Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Clinica Gral Medical, care îl readusese pe medicul Burnei pentru consultații și operații, deși acesta e interzis în spitalele de stat, dă înapoi. UPDATE

Gheorghe Burnei

La 24 de ore de la apariția informației că medicul Gheorghe Burnei va da consultații și va opera la clinica Gral Medical, conducerea acesteia dă oficial înapoi și anunță că nu va fi parafat niciun contract cu Burnei. Aceasta deşi iniţial fondatorul clinicii afirmase că există un acord de principiu referitor la colaborarea cu medicul Burnei.

„Gral Medical nu are în prezent secție de ortopedie, dotarea secţiilor existente este orientată către chirurgia oncologică, iar tratamentul este ţintit către adulţi şi nu către copii. Afirmaţiile legate de posibila colaborare au fost asumate in mod solitar de catre băiatul medicului pe pagina proprie dintr-o retea cunoscută de socializare", susţine clinica într-un comunicat, precizând că „Gral Medical nu a incheiat nicio forma de colaborare cu medicul Burnei Gheorghe si nu are configurat în softul medical servicii medicale si orar pentru specialitatea ortopedie", potrivit News.ro.

Comunicatul Gral Medical conţine şi o declaraţie a fondatorului clinicii, Robert Şerban, care a spus că în cadrul spitalului nu sunt oferite intervenţii pe ortopedie la copii sau adulţi, investiţiile efectuate până acum fiind ţintite către servicii de diagnostic şi tratament oncologic.

Știrea inițială

Chirurgul Gheorge Burnei, acuzat de procurori că a făcut operații experimentale pe copii și că a cerut mită de la părinți, va profesa la clinica privată Gral Medical, a anunțat, vineri, pe Facebook fiul acestuia. „Vă anunț pe această cale că Prof. Dr. Gh. Burnei va începe consultațiile și anumite intervenții chirurgicale împreuna cu subsemnatul, la Clinica Gral Medical din 19.07.2017. Programările se fac la tel..... Nu sunați la call center deocamdată. Din păcate, consultațiile și intervențiile vor fi contra cost, deoarece Dl Prof, nu are înca voie să profeseze la spitalul de stat datorită deciziei procurorilor. Să auzim de mai bine!”, a scris pe Facebook medicul Cristian Burnei. 

Potrivit unei decizii a Tribunalului București, Burnei, care se află sub control judiciar, are obligația „să nu exercite profesia sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele, respectiv în cadrul Spitalului Clinic de Urgente de Copii Marie Curie sau în altă unitate din sistemul public de sănătate”.

Contactați de News.ro, reprezentanții Gral Medical au spus că există acordul de principiu ca Burnei să profeseze în cadrul clinicii. „Da, avem un acord de principiu. Legat de intervenţiile chiurgicale, aşteptăm o decizie a Direcţiei de Sănătate Publică cu privire la circuite. Dacă cele pe care le avem sunt în regulă sau dacă ar fi nevoie de alte circuite. Astfel ca domnul profesor să poată demara operaţiile", a declarat Robert Şerban, unul din fondatorii Gral Medical. 

După apariția informației în spațiul public, jurnalista Oana Botezatu a sunat la clinică și a cerut să își facă o programare la medicul Gheorghe Burnei. „La numărul de call center al clinicii, mi s-a spus că DA, profesorul oferă consultații, dar să las numărul de telefon și voi fi contactată de persoana care se ocupă de programări. La scurt timp, am fost contactată (de domnul Adrian Almajanu, reprezentant Gral, așa s-a recomandat) pentru a confirma că vreau o programare. Consultația costă 350 de lei, mi s-a mai spus, și va avea loc la clinica din strada Traian Popovici, sector 3, trebuie doar să trimit datele prin SMS și voi fi programată negreșit, chiar săptămâna viitoare”, a scris Oana Botezatu pe pagina sa de Facebook

Medicul Gheorghe Burnei a fost reţinut pe 10 decembrie de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, care au cerut instanţei arestarea preventivă a acestuia pentru 15 fapte de luare de mită. Tribunalul Bucureşti a respins, în 11 decembrie, arestarea preventivă a lui Burnei, medicul fiind plasat atunci în arest la domiciliu, iar ulterior sub control judiciar. 

Anchetatorii au cerut arestarea preventivă a lui Burnei pentru că medicul, „prin activitatea defectuoasă pe care o exercită, prezintă un pericol concret pentru starea de sănătate sau chiar pentru viaţa pacienţilor săi minori”. 

Procurorii îl acuză de faptul că, de-a lungul timpului, ar fi efectuat operații experimentale pe copii și ar fi folosit în timpul acestora dispozitive neomologate.

Ancheta care îl vizează pe Burnei a început după ce jurnalista Luiza Vasiliu a publicat pe Casa Jurnalistului o serie de investigații despre practicile chirurgului Burnei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Multe clinici private au preluat odată cu personalul medical al statului și năravurile statului, așa că un presupus „criminal” medical se poate juca în continuare, pe bani grei, cu viața și sănătatea oamenilor! Nimic nou sub soare ...
  • Like 0
 • check icon
  Am vazut reactii ale unor presupusi cunoscatori care spuneau despre acest Mengele cum ca ar fi un titan al.descoperirilor .
  Vazand doar ce s-a prezentat in presa nu poti sa ai o imagine clara insa am privilegiul de a putea conversa si cu medici care mi-au confirmat ca tipul asta e dus cu capul. (Ii zic "tip" pentru ca nu a confirmat in calitatea de "om").
  Gral e treaba lor cu cine se afiseaza.
  Probabil credeau ca nu se va afla...
  • Like 0
 • Clinica aceasta vrea neaparat sa se discrediteze. Trebuie raportata aceasta clinica particulara la protectia consumatorilor. Daca ei recomanda pe acest macelar la niste persoane neavizate, se pot intampla noi tragedii
  • Like 2


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult