Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Întrebări care lipsesc de pe buletinul de vot

Câteva întrebări pentru cei care vor să meargă la referendum, dar poate nu lipsite de interes și pentru cei care se pregătesc să nu. Întrebări care cred că ar trebui să fie pe buletinul de vot.

● Cunoașteți vreun homosexual?

● Ați stat vreodată de vorbă cu un homosexual?

● Câte știri despre homosexuali în România ați citit/auzit în ultimii 10 ani?

●Câți homosexuali ați văzut pupându-se în public în ultimii 10 ani? Câți bărbați heterosexuali ați văzut pupându-se beți rangă, în același interval de timp?

● Dată fiind imposibilitatea de a face sex normal, homosexualii practică sexul anal, oral și masturbarea reciprocă. Dumneavoastră, dacă sunteți într-un cuplu tradițional, ați făcut cu soția/soțul sex anal, oral sau v-ați masturbat reciproc? Considerați aceste modalități sexuale un păcat în fața lui Dumnezeu, dacă nu a legii?

● De fapt, am folosit în mod abuziv cuvintele soț, soție, soți. Deși Dicționarul Limbii Române spune că soți înseamnă: „două persoane de sex opus unite prin căsătorie”, deși Curtea Constituțională a precizat, ca să nu mai fie niciun dubiu, că în definiția din Constituție a căsătoriei, „soți” înseamnă „bărbat-femeie”, totuși se merge la referendum ca să fie șters cuvântul soți, care, astfel, ce mai înseamnă? Nimic.

Sunteți de acord, deci, ca Academia Română să scoată soț, soție, soți din dicționar?

● De câte cereri pentru căsătorie între persoane de același sex sau manifestații pentru asta ați auzit în ultimii 10 ani?

● Numele meu de familie este Popescu. DA la referendum înseamnă: familia se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Subsemnatul am crescut într-o familie neîntemeiată pe căsătoria de mai sus, căci părinții s-au despărțit când eu mă nășteam, așa că, tatăl și mama au fost mama și bunica mea, care purtau alt nume de familie decât mine.

Acum, de foarte mulți ani, nu mai sunt căsătorit și familia mea este formată din trei bărbați: eu și cei doi fii ai mei. Prin urmare, potrivit DA-ului la referendum, n-am avut și nici nu am familie.

Numele meu de familie, Popescu, este ilegal.

● Doi oameni de același sex, potrivit legii actuale, care nu are nevoie de niciun referendum, nu se pot căsători. Dar este uman, rațional, în spiritul iubirii creștine de aproape și al dreptului ființelor omenești la asociere întru iubire, să li se interzică a fi o familie?

● Prin decretul-lege 2651 din 8 august 1940, în România au fost interzise căsătoriile între românii de sânge și evrei. Credeți că e bine că s-a renunțat la această lege?

● Credeți că după acest referendum, care „Apără copiii!”, vor fi mai puțini copii tradițional bătuți la sânge, înfometați, înfrigurați, puși la munci peste puterile lor, trimiși la furat și la cerșit, terorizați, violați, abandonați, vânduți, omorâți de chiar părinții lor tradiționali?

● Credeți că după acest referendum, scăderea continuă a natalității în România se va opri și se vor naște mai mulți copii? Dacă nu, ar fi necesară și o lege antiavort? Sau una care să prevadă amenzi mari pentru cuplurile fără copii?

● Credeți că după acest referendum, homosexualii se vor stârpi de pe fața pământului românesc?

● Ce fel de referendum o să facem când oamenii vor putea să aibă, prin clonare, cópii, nu copii?

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Domnule Popescu,

  Recunosc că sunteţi una din (multele mele) plăceri vinovate.
  Dar nu de aceea vă scriu.
  Aţi fost invitatul, acum ceva zile, al unei emisiuni radio, probabil de la Europa fm, în care aţi discutat pe tema referendumului.
  La un moment dat a intrat în dialog cu dvs. şi cu amfitrionul Moise Guran o doamnă din Italia, care a îndrăznit să spună că se simte scârbită de comportamentul lasciv şi ostentativ sexual al homosexualilor.
  Era părerea dânsei, nu o comentez.
  Mi s-a părut total bizară, însă, pentru un om de anvergura dvs. culturală, felul în care aţi lovit-o la ficaţi:
  Citez din memorie, dacă Adam a avut doar doi copii, pe Cain şi Abel, cum s-a perpetuat specia umană?
  Femeia a înghiţit în sec, a mai îngurgitat pe urmă, pe trahee, nu pe esofag, argumentul genezei Evei prin clonare şi treaba s-a rezolvat ca la judeţeana de partid, cu aplauze şi ovaţii.

  Eu doresc doar atât să cred despre dvs.:
  1. Că lectura dvs. din Facerea/Genesa a ajuns şi la capitolul al cincilea, versetul al patrulea, unde se afirmă explicit că Adam a avut fii şi fiice.
  2. Că aţi înţeles că în lupta cu ignarii nu trebuie să devenim ca ei.
  3. Că nu obişnuiţi să participaţi la beţii cu cristos şi mniezău, ocazie cu care domniile lor vă explică aşa, cuvânt cu cuvânt şi linie de cod cu linie de cod, cum se face clonarea muierii din bărbat.
  4. Că aţi aflat deja, graţie vastei dvs. cunoştinţe de polimat, că big bang este de fapt un big fîs, cel puţin pentru fizica cuantică explorată mai ales în deceniul prin care suntem şi noi lăcuitori vremelnici.

  Mai staţi de vorbă şi cu dl. Pleşu, când mai folosiţi argumentaţii biblice la probleme frivole!...

  Cu deosebit respect şi consideraţie,
  Al dvs. Cimpoacă
  • Like 0
  • @ Cimpoacă
   Big bang s-a demonstrat stiintific, cu date si masuratori. Si da, si fizica cuantica e implicata acolo.
   • Like 0
 • iosif check icon
  Dle. Popescu,


  Am 40 de ani, lucrez la o multinationala, casatorit, 2 copii (am specificat acestea ca sa imi conturati profilul).
  Nu sunt membru PSD si nici un simpatizant PSD. Totusi, am votat PSD in 2016 deoarece a fost singurul partid care a promis in campania electorala organizarea referendumului pentru familie.
  Asta nu inseamna ca nu am fost la protestele din Piata Victoriei incepand cu OUG 13. De atunci am participat si cu sotia la multe alte proteste, inclusiv pe 10 august.
  Am constatat derapajele PSD si le-am sanctionat prin participarea la proteste.
  In urma cu ceva timp, la o emisiune radio, intrebati ce a spus Isus Hristos refereritor la homosexuali. Va rog sa cititi mai jos citatul din Biblia Ortodoxa (Marcu 10: 1-9):
  1. Şi sculându-Se de acolo, a venit în hotarele Iudeii, de cealaltă parte a Iordanului, şi mulţimile s-au adunat iarăşi la El şi iarăşi le învăţa, după cum obişnuia.
  2. Şi apropiindu-se fariseii, Îl întrebau, ispitindu-L, dacă este îngăduit unui bărbat să-şi lase femeia.
  3. Iar El, răspunzând, le-a zis: Ce v-a poruncit vouă Moise?
  4. Iar ei au zis: Moise a dat voie să-i scrie carte de despărţire şi să o lase.
  5. Şi răspunzând, Iisus le-a zis: Pentru învârtoşarea inimii voastre, v-a scris porunca aceasta;
  6. Dar de la începutul făpturii, bărbat şi femeie i-a făcut Dumnezeu.
  7. De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de femeia sa.
  8. Şi vor fi amândoi un trup; aşa că nu mai sunt doi, ci un trup.
  9. Deci ceea ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu mai despartă.

  Versetele 7 si 8 reprezinta definitia casatoriei.

  Isus Hristos citeaza din Genesa cap 2 vers 24, in care este definita intemeiarea casatoriei de catre Dumnezeu: 1 barbat + 1 femeie:
  24. De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va uni cu femeia sa şi vor fi amândoi un trup.  Cu alte cuvinte, Isus Hristos, facand referire la baza casatoriei, le reaminteste evreilor ca declaratia din Genesa este valida.
  Casatoria nu este un brand inventat de heterosexuali ci de Dumnezeu.

  Imi pare bine ca, dupa multe amanari si ezitari, acest referendum a fost organizat.
  Sunt constient ca daca Dragnea daca nu avea interes politic nu l-ar fi organizat niciodata.
  Totusi, ma bucur ca acele 3 milioane de semnaturi au contat si actiunea civica a avut finalitate.
  (Am votat si la referendumul din 2009 pentru unicameralul cu 300 de parlamentari dar fara nici o concretizare , cel putin in prezent).

  In cazul in care referendumul pentru familie era validat ma bucuram ca se reusea “sigilarea” pentru cateva decenii a casatoriei intre un barbat si o femeie. Sigur, Dragnea ar fi exploatat politic la maxim acest moment insa pentru mine acest lucru era mai putin important.

  S-a spus ca a fost o cheltuiala inutila. Nu sunt de acord.
  În Strategia națională privind promovarea egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați și prevenirea și combaterea violenței domestice, aprobată prin HG 365/24.05.2018, sunt prevăzute în mod expres: organizarea unei campanii de informare şi educare privind eliminarea stereotipurilor de gen, modelelor culturale, obiceiurilor şi tradi­țiilor ce influenţează direct concilierea vieții profesionale cu viața familială, includerea în programa școlară a unor noțiuni privind egalitatea de gen, integrarea perspectivei de gen în manualele școlare, combaterea stereotipurilor de gen în rândul tinerilor și organizarea unei campanii de sensibilizare și promovare a rolului și importanța dezvoltării abilităților non-cognitive la adolescenți, cu accent pe eliminarea stereotipurilor.
  http://ziarullumina.ro/ideologia-de-gen-si-identitatea-copiilor-nostri-136716.html
  Aceaste actiuni vor costa, ANUAL, cca 70 mil euro si eu vad aici germenii de propaganda LGBT cu finantare de la bugetul public.
  Referendumul pentru familie a costat cca 50 mil euro. Deci mult mai ieftin.


  Am sa dau cateva raspunsuri la intrebarile ridicate de dvs:
  - Cunosc cativa homosexuali, unul imi este prieten, am stat de vorba cu el dupa referendum si mi-a spus ca a votat “DA”.
  - Citesc zeci de articole despre homosexuali in fiecare an si ma preocupa acest subiect;
  - Nu ii privesc pe homosexuali ca pe niste martieni; nu ii urasc; nu ii desconsider; nu ma izolez de ei; nu ma consider homofob.

  Vreau ca Romania sa ramana in UE, insa Romania nu a intrat in UE “cu fundul inainte”.
  Acceptarea comunitatii LGBT pentru parteneriate civile sau casatorii gay nu a fost conditie de pre-aderare la UE .
  TRATATUL PRIVIND UE nu are competente pe acest subiect si nici DECLARAŢIA UNIVERSALĂ A DREPTURILOR OMULUI.
  Deci, Romania isi poate formula singura definitia constitutionala a casatoriei in mod democratic, asa dupa cum considera de cuviinta.

  S-a zis despre organizatii ascunse ca au promovat refendumul (si rusesti si americane). Se poate. Eu nu am cunostinta. In ce ma priveste, am actionat pentru informare din proprie initiativa, la fel ca si atunci cand am participat la proteste anti-PSD.
  Un coleg de servici, pe cheltuiala lui, a comandat mai multe autocolante de informare pentru referendum. Am lipit pe stalpi si eu cca 100 din ele. Dupa cateva zile autocolantele mele erau deslipite sau lipite peste ele alte afise de promovare la boicot. Nu este corect! Cei care au facut acest lucru au jucat incorect. Eu am inteles de aici ca sunt agresivi, fara scrupule, cu o atitudine rauvoitoare.
  .
  Am observat ca nu ati luat atitudine fata de clipul “Copiii referendumului”. Pentru obiectivitate si impartialitate era necesar sa criticati acel clip. Nici acum nu e prea tarziu.
  Personal, consider ca sunteti o persoana neinformata in ce priveste amplificarea fenomenului LGBT in Europa. Va rog sa priviti in jurul Romaniei si veti vedea ca acolo unde li s-a dat un deget au apucat toata mana:
  https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Europe

  Ca regula generala: unde s-a legiferat parteneriatul civil s-a legiferat mai apoi si casatoriile gay. Si, da, mi-e teama ca se va ajunge inevitabil la adoptii de copii pentru a nu face discriminare fata de heterosexuali.
  Stiu ca nu sunteti de acord cu casatoriile gay, dar cand se va pune in dezbatere acest subiect, vocea dvs. si a altora ca dvs. nu vor mai fi auzite. Experienta altor state europene a aratat acest fapt.
  • Like 0
 • Doresc sa raspund la o singura intrebare, din perspectiva unui crestin, nu a unui om religios (care amesteca traditia pagana cu ce spune biblia). Observ ca lumea cam evita sa raspunda la cea mai dificila intrebare adresata de domnul Cristian Tudor Popescu.

  Doi oameni de același sex, potrivit legii actuale, care nu are nevoie de niciun referendum, nu se pot căsători. Dar este uman, rațional, în spiritul iubirii creștine de aproape și al dreptului ființelor omenești la asociere întru iubire, să li se interzică a fi o familie?

  Isus Hristos ne spune, noua crestinilor, sa Il iubim pe Dumnezeu cu toata puterea, inima si cugetul nostru, si pe aproapele nostru ca pe noi insine. Consider ca domnul Cristian Tudor Popescu, altfel un om pe care il respect deosebit de mult, nu intelege notiunea crestina de dragoste si confunda dragostea crestina cu toleranta fata de semeni. In primul rand, nu poti sa iti iubesti cu adevarat aproapele daca tu nu Il iubesti pe Dumnezeu (puterea a de iubi vine de la Dumnezeu - altfel I-am iubi doar pe cei care ne iubesc si ne sunt placuti). Abia in al doilea rand, nu poti sa-L iubesti pe Dumnezeu, daca nu iti iubesti aproapele. Relatiile homosexuale sunt condamnate de Dumnezeu, pentru ca lovesc direct in calitatea de Creator a Acestuia. Dumnezeu a stabilit, cand i-a creat pe oameni, ca relatiile sexuale sunt destinate sa se petreaca in cadrul familiei, intre sot si sotie. Orice alte tipuri de relatii sunt gresite inaintea lui Dumnezeu, mai ales cele homosexuale, care sunt vazute ca uraciuni. Pentru atei, echivalentul dragostei crestine este toleranta fata de semeni. Diferenta fata de viziunea crestina este aceea ca ateii Il exclud pe Dumnezeu din ecuatie si judeca totul din perspectiva umana. In alta ordine de idei, este adevarat ca biblia ne invata sa ne iubim aproapele ca pe noi insine. Dar cum ne iubim fiecare propria persoana ? Daca suntem sinceri, putem recunoaste ca nu intotdeauna aprobam lucrurile pe care le-am facut si uneori poate si regretam anumite fapte. Noi putem dezaproba deci unele actiuni ale noastre. Si totusi, fiecare ne dorim tot binele din lume pentru propria persoana. In acelasi fel ar trebui sa procedam si fata de homosexuali. Din perspectiva crestina, dezaprob comportamentul lor in ceea ce priveste relatiile sexuale. Insa le doresc tot binele din lume si le doresc ca Dumnezeu sa ii vindece de aceste anomalii. In rest, ei nu se pot casatori, deoarece casatoria este inventia lui Dumnezeu, care condamna comportamentul lor. Insa, deoarece nu am nimic cu persoana lor, recunosc, omeneste si crestineste, ca noi ar trebui sa aprobam parteneriatul civil, pentru a le da posibilitatea sa aiba drepturi egale cu ceilalti cetateni ai tarii (caci si ei au aceleasi responsabilitati ca noi ..e.g. taxe, impozite). Nu le-as da drept de adoptie, pentru ca, prin natura relatiilor lor, ei nu pot procrea. Deci ei trebuie sa suporte, din acest punct de vedere, consecintele alegerii lor. In plus, copiii pot fi influentati negativ daca au parinti homosexuali. Astfel am risca sa apara si in scoli materiale care sa prezinte homosexualitatea ca un fapt normal. De exemplu, in SUA, si astazi apare evolutionismul in manuale, ca singura alternativa stiintifica ce explica aparitia omului, desi teoria rezoneaza mai mult cu magia si cu sansa, decat cu adevarata stiinta. Nu as prefera deci sa riscam sa ne indoctrinam copiii cu tot felul de lucruri nocive. La maturitate insa, ei sunt liberi sa aleaga ce cale doresc.

  Observ ca oferiti posibilitatea dezbaterilor. As fi interesat ce argumente stiintifice aveti pentru a valida ateismul, ca ideologie. Momentan termin de scris o carte care analizeaza din punct de vedere stiintific si moral ideologiile majore care incearca sa raspunda la intrebarile existentiale ale omului. Ateismul mi se pare cea mai putin fondata conceptie, care nu explica nici o realitate a lumii si care traieste doar din incercarile adeptilor ei de a identifica minusuri la celelalte conceptii.

  Cu respect. Vesnic sa traiti,
  Catalin
  • Like 0
 • Roxana B check icon
  Din pacate , mai exista o intrebare ,cel putin din partea mea: isi mai aminteste domnul CT Popescu despre articolul Politica si sex, scris de domnia sa in Adevarul, acu 15 ani, cu ocazia dezbaterilor referitoare la abrogarea art 200 din Codul Penal? Si daca da, cum comenteaza schimbarea cu 180 de grade a atitudinii , in prezent...
  Recunosc ca n-aveam habar de aceasta luare de pozitie a domnului CTP referitor la problema hoomosexualitatii, dar am dat intimplator peste ea , pe net.
  Si diferenta intre opiniile de-atunci si cele de acum este pur si simplu ca de la cer la pamint, de-aia....nici nu stiu cum s-o interpretez.....
  • Like 1
 • Dar de cand v-ati schimbat parerea domnule Popescu? Aveati alta parere acum cativa ani...
  • Like 1
 • O întreagă listă de întrebări! Însă înainte de a începe să răspunzi la acele întrebări trebuie să clarificăm mai întâi un lucru: CINE SUNT HOMOSEXUALII?

  Cine ne poate furniza cel mai FIDEL PORTRET al homesexualilor? Cine iubește ADEVĂRUL mai mult decât DUMNEZEU? Prin urmare, hai să vedem ce spune Cuvântul lui Dumnezeu (epistola către Romani, cap. 1):

  ”18 Mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu şi împotriva oricărei nelegiuiri a oamenilor, care înăbuşă adevărul în nelegiuirea lor.”

  Ce aflăm din acest verset? Dumnezeu este mânios. De ce? Din cauza necinstrii lui Dumnezeu și din cauza nelegiurii oamenilor. Care ce fac? Înăbușă adevărul în nelegiurea lor.

  ”19 Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu.”

  Dumnezeu vorbește, prin Duhul Sfânt, direct în conștiința fiecărui om de pe acest pământ, descopindu-se în mod direct omului. Nimeni, dar absolut nimeni de pe acest pământ nu va putea să spună că nu a avut parte de revelație din partea lui Dumnezeu.

  ”20 În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui, se văd lămurit de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi,
  21 fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit, ci s-au dedat la gândiri deşarte şi inima lor fără pricepere s-a întunecat.”

  Existența lui Dumnezeu, măreția lui se vede – FOARTE CLAR – atunci când te uiți cu atenție la lucrurile create de Dumnezeu (univers, viață și toată frumusețea care ne înconjoară). Și ce fac oamenii ca răspuns la toate acestea? În loc să-I dea slavă lui Dumnezeu, au preferat să se dedea la gânduri deșarte, iar inima lor fără pricepere s-a întunecat.

  ”22 S-au fălit că sunt înţelepţi şi au înnebunit
  23 şi au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi târâtoare.”

  Atât de plini de mândrie! Mândrie care îi duce până la stadiul de nebunie!

  ”24 De aceea, Dumnezeu I-A LĂSAT PRADĂ NECURĂŢIEI, să urmeze poftele inimilor lor, aşa că îşi necinstesc singuri trupurile,
  25 căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin.”

  Ce face Dumnezeu cu oamenii care ÎN MINCIUNĂ ADEVĂRUL? Îi lasă pradă necurăției, să-și urmeze poftele inimii lor spurcate. Cu ce rezultat? Oamenii ajung să-și necinstească (să-și spurce) propriile lor trupuri.

  ”26 Din pricina aceasta, Dumnezeu I-A LĂSAT ÎN VOIA UNOR PATIMI SCÂRBOASE, căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor într-una care este împotriva firii;
  27 tot astfel, şi bărbaţii au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească LUCRURI SCÂRBOASE şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.”

  Cuvântul spune, a doua oară, că Dumnezeu i-a lăsat pe cei care au schimbat în minciună adevărul. Unde? În voia unor PATIMI SCÂRBOASE (lesbianism și homosexualitate).

  ”28 Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu I-A LĂSAT ÎN VOIA MINŢII LOR BLESTEMATE, ca să facă lucruri neîngăduite.”

  Perverșii îl urăsc atât de mult pe Dumnezeu încât aceștia nu vor să-l păstreze pe Dumnezeu nici MĂCAR în gândurilor lor (cunoștința lor). Perverșii iubesc un singur lucru – PERVERSITATE. Care este răspunsul lui Dumnezeu la ura perverșilor? Ni se spune – pentru a treia oară (poate înțeleg și cei puțin mai grei de cap) – că Dumnezeu i-a lăstat? Unde? În voia minții lor blestemate!

  Care sunt rezultatele? Unde ajunge un om fără de Dumnezeu, lăsat în voia minții lui blestemate? Priviți următoarea listă!

  ”29 Astfel au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de porniri răutăcioase; sunt şoptitori,
  30 bârfitori, urâtori de Dumnezeu, obraznici, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, neascultători de părinţi,
  31 fără pricepere, călcători de cuvânt, fără dragoste firească, neînduplecaţi, fără milă.”

  Plini de ce?
  - Plini de orice fel de nelegiure.
  - Plini de curvie.
  - Plini de viclenie.
  - Plini de lăcomie.
  - Plini de răutate.
  - Plini de pizmă.
  - Plini de ucidere (!).
  - Plini de ceartă.
  - Plini de înșelăciune.
  - Plini de porniri răutăcioase.
  - Plini de bărfă.
  - PLINI DE URĂ FAȚĂ DE DUMNEZEU (!!!).
  - Plini de obrăznicie.
  - Plini de mândrie.
  - Plini de rele (născocitori de rele).
  - Plini de lipsă de respect și neascultare față de părinții care i-au născut și i-au crescut.
  - Fără pricepere.
  - Călcători de cuvânt.
  - Fără dragoste firească.
  - Neînduplecați (niciodată nu se satură de perversiunile lor).
  - FĂRĂ MILĂ.

  Cum să dai niște copilași nevinovați spre adopție unor astfel de oameni?!

  ”32 Şi, măcar că ştiu hotărârea lui Dumnezeu, că cei ce fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte, totuşi ei nu numai că le fac, dar şi găsesc de buni pe cei ce le fac.”

  Perverșii știu care este hotărârea lui Dumnezeu (iar hotărârea lui Dumnezeu este că oamenii care fac astfel de lucruri sunt vrednici de moarte). Și?! Îi oprește aceasta din calea lor nelegiută? Nicidecum! Dimpotrivă ei nu numai că continuă – SFIDĂTOR – să facă acele lucruri scârboase, ci îi și găsesc de buni pe cei cel le fac.

  Aceștia sunt homosexualii! Acesta este portretul lor fidel! Cu singuranță că acesta diferă foarte mult de propaganda mincinoasă întâlnită prin diverse filme și romane. Însă adevărul este adevăr și nu poate fi altul!!! Cine iubește adevărul îl va accepta. Cine iubește minciuna va respinge adevărul.

  Și tocmai din această cauză am fost la votare și am votat Da pentru viitorul copiilor și a copiilor copiilor mei în această țară!!!
  • Like 3
  • @ altVasile
   Ma intreb ce s-ar intampla daca un foarte bun prieten de-ai dvs. care este homosexual si ascunde acest lucru ar citi ce ati scris dvs. acum despre homosexuali.
   P.S. Apropo, fara a folosi biblia puteti demonstra ca ce ati scris se aplica tuturor homosexualilor sau macar unei majoritati a lor?
   • Like 2
  • @ altVasile
   Este foarte simplu să vă demonstrez că faceți o mare eroare crezând că ESTE SUFICIENT SĂ CREZI în ceva ca acel ceva să și devină adevărat, iar apoi să mai faci și demonstrații în baza credinței. Nu se vede FOARTE CLAR unde este Dumnezeu în creație, dacă ar fi așa l-ar vedea toți, mai puțin orbii. Biblia este o carte „ultimă” a capacității de ingenuozitate a ființei umane, este perfectată, fiind scrisă în decursul unui timp îndelungat s-a acoperit foarte bine pe toate palierele. Acum am și eu o Biblie, venită din cer, revelație, care are doar două versete:
   1. Dacă ești om ești prost.
   2. Dacă ești prost, ești și idiot.
   3. Homosexualii nu sunt oameni.
   Conform Bibliei mele, care este CEA MAI FIDELĂ IMAGINE A ADEVĂRULUI dat de DUMNEZEUL MEU, homosexualii nu au drepturi umane, așa spune punctul 3, iar oamenii care nu sunt homosexuali se încadrează perfect la 1 și 2. ADEVĂRUL ABSOLUT, dar numai cine are REVELAȚIA pe care am primit-o eu poate primi și vedea adevărul. Știți.. Evanghelia se bazează pe mărturia a ceea ce „au văzut și auzit cu ochii și urechile lor” (așa e scris, nu știu dacă e și adevărat) și apoi confiscă dreptul celor ce citesc de a „vedea și auzi”. Cum? 1 Ioan 1:1-10 „Ce era de la început, ce am auzit, ce am văzut cu ochii noştri, ce am privit şi ce am pipăit cu mâinile noastre cu privire la Cuvântul vieţii, pentru că viaţa a fost arătată şi noi am văzut-o şi mărturisim despre ea şi vă vestim viaţa ... ce am văzut şi am auzit, aceea vă vestim şi vouă, ca şi voi să aveţi părtăşie cu noi. IAR APOI: „Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema!” În fața unei astfel de sturcutri închise foarte bine nici nu ai de ce să comentezi, să deschizi gura... e simplu de înțeles de ce niciodată nu va merge dialogul ERESURI (religie, credință, cum vreți) - ȘTIINȚĂ/FILOSOFIE. Degeaba sunt mii de voci care mint că ele sunt perfect compatibile, ele nu sunt. Știința acceptă modificări, religia nu - e un Terminatus, finitus, definitus. Dialogul este de prisos, doar un moft pentru a ne etala gradul de inteligență (i)/rațională!
   • Like 1
  • @ Jonn Jonzz
   Nu e vina lui că repetă ceea ce scrie cartea lui de bază în care crede, indiferent ce scrie acolo. Este, dacă stai să te gândești, o traumă a creierului în momentul în care faci pasul aderării la NATO, UE sau CREȘTINISM: trebuie să te supui regulilor și legilor lor. În creștinism cartea fundamentală fiind Biblia, nu este nevoie (și nu o spun ironic!) să gândești, este acolo totul! Repet: nu o spun ironic. Este pur și simplu actul deliberat de acceptare a unui text ca adevăr ultim, final, corect, de la Dumnezeu. Biblia însăși afirmă că Dumnezeu a preschimbat înțelepciunea lumii acesteia în nebunie și că înțelepciunea lui Dumnezeu le pare oamenilor o nebunie, fiindcă așa ne orbește Satana. În acest context, dialogul dintre creștini și necreștini, crede-mă, este compromis fără nicio șansă de reabilitare, oricât încerci. A.. nu vorbesc de matematică, sapă, alte lucruri etc.. dar în ce privesc lucrurile privite de creștini ca păcate sau păcătoase, crede-mă, este INUTIL să dezbați, absolut inutil. Asta e! În lumea asta trăim. Cu tot respectul pentru alegerea fiecăruia, a fi CREȘTIN nu garantează a fi RESPECTUOS: în Biblie nu există cuvântul RESPECT (există a cinsti pe tatăl și mama ta, atât, cel mai apropiat sinonim), în rest, nu. Respectul față de Dumnezeu este numit invariabil „frica de Domnul”. Deci ei nu au obligația să arate RESPECT față de alegerile „păcătoase” ale tale sau ale altora care nu sunt ca ei. Ți-o spun, pentru că am fost și eu creștin o lungă perioadă a vieții și ar fi fost ridicol să spun că respect un păcătos.: Unii mă vor acuza de superficialitate, dar nu pot scrie aici romanul vieții. Știu că tu mă înțelegi. :))
   • Like 1
  • @ Jonn Jonzz
   Sincer, îmi vine extrem de greu să cred că aș putea fi UN FOARTE BUN prieten cu un homosexual. Pentru a fi prieten trebuie să ai ceva în comun. Creștinul iubește adevărul. Homosexualul însă a schimbat adevărul în minciună. Creștinul îl iubește pe Dumenzeu. Homosexualul dimpotrivă îl urăște pe Dumnezeu. Cum aș putea fi un foarte bun prietent cu un astfel de om? Ce aș putea avea în comun cu acesta???

   ”P.S. Apropo, fara a folosi biblia puteti demonstra ca ce ati scris se aplica tuturor homosexualilor sau macar unei majoritati a lor?”

   1) Nu suntem la lecția de matematică pentru a demonstra ceva. Biblia spune adevărul și numai adevărul. Cine iubește adevărul, îl va accepta. Cine iubește minciuna va respinge adevărul.

   2)

   ”20
   Înţelepciunea strigă pe uliţe,
   îşi înalţă glasul în pieţe;
   21
   strigă unde e zarva mai mare,
   la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei:
   22
   „Până când veţi iubi prostia, proştilor?
   Până când le va plăcea batjocoritorilor batjocura
   şi vor urî nebunii ştiinţa?” Proverbe 1:20-22

   Înțelepciunea strigă unde? Pe ulițe! Este suficient să vezi doar câteva minute din parada perverșilor pentru a-ți da seama că acești oameni sunt niște depravați exact așa cum îi descrie Biblia.
   • Like 0
  • @ altVasile
   De unde rezulta ca biblia spune adevarul si numai adevarul?
   • Like 0
  • @ Jonn Jonzz
   16 Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, 17 pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.
   2 Timotei 3:16-17
   • Like 0
  • @ altVasile
   Obositor de lung și deloc convingător textul. Toate relele înșiruite acolo sunt la fel de potrivite și heterosexualilor, defapt sunt specifice ființei umane. Cred că atitudinea asta aproape șovină este specifică bisericii ortodoxe, și nici nu-i de mirare dacă mă gândesc doar la pupatul de moaște precedat de mărșăluiri în genunchi. Iată ce spune un pastor protestant din Stockholm, căsătorit cu o femeie și tatăl a trei copii: "În ceea ce privește interpretarea Bibliei, pentru mine un lucru este foarte important. Nu ai cum să argumentezi că un lucru este interzis. Când îl voi întâlni pe Dumnezeu, la Judecata de Apoi, va fi ușor să mă justific: eu nu am exclus pe nimeni de la dragoste. Pentru că dacă aș face altfel el mă va întreba: de ce nu l-ai lăsat să intre (în biserică)? Eu îi voi spune că am urmat regulile. El îmi va spune că regula este să iubești. Dragostea ține loc de toate regulile. Dacă eu voi folosi regulile ca să interzic cuiva dragostea, atunci Dumnezeu îmi va reproșa asta."
   • Like 1
  • @ Ervin Cristian Enciu
   ”Toate relele înșiruite acolo sunt la fel de potrivite și heterosexualilor, defapt sunt specifice ființei umane.”

   În iad vor ajunge cu siguranță și foarte mulți heterosexuali.

   În cazul de față însă, în Romani cap. 1, se vorbește de o categorie concretă de oameni. Ce fel de oameni? Oameni care au fost lăsați de Dumnezeu în voia minții lor blestemate. Vrei dumneata să ne spui că toți oamenii de pe pământ se află în această situație și că nu există nicio diferență între perverși și oamenii normali? Vrei să ne spui că toți oamenii îl urăsc pe Dumnezeu așa cum o fac homosexualii?

   • Like 0
  • @ Ervin Cristian Enciu
   ”În ceea ce privește interpretarea Bibliei, pentru mine un lucru este foarte important. Nu ai cum să argumentezi că un lucru este interzis.”

   Ce este dragostea din punct de vedere creștin? Cine este ființa supremă căreia îi datorează creștinul dragoste? Nu este oare Dumnezeu?! Cum se manifestă această dragoste?

   ”Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele.” Ioan 14:15
   ”Căci dragostea de Dumnezeu stă în păzirea poruncilor Lui. Şi poruncile Lui nu sunt grele...” 1 Ioan 5:3

   Creștinul va păzi poruncile lui Dumnezeu (exprimându-și în felul acesta dragostea sa față de Dumnezeu) și-i va îndemna și pe alți oameni să o facă la fel!

   Or Dumnezeu a dat oamenilor o serie de porunci prin care a interzis o mulțime de lucruri. Și Dumnezeu se așteaptă ca omul să respecte acele porunci. De fapt, aceasta este o datorie a fiecărui om:

   ”13 Să ascultăm dar încheierea tuturor învăţăturilor: Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om.
   14 Căci Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată, şi judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău.” Ecclesiatul 12:13-14

   Prin urmare, poți să argumentezi că un lucru este interzis - desigur dacă accepți că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu. Sunt multe lucruri interzise în Biblie. Nu te poți iubi cu mama sau cu sora ta. Îți este interzis să te iubești cu vecina, înșelându-ți în felul acesta soția (chiar dacă mintea ta bubuie de mare dragoste pentru vecina ta). Îți este interzis să te iubești bărbat cu barbat sau bărbat cu vite.

   ”22 Să nu te culci cu un bărbat cum se culcă cineva cu o femeie. Este o urâciune.
   23 Să nu te culci cu o vită ca să te pângăreşti cu ea. Femeia să nu se apropie de o vită ca să curvească cu ea. Este o mare mişelie.”
   • Like 0
  • @ altVasile
   Perverși sunt deopotrivă și heterosexuali și homosexuali. Probabil că sunt mai mulți în rândul heterosexualilor, având în veder proporția lor. Acum depinde de ce vrem să înțelegem prin perversitate, pentru că, dacă ne referim la chestii legate de sex, aproape toată lumea este perversă pentru că aproape toți am făcut (la un moment dat) chestii de genul ăsta. Dacă dvs. nu ați făcut, e treaba dumneavoastră, dar nu știți ce ați pierdut.
   • Like 1
  • @ Ervin Cristian Enciu
   ”Când îl voi întâlni pe Dumnezeu, la Judecata de Apoi, va fi ușor să mă justific: eu nu am exclus pe nimeni de la dragoste.”

   Pastorul acela fie nu știe ce scrie în Cuvântul lui Dumnezeu, fie pur și simplu ignoră anumite învățături ale Bibliei, dorind să fie un pastor popular de tipul nu-deranjez-pe-nimeni-cu-nimic care vrea să evite persecuțiile și ura lumii. De ce a fost urât Isus Hristos și a fost răstignit pe cruce?

   ”1 După aceea, Isus străbătea Galileea; nu voia să stea în Iudeea, pentru că iudeii căutau să-L omoare.
   2 Şi praznicul iudeilor, Praznicul zis al Corturilor, era aproape.
   3 Fraţii Lui I-au zis: „Pleacă de aici şi du-Te în Iudeea, ca să vadă şi ucenicii Tăi lucrările pe care le faci.
   4 Nimeni nu face ceva în ascuns când caută să se facă cunoscut. Dacă faci aceste lucruri, arată-Te lumii.”
   5 Căci nici fraţii Lui nu credeau în El.
   6 Isus le-a zis: „Vremea Mea n-a sosit încă, dar vouă vremea totdeauna vă este prielnică.
   7 Pe voi lumea nu vă poate urî; pe Mine Mă urăşte, pentru că mărturisesc despre ea că lucrările ei sunt rele.” Ioan 7:1-7

   Isus Hristos a fost urât de lume pentru a mărturisit despre ea că lucrurile ei sunt rele! Unii pastori însă nu vor să-L urmeze pe Isus Hristos, preferând în schimb o cale mult mai ușoară și mai comodă.

   Ce a spus Isus Hristos în evanghelia după Matei, cap. 7 (acolo unde este vorba despre judecată):

   ”Să nu daţi câinilor lucrurile sfinte şi să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi să se întoarcă să vă rupă.” Matei 7:6

   Crezi că despre câini și despre porci este vorba aici sau de niște oamenii care au ajuns atât de jos în nelegiurea lor încât Isus Hristos se referă la ei cu ”câini” și ”porci”. Ce ne spune Isus Hristos? Să nu dați câinilor lucrurile sfinte! Ce lucru mai sfânt decât evanghelia păcii ar putea avea un creștin!
   • Like 0
  • @ altVasile
   Adica biblia e adevarata conform tot bibliei. E perfect, m-ati convins. Si eu am dreptate doar pentru ca spun eu ca am dreptate. Pfoai ce simplu e! De ce nu m-oi fi gandit mai devreme la asta?
   • Like 2
  • @ Ervin Cristian Enciu
   ”Dacă dvs. nu ați făcut, e treaba dumneavoastră, dar nu știți ce ați pierdut.”

   Nu le-am făcut nici măcar atunci când eram ateu, iar de atunci când sunt creștin cu atât mai mult!

   În rest, perverșii sunt desigur în ambele tabere. Iată ce ne spune apostolul Pavel în profeția sa făcută acum 2000 de ani:

   ”1 Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele.
   2 Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără evlavie,
   3 fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, neîmblânziţi, neiubitori de bine,
   4 vânzători, obraznici, îngâmfaţi; iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu,
   5 având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceştia.” 2 Timotei 3:1-5
   • Like 0
  • @ Jonn Jonzz
   ”Adica biblia e adevarata conform tot bibliei.” Biblia este adevărată pentru că oamenii care au scris-o au fost INSPIRAȚI DE DUMNEZEU!!!
   • Like 0
  • @ altVasile
   Uite iti raspunde un agnostic cum sunt eu , cine sunt homosexualii: oameni normali, declarati normali din toate punctele de vedere de specialisti ,care au o alta orientare sexuala. Ai scris o gramada de cuvinte care se rezuma scurt: toti cei care nu fac plecaciuni neconditionate in fata cuvintelor din biblie (asa cum le intelegi tu si popii romani) sunt demni de ura.
   • Like 1
  • @ Ervin Cristian Enciu
   Va felicit pentru disponibilitatea de a-l citi. Dar oamenilor care vin in fata cu argumentul-popa si Dumnezeu, n-ai ce sa le spui. Ei alte carti nu mai citesc. Adevarul este doar in biblie. Eppur si muove!
   • Like 0
  • @ Danescu Cristina
   ”...cine sunt homosexualii: oameni normali...”

   Homosexualii nu sunt niște oameni normali, homosexualii sunt perverși care fac niște lucruri scârboase.

   ”22 Să nu te culci cu un bărbat cum se culcă cineva cu o femeie. Este o urâciune. 23 Să nu te culci cu o vită ca să te pângăreşti cu ea. Femeia să nu se apropie de o vită ca să curvească cu ea. Este o mare mişelie.” Leviticul 18:22-23

   ”Ai scris o gramada de cuvinte care se rezuma scurt: toti cei care nu fac plecaciuni neconditionate in fata cuvintelor din biblie (asa cum le intelegi tu si popii romani) sunt demni de ura.”

   Sunt demini de milă! Merg în întuneric, sunt ușor de păcălit. Le dai un degețel și-i duci ca pe vițeluș în orice direcție vrei...

   Uite ce spune Biblia de acei oameni care nu mai sunt în stare să facă o distincție dintre ceea ce este Bine și ceea ce este Rău:

   ”Vai de cei ce numesc răul bine şi binele rău, care spun că întunericul este lumină şi lumina întuneric, care dau amărăciunea în loc de dulceaţă şi dulceaţa în loc de amărăciune!” Isaia 5:20
   • Like 0
  • @ Danescu Cristina
   ”Adevarul este doar in biblie.”

   Adevărul SIGUR se află în Biblie. În alte cărți este discutabil (de la carte la carte), iar în situația în care acele cărți contrazic Biblia, atunci cu singuranță acele cărți nu conțin adevărul, ci minciuni...

   ”Ei alte carti nu mai citesc.”

   Nu știu ce citesc ”ei”. Eu însă - vă asigur - am citit sute de cărți...
   • Like 0
  • @ altVasile
   De unde rezulta ca au fost inspirati de dumnezeu? Cum se demonstreaza asta? Scrie in biblie?
   • Like 0
  • @ Jonn Jonzz
   ”De unde rezulta ca au fost inspirati de dumnezeu?”

   Cine îl iubește pe Dumnezeu, cel care este în căutarea adevărului și nu a minciunii, va ști întotdeauna să facă distincție între ceea ce este Adevăr și ceea ce este Minciună. Cum? Cu ajutorul cui?

   Cu ajutorul Duhului Sfânt a lui Dumnezeu, aceluiași Duh Sfânt care i-a inspirat și pe scriitorii Bibliei, care îi vorbește direct în conștiința și în inima sa.

   ”Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să văcălăuzească în tot adevărul, căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit şi vă va descoperi lucrurile viitoare.” Ioan 16:13

   Există vreo condiție pusă de Dumnezeu pentru aflarea adevărului? Există! Iat-o:

   ”Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi dacă Mă veţi căuta cu toată inima.” Ieremia 29:13

   Pentru a găsi adevărul omul trebuie să caute adevărul din toată inima sa. Cum să-l caute? Prin credință!

   ”5 Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată.
   6 DAR S-O CEARĂ CU CREDINŢĂ, FĂRĂ SĂ SE ÎNDOIASCĂ DELOC, pentru că cine se îndoieşte seamănă cu valul mării, tulburat şi împins de vânt încoace şi încolo.
   7 Un astfel de om să nu se aştepte să primească ceva de la Domnul,
   8 căci este un om nehotărât şi nestatornic în toate căile sale.” Iacov 1:5-8

   Acestea sunt condițiile pentru aflarea adevărului: (1) omul trebuie să caute adevărul din toată inima sa și (2) trebuie să-l caute la Dumnezeu, prin credință. Prin ce fel de credință? Printr-o CREDINȚĂ NECLINTITĂ.

   Omul trebuie SĂ IA O DECIZIE, să se HOTĂRASCĂ O DATĂ și PENTRU TOTDEAUNA, că pentru el există o singură cale de urmat: CALEA ADEVĂRULUI.

   Un astfel de om va afla numaidecât adevărul. Cei indolenți, cei batjocoritori, cei care iubesc minciuna, cei nehotărâți, care sunt precum valurile mării – azi aici și mâine acolo – să nu se aștepte însă la aflarea adevărului. Uite ce a spus Isus Hristos:

   ”Să nu daţi câinilor lucrurile sfinte şi să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi să se întoarcă să vă rupă.” Matei 7:6

   Adevărul nu este pentru câini și nici pentru porci, adevărul este pentru cei care caută, din toată inima lor, calea care să-i scoată din întuneric spre lumină!!!

   Creștinul nu este niciodată singur. Tatăl Ceresc este întotdeauna alături de el și nu-l lasă să oribăcăie în întruneric (așa cum se întâmplă cu fii celui rău).

   ”Pilat I-a zis: „Ce este adevărul?” După ce a spus aceste vorbe, a ieşit iarăşi afară la iudei şi le-a zis: „Eu nu găsesc nicio vină în El.” Ioan 18:38

   Ce este adevărul? A întrebat Pilat. A întrebat și a plecat! Și nu auzit niciodată care este răspunsul. La fel fac oamenii și în ziua de astăzi. De ce?

   ”Şi judecata aceasta stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele.” Ioan 3:19

   De ce nu găsesc oamenii adevărul? Pentru că iubesc mai mult întunericul. De ce iubesc întunericul? Pentru că întunericul le acoperă faptele lor rele!

   Adevărul, spre deosebire de minciună, conține în sine însuși dovada autenticității și a veridicității sale. Adevărul nu are nevoie de o validare externă. De ce? Răspunsul este pe cât de simplu pe atât de logic! Pentru că în afara adevărului nu poate exista decât minciuna. Or adevărul nu are în niciun caz nevoie ca să fie validat sau sprijinit în vreun fel de minciună. Adevărul stă în picioare prin sine însuși. De ce? Pentru că adevărul este o persoană!

   ”Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.” Ioan 14:6

   Citiți – cu atenție, cu foarte mare atenție – următoare cuvinte spuse de Isus Hristos:

   ”30 Pe când vorbea Isus astfel, mulţi au crezut în El.
   31 Şi a zis iudeilor care crezuseră în El: „DACĂ RĂMÂNEŢI ÎN CUVÂNTUL MEU, SUNTEŢI ÎN ADEVĂR UCENICII MEI;
   32 VEŢI CUNOAŞTE ADEVĂRUL, ŞI ADEVĂRUL VĂ VA FACE SLOBOZI”.
   33 Ei I-au răspuns: „Noi suntem sămânţa lui Avraam şi n-am fost niciodată robii nimănui. Cum zici Tu: ‘Veţi fi slobozi’?”
   34 „ADEVĂRAT, ADEVĂRAT VĂ SPUN”, le-a răspuns Isus, „CĂ ORICINE TRĂIEŞTE ÎN PĂCAT ESTE ROB AL PĂCATULUI.
   35 Şi robul nu rămâne pururea în casă; fiul însă rămâne pururea.
   36 Deci, DACĂ FIUL VĂ FACE SLOBOZI, VEŢI FI CU ADEVĂRAT SLOBOZI.
   37 Ştiu că sunteţi sămânţa lui Avraam, dar căutaţi să Mă omorâţi pentru că nu pătrunde în voi cuvântul Meu.
   38 Eu spun ce am văzut la Tatăl Meu şi voi faceţi ce aţi auzit de la tatăl vostru.”
   39 „Tatăl nostru”, I-au răspuns ei, „este Avraam”. Isus le-a zis: „Dacă aţi fi copii ai lui Avraam, aţi face faptele lui Avraam.”
   40 Dar acum căutaţi să Mă omorâţi pe Mine, un om, care v-am spus adevărul, pe care l-am auzit de la Dumnezeu. „Aşa ceva Avraam n-a făcut.
   41 Voi faceţi faptele tatălui vostru.” Ei I-au zis: „Noi nu suntem copii născuţi din curvie; avem un singur Tată: pe Dumnezeu”.
   42 Isus le-a zis: „Dacă ar fi Dumnezeu Tatăl vostru, M-aţi iubi şi pe Mine, căci Eu am ieşit şi vin de la Dumnezeu; n-am venit de la Mine Însumi, ci El M-a trimis.
   43 PENTRU CE NU ÎNŢELEGEŢI VORBIREA MEA? Pentru că nu puteţi asculta Cuvântul Meu.
   44 VOI AVEŢI DE TATĂ PE DIAVOLUL şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaş şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii.
   45 Iar pe Mine, pentru că spun adevărul, nu Mă credeţi.
   46 CINE DIN VOI MĂ POATE DOVEDI CĂ AM PĂCAT? DACĂ SPUN ADEVĂRUL, PENTRU CE NU MĂ CREDEŢI?
   47 Cine este din Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu; voi de aceea n-ascultaţi, pentru că nu sunteţi din Dumnezeu.” Ioan 8:30-47

   Cine nu poate înțelege Cuvântul lui Dumnezeu? Cine nu poate asculta cuvintele lui Isus Hristos? Fiii Diavolului!!! Cei care iubesc minciuna nu au cum să ajungă vreodată la adevăr... oricât de mult nu ar învăța și oricât de multe cărți nu ar citi!

   ”1 Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele.
   2 Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără evlavie,
   3 fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, neîmblânziţi, neiubitori de bine,
   4 vânzători, obraznici, îngâmfaţi; IUBITORI MAI MULT DE PLĂCERI DECÂT IUBITORI DE DUMNEZEU,
   5 având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceştia.
   6 Sunt printre ei unii care se vâră prin case şi momesc pe femeile uşuratice îngreuiate de păcate şi frământate de felurite pofte,
   7 care învaţă întotdeauna şi nu pot ajunge niciodată la deplina cunoştinţă a adevărului.” 2 Timotei 3:1-7

   Ce ne spune apostolul Pavel? Că în vremurile din urmă (de care ne apropiem cu mare repeziciune) vor fi vremuri grele. Oamenii vor fi egoiști, oamneii nu vor iubi Binele, oamenii vor fi iubitor de PLĂCERI mai mult decât de DUMNEZEU. Și ce ne mai spune? Că există oameni care învață și învață, și învață, și tot învață, însă niciodată NU POT AJUNGE la o deplină cunoștință a adevărului!!!

   Te afli cumva și dumneata în rândul lor?!
   • Like 0
  • @ altVasile
   Adica nu se poate verifica, cineva trebuie crezut pe cuvant. Asta in nici un caz nu constituie o dovada. Oamenii pot minti, pot fi nebuni ("aceluiași Duh Sfânt care i-a inspirat și pe scriitorii Bibliei, care îi vorbește direct în conștiința și în inima sa." - incepem deja sa vorbim de auzit voci - suna ingrijorator, sincer) sau pot pur si simplu gresi.

   De incercat sa aud Duhul Sfant (sau sa-l gasesc pe Hristos, pe Dumnezeu, cum vreti sa-i spuneti acestui proces) am incercat. 10 ani de indoctrinare religioasa in scoala au functionat bine. Am fost crestin, m-am rugat, am crezut sincer. Si cu toate astea n-am auzit vocea duhului sfant in constiinta si in inima mea. Banuiesc ca asta ma face caine, porc, sau fiu al diavolului. Asta e.

   " Adevărul nu are nevoie de o validare externă. De ce? Răspunsul este pe cât de simplu pe atât de logic! Pentru că în afara adevărului nu poate exista decât minciuna." - cam are. Cine decide ce e adevarat si pe ce criterii? Cum pot verifica faptul ca cineva detine intr-adevar adevarul si nu se inseala sau nu incearca sa ma insele? Daca un om crede ca aude vocea duhului sfant si de fapt aude vocea diavolului sau e pur si simplu nebun?

   "Că există oameni care învață și învață, și învață, și tot învață, însă niciodată NU POT AJUNGE la o deplină cunoștință a adevărului!!!

   Te afli cumva și dumneata în rândul lor?!" - probabil ca da. Sunt atatea ramuri ale stiintei, atatea probleme frumoase de rezolvat, unele au deja solutii altele inca nu. Nu am timp sa cercetez tot ce mi-ar placea sa cercetez, cantitatea este vasta. Asa ca da, atunci cand o sa ma duc sigur nu voi fi rezolvat tot. Dvs. considerati ca detineti deja adevarul absolut?
   • Like 0
  • @ Shaka de Virgo
   Inteleg ce spuneti, dintr-un background similar vin si eu. Am zis totusi sa incerc un dialog. Am cunostinte care gandesc destul de similar daca nu chiar la fel cu domnul altVasile si am vrut sa incerc. Poate sunt naiv, nu stiu :P
   • Like 0
  • @ Jonn Jonzz
   Duhul Sfânt este ultima redută a adevărului. Tocmai de aceea Isus Hristos a spus următoarele cuvinte:

   ”Oricine va vorbi împotriva Fiului omului va fi iertat, dar oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în cel viitor.” Matei 12:32
   • Like 0
  • @ altVasile
   Si din nou ne intoarcem la biblie care e adevarata conform tot bibliei.
   • Like 0
 • Domnule Cristian Tudor Popescu, in USA cam 37 de state aveau in constitutie casatoria intre barbat si femeie, la nivel federal s-a votat o lege semnata de Bill Clinton in care guvernul federal nu recunostea casatoriile homosexuale din statele in care erau acceptate sau din alte tari.
  Pentruca exact ca in constitutia romana, nu era specificat casatoria intre barbat si femeie, a venit curtea suprema a USA si cu o hotarare 5:4, motivand egalitatea in fata legii, a legiferat casatoria homosexualilor, 5 oameni invalidand legile votate din 37 de state plus legea federala.
  Exemplul acesta este si pentru cei care pe acest site au spus ca nu trebuie modificata constitutia pentruca oricum exista o lege care specifica casatoria dintre un barbat si o femeie.
  O lege se schimba mult mai usor decat constitutia.
  • Like 1
  • @ George Pohila
   Alien check icon
   Domnule, dacă tot cunoașteți us of a, spuneți-ne și care sunt procedurile și cvorumurile necesare unui amendament constituțional, și motivul pentru care schimbarea constituției în America e atât de complicata
   • Like 1
  • @ Alien
   Wikipedia va va raspunde.
   • Like 0
 • Omul se naste liber. Totul in viata trebuie sa fie alegerea lui,responsabilitatea lui.Daca CREZI in Dumnezeu casatoria este unirea intr-o singura fiinta intre barbat si femeie.Punct.Alte forme de convietuire sunt date de legile date de oameni.In consecinta avem libertatea de a alege .Fiecare asa cum crede.In legea numita Constitutie,facuta de oameni,definitia casatoriei este corecta.In consecinta,consider ca referendumul este inutil.

  • Like 1
 • Am si eu o intrebare, retorica, daca:..........................totuși se merge la referendum ca să fie șters cuvântul soți, care, astfel, ce mai înseamnă? Nimic.
  De ce va faceti griji pentru, Nimic?
  Doi oameni de același sex, potrivit legii actuale, care nu are nevoie de niciun referendum, nu se pot căsători. Dar este uman, rațional, în spiritul iubirii creștine de aproape și al dreptului ființelor omenești la asociere întru iubire, să li se interzică a fi o familie?
  De ce va agitati atata pentru NIMIC? De ce nu se mai minte ca prin vot legitimezi modificari in Constitutie dupa bunul plac al PSD, de ce acum nu se mai arunca banii pentru "nimic". de ce "Copii referendumului", de ce atatea insulte si indemnuri la boicot...............plus multe alte abjectiuni verbale de ce dupa atata murdarie se aminteste de "iubirea aproapelui".
  Toata aceasta vanzoleala pentru "nimic" ma facut curios sa vad despre ce este vorba de fapt, asa ca am cautat raspunsuri pe siteuri de limba engleza. Se pare ca in occident in cazul decesului unui partener dintr-un cuplu de acelasi sex taxele pentru mostenire nu i-ar mai lasa aproape nimic celui ramas in viata, cu exceptia cazului in care formeaza o familie si sant casatoriti cu acte in regula. So, in the end it is all about money....
  • Like 3
 • Victor66 check icon
  Vorbesti prostii:
  S-a cerut parteneriatul civil de 6 ori pana acuma, in parlament, de catre Remus Cernea, iar organizatia accept militeaza pentru casatorie din 2006.
  Nu am vazut homosexuali sarutandu-se pe strada, am vazut colegi homosexuali in facultate hartuind alti baieti sau dand palme peste fund altor baieti, cu de-a sila, sau incercand sa puna mana pe cur.
  Familia traditionala nu implica bataia, este doar o corelatie, cauzata de lipsa de educatie. Sa nu uitam ca acum 30 de ani, copiii erau dati cu capul de tabla cand nu-si faceau tema. Si homosexualii isi bat copiii.
  Articolul 48 nu aduce prejudicii familiei monoparentale prin modificarea lui. Ah, ca zice ca familia se bazeaza pe barbat si femeie?! In original zice ca se bazeaza pe casatoria dintre soti, asa ca oricum exclude familiile monoparentale, daca vrei sa il interpretezi asa. Familii care sunt protejate de alte articole din codul civil.
  PS: argumentul cu evreii este super-idiot. Dar, ma rog, esti un intelectual care nu da dreptul la replica. Nu cumva sa citesti o critica, e nociv pentru orgoliu.
  Argumentul cu clonele e idiot, o clona este identica genetic cu tine, si nu vad de ce as dori un fiu care sa fie 100% identic genetic cu mine, decat daca as fi un megaloman sau un narcisist.
  • Like 4


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult