Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Medicul Ioana Mihăilă va fi noul ministru al Sănătății

Ioana Mihaila - FB

Foto: Facebook Ioana Mihaila

UPDATE: Medicul Ioana Mihăilă va fi noul ministru al Sănătății. Anunțul a fost făcut de Dragoș Pîslaru, europarlamentar USR PLUS.

„Ioana este un medic endocrinolog cu experiență, care a lucrat alături de Vlad Voiculescu în calitate de secretar de stat încă de la momentul preluării guvernării. Ioana a făcut deja o treabă excelentă pe pregătirea componentei de sănătate în cadrul #PNRR, apreciată de Comisia Europeană

Fiecare zi de criză politică, fiecare zi în care nu avem un ministru cu puteri depline în acest domeniu vital este o zi pierdută. Iar Ioana, fiind deja la minister, asigură continuitatea imediată.

Mă bucură nominalizarea Ioanei și, cu atât mai mult, mă bucură nominalizarea unei femei super profesioniste într-un portofoliu ministerial. Cred că un pic mai mult de echilibru de gen ajută mult la masa deciziilor.

Am convingerea că reformele începute de echipa de la Ministerul Sănătății vor fi duse la bun sfârșit și voi fi mereu la dispoziția Ioanei pentru a da o mână de ajutor!”, a scris Dragoș Pîslaru pe Facebook.

Foto Facebook Dragos Pislaru

STIREA INITIALA

Medicul endocrinolog Ioana Mihăilă, fost preşedinte PLUS Bihor, secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu, ar putea fi propunerea PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății, scria HotNews.ro pe 16 aprilie.

USR îl susține pe medicul Adrian Wiener pentru a prelua Ministerul Sănătății, potrivit surselor HotNews.ro, însă PLUS ar vrea să păstreze acest minister. Vlad Voiculescu a declarat vineri dimineață, în prima conferință de presă susținută după demiterea sa, că Ioana Mihăilă va avea tot sprijinul său, în cazul în care va fi desemnată. 

Ioana Mihăilă și soțul său, care este și el medic, dețin o clinică privată în Oradea. Ioana Mihăilă a contribuit la programul de guvernare USR PLUS la capitolul dedicat managementului crizei COVID-19.

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Paul check icon
  Mda pare de treaba noua ministereasa, sa vedem cat trece pana o iau la tăvălit javrele pesediste și uneltele lor scarboase.
  • Like 0
 • Din CV-ul publicat in sfarsit rezulta ca doamna are experienta indeosebi ca secretar de stat caci ca medic a facut consultatii,nu are nici rezidentiat si se mai pricepe probabil la management SRL medical!Se pare ca in USR calitatea principala este activitatea politica si relatiile de prietenie si asa Ioana devine ministru dupa Vlad si probabil mosteneste si consilierii care vor face munca !Cam penibil,Wiener avea chiar experienta in management si prestigiu profesional,dar Ciolos cu aportul de 1% la voturi isi impune favoritii!
  • Like 0
  • @ Arthur Chivulescu
   Paul check icon
   Ba postalaule mai schimba canalul... ia mai studiază cum e cu rezidențiatul, asta presupunând ca știi ce-i aia.
   • Like 0
 • Nume check icon
  Foarte bine. La treaba ca sunt multe lucruri de facut.
  • Like 1


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult