Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Clinica Gral Medical, care îl readusese pe medicul Burnei pentru consultații și operații, deși acesta e interzis în spitalele de stat, dă înapoi. UPDATE

Gheorghe Burnei

La 24 de ore de la apariția informației că medicul Gheorghe Burnei va da consultații și va opera la clinica Gral Medical, conducerea acesteia dă oficial înapoi și anunță că nu va fi parafat niciun contract cu Burnei. Aceasta deşi iniţial fondatorul clinicii afirmase că există un acord de principiu referitor la colaborarea cu medicul Burnei.

„Gral Medical nu are în prezent secție de ortopedie, dotarea secţiilor existente este orientată către chirurgia oncologică, iar tratamentul este ţintit către adulţi şi nu către copii. Afirmaţiile legate de posibila colaborare au fost asumate in mod solitar de catre băiatul medicului pe pagina proprie dintr-o retea cunoscută de socializare", susţine clinica într-un comunicat, precizând că „Gral Medical nu a incheiat nicio forma de colaborare cu medicul Burnei Gheorghe si nu are configurat în softul medical servicii medicale si orar pentru specialitatea ortopedie", potrivit News.ro.

Comunicatul Gral Medical conţine şi o declaraţie a fondatorului clinicii, Robert Şerban, care a spus că în cadrul spitalului nu sunt oferite intervenţii pe ortopedie la copii sau adulţi, investiţiile efectuate până acum fiind ţintite către servicii de diagnostic şi tratament oncologic.

Știrea inițială

Chirurgul Gheorge Burnei, acuzat de procurori că a făcut operații experimentale pe copii și că a cerut mită de la părinți, va profesa la clinica privată Gral Medical, a anunțat, vineri, pe Facebook fiul acestuia. „Vă anunț pe această cale că Prof. Dr. Gh. Burnei va începe consultațiile și anumite intervenții chirurgicale împreuna cu subsemnatul, la Clinica Gral Medical din 19.07.2017. Programările se fac la tel..... Nu sunați la call center deocamdată. Din păcate, consultațiile și intervențiile vor fi contra cost, deoarece Dl Prof, nu are înca voie să profeseze la spitalul de stat datorită deciziei procurorilor. Să auzim de mai bine!”, a scris pe Facebook medicul Cristian Burnei. 

Potrivit unei decizii a Tribunalului București, Burnei, care se află sub control judiciar, are obligația „să nu exercite profesia sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele, respectiv în cadrul Spitalului Clinic de Urgente de Copii Marie Curie sau în altă unitate din sistemul public de sănătate”.

Contactați de News.ro, reprezentanții Gral Medical au spus că există acordul de principiu ca Burnei să profeseze în cadrul clinicii. „Da, avem un acord de principiu. Legat de intervenţiile chiurgicale, aşteptăm o decizie a Direcţiei de Sănătate Publică cu privire la circuite. Dacă cele pe care le avem sunt în regulă sau dacă ar fi nevoie de alte circuite. Astfel ca domnul profesor să poată demara operaţiile", a declarat Robert Şerban, unul din fondatorii Gral Medical. 

După apariția informației în spațiul public, jurnalista Oana Botezatu a sunat la clinică și a cerut să își facă o programare la medicul Gheorghe Burnei. „La numărul de call center al clinicii, mi s-a spus că DA, profesorul oferă consultații, dar să las numărul de telefon și voi fi contactată de persoana care se ocupă de programări. La scurt timp, am fost contactată (de domnul Adrian Almajanu, reprezentant Gral, așa s-a recomandat) pentru a confirma că vreau o programare. Consultația costă 350 de lei, mi s-a mai spus, și va avea loc la clinica din strada Traian Popovici, sector 3, trebuie doar să trimit datele prin SMS și voi fi programată negreșit, chiar săptămâna viitoare”, a scris Oana Botezatu pe pagina sa de Facebook

Medicul Gheorghe Burnei a fost reţinut pe 10 decembrie de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, care au cerut instanţei arestarea preventivă a acestuia pentru 15 fapte de luare de mită. Tribunalul Bucureşti a respins, în 11 decembrie, arestarea preventivă a lui Burnei, medicul fiind plasat atunci în arest la domiciliu, iar ulterior sub control judiciar. 

Anchetatorii au cerut arestarea preventivă a lui Burnei pentru că medicul, „prin activitatea defectuoasă pe care o exercită, prezintă un pericol concret pentru starea de sănătate sau chiar pentru viaţa pacienţilor săi minori”. 

Procurorii îl acuză de faptul că, de-a lungul timpului, ar fi efectuat operații experimentale pe copii și ar fi folosit în timpul acestora dispozitive neomologate.

Ancheta care îl vizează pe Burnei a început după ce jurnalista Luiza Vasiliu a publicat pe Casa Jurnalistului o serie de investigații despre practicile chirurgului Burnei.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Multe clinici private au preluat odată cu personalul medical al statului și năravurile statului, așa că un presupus „criminal” medical se poate juca în continuare, pe bani grei, cu viața și sănătatea oamenilor! Nimic nou sub soare ...
    • Like 0
  • check icon
    Am vazut reactii ale unor presupusi cunoscatori care spuneau despre acest Mengele cum ca ar fi un titan al.descoperirilor .
    Vazand doar ce s-a prezentat in presa nu poti sa ai o imagine clara insa am privilegiul de a putea conversa si cu medici care mi-au confirmat ca tipul asta e dus cu capul. (Ii zic "tip" pentru ca nu a confirmat in calitatea de "om").
    Gral e treaba lor cu cine se afiseaza.
    Probabil credeau ca nu se va afla...
    • Like 0
  • Clinica aceasta vrea neaparat sa se discrediteze. Trebuie raportata aceasta clinica particulara la protectia consumatorilor. Daca ei recomanda pe acest macelar la niste persoane neavizate, se pot intampla noi tragedii
    • Like 2


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult