Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

PSD – bătaia și bătaia de joc

PSD – bătaia și bătaia de joc

Luni, 21 octombrie, 2019, PSD a trecut prin Senat, votând în bloc, proiectul depus de senatorul Liviu Pop, prin care ziua de 10 august e declarată Ziua Unității Civice.

Este o performanță: cea mai cruntă bătaie de joc la adresa acestui popor de 30 de ani încoace, prin care urmașii lui Ceaușescu și Iliescu vor să-l concureze pe Erdogan, botezătorul masacrelor și alungării a sute de mii de oameni din locuințe, comise de armata turcă în Siria, cu numele de Izvorul Păcii. Practic, după ce zeci de mii de oameni au fost gazați și bătuți în Piața Victoriei, pe frunțile lor urinează acum cu boltă L. Pop, în uralele întregului PSD.

Au mai fost și alte partide la guvernare, dând dovadă de ticăloșie, corupție, hoție. Dar PSD a adus bașca, sub semnul etern al rânjetului iliescian, un cinism inegalabil.

La 4 ani după Colectiv, nu există niciun vinovat. Cum să existe, când puterea pesedistă i-a numit sataniști pe tinerii asfixiați și arși în bomba de tablă pe care nicio autoritate nu a catadicsit s-o dezamorseze la timp? Cum să existe, când afirmațiile criminale și zâmbitoare ale ministrului PSD Bănicioiu, cum că „Avem tot ce ne trebuie pentru a trata marii arși în spitalele noastre”, susținut fiind de Raed Arafat, n-au fost anchetate câtuși de puțin? (Sinistrul „Nicu” tocmai dă cu flit Parchetului General, refuzând, fără explicații, să se prezinte la audieri).

Cum să existe, când, potrivit gorniștilor de frunte ai Partidului, focul a fost pus de Klaus în cârdășie cu Bruselu?

Singura „sancțiune”, descăunarea lui Victor Ponta de către Liviu Dragnea, cel care a folosit cu sânge rece reacția străzii la bătaia de joc a autorităților față de Colectiv, urmată de 3 ani și jumătate de coșmar pesedist pentru Justiția din România.

Legea lui L. Pop, în care scrie că „Violențele au dus la divizarea cetățenilor și degradarea unității civice, decăderea integrității umane, promovarea intoleranței și dezbinării”, scoțându-i vinovați pe copiii, femeile și bătrânii maltratați de jandarmi, amintește de procedeele brevetate de Lenin și Stalin. Oameni cinstiți, vinovați de nimic, erau împușcați sau trimiși în gulag, nu înainte însă de a li se agăța pe piept acuzații fantasmagorice menite să le murdărească memoria, lor și familiilor lor, până la a șaptea spiță.

Așa și PSD, pledează pentru unitatea civică a victimelor cu călăii.

Nu-mi rămâne decât să îmi imaginez cum ar arăta Marea Sărbătoare a Înfrățirii de 10 august. 

Defilarea plutoanelor de jandarmi prin fața tribunei oficiale. Înaintea lor, purtând în băț măști de gaze, se împleticește o trupă de figuranți care cad rând pe rând, ducând mâna la piept, la gât sau la cap, sub loviturile simulate de jandarmi cu măciucile statului și un nor de fum de discotecă, simbolizând gazul lacrimogen (mai puțin cei aflați în scaune cu rotile, care se sufocă liniștit). Sunt apoi sculați de pe asfalt, de alți cascați în negru, cu jeturi din tulumbe de mână.

Tot niște tulumbari în uniformă îi tratează cu apă pe arșii de la Colectiv care vin mai la coadă, machiați remarcabil, cu hainele și pielea atârnând zdrențe. Și peste ei plutește fumul de discotecă.

Iar din tribună fac cu mâna tot Dăncilă și al ei guvern...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ion check icon
  Mereu mă întreb dacă se va găsi un amic, un prieten, un coleg ,o rudă să-i ascundă condeiul acestui manipulator plin de ură și venin, CTP!?
  • Like 0
  • @ Ion
   ioane lasa pupatul dosurilor si foloseste creierul chiar si cu cei 2 neuroni ramasi neinfestati de psd-ism.
   • Like 0
 • Prietene ,,curajos,, anonim,, ai cam incurcat borcanele si incerci in mod jalnic,total incoerent si ilogic sa ,,dregi busuiocul,,.Faptul ca ai inceput cu majuscule propozitiile si frazele reprezinta totusi un progres pentru care te felicit.In ce ma priveste consider suficient pseudodialogul pe care l-am avut si o sa ma opresc aici.
  • Like 0
 • #psdinafaralegii #outlawsdp
  • Like 0
 • Nu stiam ca alfabetul este nefunctional.Multumesc!Oricum faceti parte din cei cateva sute de mii.Si daca tot vorbim de limba romana incepeti cu majuscula o fraza si fiti mai coerent pentru ca furia intuneca logica(vezi fraza doi din textul initial).
  • Like 1
  • @ Mihai Romanciuc
   #Votez check icon
   "Analfabetii functionali" sunt aia cu "doi dinti in gura" care au mai trecut pe la scoala si sunt vinovati pentru ca au alta opinie fata de "intelectualistii #rezistenti".
   Un "intelectualist" nu poate fi "analfabet" chiar daca nu cunoaste limba romana. El intotdeauna este "alfabetizat" dar nefunctional...
   • Like 0
 • Iata unul din sutele de mii de care am scris.Quot erat demonstrandum sau cum spunea marele matematician Grigore Moisil ,,si cu asta v-am dat satisfactie,,.
  • Like 1
  • @ Mihai Romanciuc
   #Votez check icon
   q.e.d., adica iata un "alfabet nefunctional" care se crede "intelectualist"... in suficienta lui aroganta... in limba romana se zice "despre care" (in locul "de care am scris..").
   • Like 1
 • #Votez check icon
  oare de ce toti (fara exceptii) "progresistii" scrijeliti cu #hastagul pe creieras cred ca au dreptul sa-i jigneasca pe ceilalti "cu doi dinti in gura"? Iar daca primesc acelasi tip de raspuns de la "ciuma rosie", ceilalti sunt "stalinisti", nu ei, care prin modul de gandire si actiune au inlocuit "secera&ciocanul" cu "#hastagul"... sloganul comunisto-securist "cine nu-i cu noi e importiva noastra" umbla "liber si spontan la ordin" printre brazdele lasate de #hastag in creieras...
  10 August a fost ziua in care jandarmii au fost rai si oamenii de bine au venit cu flori (in gardene) sa le ofere jandarmilor, dandu-le foc si aruncandu-le pe strazi, numai asa, de plictiseala.
  10 August a fost ziua in care s-a inceput timorarea jandarmeriei pentru aplicarea prea blanda a legii. Intr-o "tara ca afara" jandarmii actioneaza exact la fel (poate chiar si mai dur) pentru restabilirea ordinii publice. Sa nu uitam ca mitingul din 10 August a fost ILEGAL, chiar daca avem legi care dau dreptul tuturor sa protesteze...
  • Like 1
  • @ #Votez
   . Firea a încercat să-l interzică, dar dragnea, pentru a face o demonstrație de putere a permis tinerea lui. Știa ce are de gând să facă. Să descurajeze contestările și acuzele. Și i-a reușit. Daca ai memorie și ai urmărit desfășurarea evenimentelor ai recunoaște ca s-au începutul acțiunile provocatoare și brutale de la ora 16, daca nu greșesc, din partea doar a jandarmeriei, adusă echipată ca de lupte stradale. În ceea ce privește " tentativa de lovitură de stat ", cine susține acest lucru, ori nu știe ce este aceea și cum se acționează intr-o încercare de lovitură de stat, ceea ce mă îndoiesc, ori se adresează unui " public ", din păcate nu redus ca număr ci ca intelect. Dragnea și camarila borfașilor au reușit intimidarea, pe viitor a #rezist, cum îți place să-i denumești, pentrucă la noi asemenea acțiuni sunt " originale ", fiind doar un prilej de socializare. La mitinguri, în general, nu se vine cu bebelușii si animalele de companie. Asta este o caricatura și o expunere, cum s-a și văzut, a unor ființe ce nu au ce căuta acolo. Ați văzut așa ceva la mitingurile, nu mai departe, în Europa " civilizată "? Când mergi să revendici ceva, mai ales din partea unei " puteri " ticăloasă și abuzivă, " pentru că pot " te duci gata de luptă, asumandu-ti toate riscurile. Dar să nu vorbim de revendicări ferme la români. Nu e cazul.
   • Like 2
  • @ Zugravu Mircea
   #Votez check icon
   inca o data "q.e.d.", adica alt intelectualist #rezistent care simte nevoia sa jigneasca mai intai, si apoi sa repede "versete" din propaganda securistoida a statului paralel si mafiot.
   "Daca ai memorie" ai fi vazut ca jandarmii AU RASPUNS in jurul orei 16 unei actiuni dirijate / intentionate a unui grup de "oameni liberi" care incercau sa intre in forta in perimetrul guvernului. Mai mult, in jurul orei 23 (cand s-a intervenit in forta), jandarmii au anuntat prin portavoce cu circa o jumatate de ora inainte, ca oamenii sa paraseasca piata si ca participa la un miting ILEGAL... Copacii, tomberoanele si pietrele din caldaram s-au aprins singure si zburau asa prin aer, de plictiseala...
   In acelasi timp, tot "daca ai memorie" ai fi retinut sirul evenimentelor in ceea ce priveste LEGALITATEA mitingului din 10 august: un "oarecare" a solicitat primariei autorizatie pentru un miting de protest cu participarea a peste 1 milion de oameni, fara a respecta legea, adica nu avea niciun plan de organizare al mitingului astfel incat sa fie evitate violentele. Dupa ce Primaria a facut acest plan si a dat avizul necesar, nu a mai avut cine sa ia acel aviz pentru ca din acel 1 milion de oameni si "sute" de organizatii "ong"-iste nu si-a asumat nimeni raspunderea organizarii LEGALE a acelui miting.
   Si DA, la toate actiunile de protest spontan la ordin #rezistente, majoritatea a venit cu scutul uman format din bebelusi si copiii. Dar asta-i nivelul intelectual al "#rezistentilor progresisti": sa se ascunda in spatele copiilor si sa "latre" versetele memorate din propaganda statului paralel si mafiot... Unii dintre ei au ajuns chiar sa agate de gatul copiilor lor "placute suedeze"
   • Like 1
  • @ #Votez
   Ba-baiatule, ce spui tu aici e ca daca vezi un pieton in fata masinii pe loc nemarcat, il alergi cu masina sa-l nimeresti.
   Daca e clar ca poti sa faci lucrul asta nu esti si obligat sa il faci.
   Si nu e vorba de actiunea impotriva celor 5 provocatori care au incercat sa sara gardul la Guvern, ci de ceva ce s-a intamplat la multe ore dupa aia si fara niciun motiv.
   • Like 2
  • @ #Votez
   Aveti curajul propriilor opinii si nu mai scrieti sub anonimat.
   • Like 1
  • @ #Votez
   Este inutilă orice discuție cu tine. Ești, cred, un profitor la masa" hoților psd-isti, deci nu doar subiectiv ci și rău intenționat. Q.e.d. Și nu mă miră ca nu ai habar ce este și cum se desfășoară o lovitură din stat. Am întâlnit fenomenul la un exjandarm, pensionat. Se pare că nici nu trebuie să știe multă lume. Pot fi "intoxicați" mult mai ușor.
   • Like 2
 • Imaginea perfectă a coșmarului pe care îl trăim, liber consimțit prin vot, de 30 de ani și pe care avem perspectiva de a-l mai trăi, cel puțin, tot atât. Brucan ne-a amăgit.
  • Like 2
 • Shakespeare însuși ar fi de acord cu scena dvs de final. "De unde vine răul și cât de mare poate fi el?" - este o întrebare pe care mulți nu și-o pun și cred că nici nu o înțeleg.
  • Like 2
 • Sfânta zi de 10 august, maica...
  • Like 1
 • check icon
  În stilul ”pentru că putem” caracteristic PSD, pînă la sfîrșitul anului vom avea și 22 decembrie - ”ziua comunismului” de rit nou!
  Iar cea de rit vechi, 8 mai, va fi zi liberă pt bugetari (că e vreme mai bună de grătar și de mers la mare).
  Prin alăturare, 9 mai va fi și ea zi liberă dar ca zi a Victoriei și a armatei roșii eliberatoare (și nu a Europei, ce treabă avem noi cu Europa? Doar n-o să-i dăm noi socoteală și atenție!).
  Și-atît.
  Pe 10 mai, toată lumea înapoi la ”scîrbici”, că e ziua regelui!
  • Like 2


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult