Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Întrebări care lipsesc de pe buletinul de vot

Câteva întrebări pentru cei care vor să meargă la referendum, dar poate nu lipsite de interes și pentru cei care se pregătesc să nu. Întrebări care cred că ar trebui să fie pe buletinul de vot.

● Cunoașteți vreun homosexual?

● Ați stat vreodată de vorbă cu un homosexual?

● Câte știri despre homosexuali în România ați citit/auzit în ultimii 10 ani?

●Câți homosexuali ați văzut pupându-se în public în ultimii 10 ani? Câți bărbați heterosexuali ați văzut pupându-se beți rangă, în același interval de timp?

● Dată fiind imposibilitatea de a face sex normal, homosexualii practică sexul anal, oral și masturbarea reciprocă. Dumneavoastră, dacă sunteți într-un cuplu tradițional, ați făcut cu soția/soțul sex anal, oral sau v-ați masturbat reciproc? Considerați aceste modalități sexuale un păcat în fața lui Dumnezeu, dacă nu a legii?

● De fapt, am folosit în mod abuziv cuvintele soț, soție, soți. Deși Dicționarul Limbii Române spune că soți înseamnă: „două persoane de sex opus unite prin căsătorie”, deși Curtea Constituțională a precizat, ca să nu mai fie niciun dubiu, că în definiția din Constituție a căsătoriei, „soți” înseamnă „bărbat-femeie”, totuși se merge la referendum ca să fie șters cuvântul soți, care, astfel, ce mai înseamnă? Nimic.

Sunteți de acord, deci, ca Academia Română să scoată soț, soție, soți din dicționar?

● De câte cereri pentru căsătorie între persoane de același sex sau manifestații pentru asta ați auzit în ultimii 10 ani?

● Numele meu de familie este Popescu. DA la referendum înseamnă: familia se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Subsemnatul am crescut într-o familie neîntemeiată pe căsătoria de mai sus, căci părinții s-au despărțit când eu mă nășteam, așa că, tatăl și mama au fost mama și bunica mea, care purtau alt nume de familie decât mine.

Acum, de foarte mulți ani, nu mai sunt căsătorit și familia mea este formată din trei bărbați: eu și cei doi fii ai mei. Prin urmare, potrivit DA-ului la referendum, n-am avut și nici nu am familie.

Numele meu de familie, Popescu, este ilegal.

● Doi oameni de același sex, potrivit legii actuale, care nu are nevoie de niciun referendum, nu se pot căsători. Dar este uman, rațional, în spiritul iubirii creștine de aproape și al dreptului ființelor omenești la asociere întru iubire, să li se interzică a fi o familie?

● Prin decretul-lege 2651 din 8 august 1940, în România au fost interzise căsătoriile între românii de sânge și evrei. Credeți că e bine că s-a renunțat la această lege?

● Credeți că după acest referendum, care „Apără copiii!”, vor fi mai puțini copii tradițional bătuți la sânge, înfometați, înfrigurați, puși la munci peste puterile lor, trimiși la furat și la cerșit, terorizați, violați, abandonați, vânduți, omorâți de chiar părinții lor tradiționali?

● Credeți că după acest referendum, scăderea continuă a natalității în România se va opri și se vor naște mai mulți copii? Dacă nu, ar fi necesară și o lege antiavort? Sau una care să prevadă amenzi mari pentru cuplurile fără copii?

● Credeți că după acest referendum, homosexualii se vor stârpi de pe fața pământului românesc?

● Ce fel de referendum o să facem când oamenii vor putea să aibă, prin clonare, cópii, nu copii?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult