Foto presidency.ro
Președintele Klaus Iohannis a criticat miercuri, din nou, Partidul Social Democrat, acuzându-i pe politicienii social-democrați de „un cinism inimaginabil”, pentru că au tergiversat votarea legii carantinei în Parlament, iar în acest timp situația epidemiologică s-a deteriorat.
„O etapă care mi s-a părut notabil de negativă a fost disputa în Parlament pe legea carantinei și izolării. Chiar dacă cineva mă va acuza de declarații politice pe pandemie, nu pot să nu văd că legea a fost elaborată în regim de urgență de Guvern, trimisă în parlament unde PSD a tras de timp cu un cinism inimaginabil. Au ținut legea săptămâni în Parlament și în acest timp publicul a primit impresia că lucrurile nu sunt grave.
Au apărut politicieni care au incitat deschis la nesupunere, să nu purtăm mască, să ne vedem de treabă, să nu mai raportăm atâtea chestiuni, etc. Au indus în public impresia că lucrurile nu sunt grave”, a spus Iohannis.
Președintele amiintit că foarte multe persoane infectate au părăsit spitalele, iar Guvernul a fost lipsit de un instrument important de gestiune.
„PSD a tergiversat adoptarea legislației. În această perioadă situația epidemiologică s-a deteriorat grav. Așa am ajuns la 1200 de cazuri zilnice. Din păcate evoluția va mai dura, chiar dacă măsurile luate acum sunt corecte. Dacă lumea începe să înțeleagă că boala poate fi mortală. Infectările din acele săptămâni vor avea urmări pe toată vara”, a subliniat Klaus Iohannis.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Dacă acest virus o să dispară peste doi sau trei ani, vom mai purta măşti în sezonul rece, pur şi simplu din grijă pentru aproapele nostru?
Nu cred că vreun guvern ne poate învăţa ce sunt empatia şi altruismul.
Și pentru că nu vrea să învețe nimic din acest lucru continuă în același registru și cu utilizarea fondurilor europene.
Ci oamini, dom'le!!
Să facă ce, partidele parlamentare? Puteti explica? Hai, concret, cu subiect și predicat. Cînd coaliția bolșevică pune la îndoială absolut tot, cum îi poți coopta pe aștia sa pună umărul?
Alții s-au dat la o parte și nici măcar când a izbucnit epidemia nu și-au oferit ajutorul. Ba mai mult, chibițează și critică, fiind (prin diverși postacii, evident, nu pe față, nu) de acord cu mârșăviile CCR!
Deci, cu cine? Eu nu, eu nu...
Guvernul este executant al gândirii, transpusă-n lege/legi, cu putere limitată de luare a unei decizii - nedefinită de către Legiuitor!
Decizia executantului trebuie să fie validată de Parlament pentru a fi "viabilă "!
Președintele mediază, în plan intern buna funcționare legislativ - executiv,
și-n sfera externă reprezintă interesele țării.
:)
Nu știu cu câte subiecte și predicate, Sănătate!
"Guvernul este executant al gândirii". Revenim la punctul 1. Care gândire? Dacă cineva execută ceea ceea ce gândește cel căruia gândirea îi e străină...ce anume să execute? No go.
In acelasi timp si astfel de declaratii sunt politicianiste pentru a ascunde probleme actualei guvernari:
- ce a facut dl. Predoiu din Martie pana in 15 Mai referitor la adaptarea legislatiei actuale la necesitatile acestei pandemii. Daca venea cu propunerile pe undeva pe la mijlocul lunii Aprilie sigur se adoptau mult mai repede si mai usor pentru ca eram inca pe un trend ascendent
- cine face parte din acest faimos grup strategic... si cine este purtatorul oficial de cuvant al acestei organizatii? Tot auzim de ea, dar pare ca o organizatie din umbra
- cifrele nu tot timpul sunt clare si pe intelesul tuturor
Este clar ca nu a fost usor si nu va fi usor. Dar o evaluare corecta a situatiei o meritam toti.
1. că n-a prelungit starea de urgență. Relaxarea treptată se putea face în stare de urgență, așa cum a făcut țara pe care România a luat-o ca model, Germania. Și care acum e bine-mersi.
2. că n-a prevăzut că imediat după încetarea stării de urgență i se va sări la gât. Discutabil. Dumneavoastră spuneți că de prin aprilie ar fi trebuit să se gândească. La ce, că semnale n-au fost. Dacă îmi spune cineva că erau, aș dori și dovezi.
Cui însă i-ar fi trecut prin cap că un partid ori mai multe vor acționa în mod CRIMINAL ? Că CCR, cu a ei judecători plătiți regește și trăitori în stratosferă (nu pot să mă exprim altfel) va hotărî împotriva poporului ( știm foarte bine că puteau hotărî altfel, că măsurile au fost pentru apărarea vieții). Că vor fi trecut cu arme și bagaje de partea psd. Măsurile au fost declarate neconstituționale exact la ridicarea stării de urgență, nemailăsând timp de manevră. Coincidență? Nu. A fost premeditat. Au crezut că s-a terminat. Însă fiind politicieni, judecători și nu epidemiologi, au calculat greșit.
Cine este acest grup strategic? Există google. Se poate afla. Date pe înțelesul tuturor? Că televiziunea a fost și înainte sub orice critică? De acord. Crede cineva că dintr-odată ar fi putut deveni obiectivă și corectă? Eu nu.
Și nu pot să nu observ că toate astea au servit de minune și altor forțe politice care la guvernare n-au vrut și s-au dat frumos la o parte (formal) așteptând ca guvernul PNL să-și rupă gâtul. Ca și cum asta contează, nu că mulți nu vor mai fi printre cei vii! Din fericire sunt din ce in ce mai mulți care înțeleg manevrele astea josnice. Că așa-zisul lor umanism face cât o ceapă degerată.
Problema e ca toti au o parere despre ce inseamna acele cifre. Faptul ca tanti Marshica habar n-are ce inseamna ele si are nevoie de diversi politruci sa i le prezinte conform propriilor interese ar trebui sa o descalifice de la conversatii pe aceasta tema. Dar tanti Marshica e omniprezenta pe post de portavoce pentru toate ineptiile timpurilor noastre.
Nu putem insa trata problema cu profesionalism din 2 motive:
-nea Marshel, idiot de profesie, vrea sa se afirme si, desi incapabil cronic, este factor de decizie,
-toti viseaza inca la nurii electorali ai lui tanti Marshica si incearca sa o satisfaca 'telectual.