tudor Popescu, pentru Paginademedia.ro:

„Bipul devine obscen în momentul în care este vorba de niște morți. Omul acela a înjurat niște morți, nu poți să pui «bip» la așa ceva”.

„A, dacă îi înjura pe unii vii se putea pune «bip». Cei vii îi puteau răspunde, puteau să-i dea și un cap un gură, dar morții nu puteau răspunde și atunci «bipul » acela este obscen."

"Eu nu am înjurat, Eu am fost o mașină de reproducere sonoră, nimic altceva", a mai spus CTP.

Despre o posibilă reacție a CNA?

"Dacă postul Digi24 va fi sancționat financiar, voi achita eu amenda", a punctat gazetarul pentru Paginademedia.ro.

Declarațiile lui Cristian Tudor Popescu pentru Paginademedia.ro:

  • Bineînțeles că era nevoie de pronunțarea acelui cuvânt, pentru că acel cuvânt a fost pronunțat, public, de către acel ofițer superior colonel. Nu, eu l-am pronunțat. Eu am fost o mașină de reproducere sonoră, nimic altceva.

Nu eu l-am pronunțat, el și l-a asumat cu privire la niște oameni morți. Ceea ce înseamnă un gest de lașitate, acei oameni nu puteau să-i răspundă, așa că am răspuns eu în locul lor.

Mai ales că individul a avut nerușinarea cosmică să declare, ieri seară, că nu a spus decât lasă-i și nimic altceva, în fața unei țări întregi.

  • Faptul că vorbesc uneori mai tare, mai accentuat în anumite situații nu înseamnă că sunt irațional. Să știți că eu sunt tot timpul foarte rațional. Sunt rece ca un lac japonez când judec, când mă manifest asta e altceva.

Sunt telespectatori care identifică într-o schimbare de ton, într-o exprimare mai puternică, identifică o pierdere a controlului. Nu! Am știut foarte exact ce fac și nu am absolut nimic de corectat la ceea ce am făcut. Am făcut un lucru cât se poate de moral și chiar etic, pentru că ignominia acestui ofițer a fost publică.

  • Tocmai „bipul” acela devine obscen. „Bipul” devine obscen în momentul în care este vorba de niște morți. Omul acela a înjurat niște morți, nu poți să pui „bip” la așa ceva. A, dacă îi înjura pe unii vii se putea pune „bip”. Cei vii îi puteau răspunde, puteau să-i dea și un cap un gură, dar morții nu puteau răspunde și atunci „bipul” acela este obscen.
  • În legătură cu CNA-ul, dacă postul Digi24 va fi sancționat financiar, voi achita eu amenda.
  • Nu mi s-a reproșat nimic din partea Digi24. Domnul Prelipceanu și-a făcut datoria de moderator, care trebuie să țină seama de CNA și de regulile care se aplică și postului Digi24, dar după, vă asigur că nu mi-a reproșat nimic.
  • Unii consideră insuportabil ce a făcut acel individ – să înjure niște morți și să mintă ca un porc -, iar alții în mod absurd și irațional se leagă pur și simplu de expresia licențioasă. Nu ăsta e subiectul aici. E absurd! Am zis eu asta? Am înjurat eu pe cineva? Mi-am asumat eu expresia? Eu n-am făcut decât să o reproduc. Deci, această reacție de pudibonderie a unora mi se pare absurdă.
  • Minorii cunosc expresii înspăimântătoare, asta este parfum de tei, frații Grimm. Minorii din ziua de astăzi cunosc expresii, de la vârsta de 5-6 ani, niște expresii absolut înspăimântătoare, injurături de ți se face pielea de găină. Copiii au telefoane mobile, cu net, și intră pe tot felul de site-uri.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Felicitari si sanatate CTP-ului,care da dovada de om rational in tot ce scoate pe gura,cu logica desavarsita si ARGUMENTE clare pentru oricine il asculta si i de buna credinta.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult