Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Întrebări care lipsesc de pe buletinul de vot

Câteva întrebări pentru cei care vor să meargă la referendum, dar poate nu lipsite de interes și pentru cei care se pregătesc să nu. Întrebări care cred că ar trebui să fie pe buletinul de vot.

● Cunoașteți vreun homosexual?

● Ați stat vreodată de vorbă cu un homosexual?

● Câte știri despre homosexuali în România ați citit/auzit în ultimii 10 ani?

●Câți homosexuali ați văzut pupându-se în public în ultimii 10 ani? Câți bărbați heterosexuali ați văzut pupându-se beți rangă, în același interval de timp?

● Dată fiind imposibilitatea de a face sex normal, homosexualii practică sexul anal, oral și masturbarea reciprocă. Dumneavoastră, dacă sunteți într-un cuplu tradițional, ați făcut cu soția/soțul sex anal, oral sau v-ați masturbat reciproc? Considerați aceste modalități sexuale un păcat în fața lui Dumnezeu, dacă nu a legii?

● De fapt, am folosit în mod abuziv cuvintele soț, soție, soți. Deși Dicționarul Limbii Române spune că soți înseamnă: „două persoane de sex opus unite prin căsătorie”, deși Curtea Constituțională a precizat, ca să nu mai fie niciun dubiu, că în definiția din Constituție a căsătoriei, „soți” înseamnă „bărbat-femeie”, totuși se merge la referendum ca să fie șters cuvântul soți, care, astfel, ce mai înseamnă? Nimic.

Sunteți de acord, deci, ca Academia Română să scoată soț, soție, soți din dicționar?

● De câte cereri pentru căsătorie între persoane de același sex sau manifestații pentru asta ați auzit în ultimii 10 ani?

● Numele meu de familie este Popescu. DA la referendum înseamnă: familia se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Subsemnatul am crescut într-o familie neîntemeiată pe căsătoria de mai sus, căci părinții s-au despărțit când eu mă nășteam, așa că, tatăl și mama au fost mama și bunica mea, care purtau alt nume de familie decât mine.

Acum, de foarte mulți ani, nu mai sunt căsătorit și familia mea este formată din trei bărbați: eu și cei doi fii ai mei. Prin urmare, potrivit DA-ului la referendum, n-am avut și nici nu am familie.

Numele meu de familie, Popescu, este ilegal.

● Doi oameni de același sex, potrivit legii actuale, care nu are nevoie de niciun referendum, nu se pot căsători. Dar este uman, rațional, în spiritul iubirii creștine de aproape și al dreptului ființelor omenești la asociere întru iubire, să li se interzică a fi o familie?

● Prin decretul-lege 2651 din 8 august 1940, în România au fost interzise căsătoriile între românii de sânge și evrei. Credeți că e bine că s-a renunțat la această lege?

● Credeți că după acest referendum, care „Apără copiii!”, vor fi mai puțini copii tradițional bătuți la sânge, înfometați, înfrigurați, puși la munci peste puterile lor, trimiși la furat și la cerșit, terorizați, violați, abandonați, vânduți, omorâți de chiar părinții lor tradiționali?

● Credeți că după acest referendum, scăderea continuă a natalității în România se va opri și se vor naște mai mulți copii? Dacă nu, ar fi necesară și o lege antiavort? Sau una care să prevadă amenzi mari pentru cuplurile fără copii?

● Credeți că după acest referendum, homosexualii se vor stârpi de pe fața pământului românesc?

● Ce fel de referendum o să facem când oamenii vor putea să aibă, prin clonare, cópii, nu copii?

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult