Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ionuț Mișa, impus la ANAF de Liviu Dragnea: ce spunea ministrul Teodorovici despre omul pe care-l ia acum pe semnătură: „Incapabil să explice măsurile guvernamentale, a izbucnit în lacrimi...”

Misa in lacrimi

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, i-a înaintat premierului Viorica Dăncilă propunerea ca Ionuț Mișa să devină șeful ANAF. Pe vremea când Mișa se afla la conducerea Ministerului Finanțelor, Teodorovici a criticat dur prestația acestuia.

„Ce semnal de stabilitate şi predictibilitate a măsurilor fiscale, de profesionalism în domeniul fiscal-bugetar ne poate da un ministru de finanţe care a ajuns în situaţia stânjenitoare de a izbucni în lacrimi în momentul în care vorbea despre măsurile adoptate de Guvern, încercând astfel să acopere incapacitatea argumentării acestora? De ce s-a refuzat schimbarea acestui ministru, care nu a fost capabil să adopte nici măcar o măsură de încurajare şi stimulare a mediului de afaceri, care nu a fost capabil să prevină situaţia generată de mesajul premierului de instigare la ură între cetăţeni şi multinaţionale, între cetăţeni şi sistemul bancar, între companiile de stat şi cele private? Care sunt argumentele premierului Tudose pentru menţinerea în funcţie a acestui ministru de finanţe?", spunea Eugen Teodorovici despre Ionuț Mișa. Acesta a plâns în direct la Antena 3, în momentul în care vorbea despre pachetul de măsuri fiscale impus de PSD și dădea asigurări că salariile nu vor scădea odată cu trecerea contribuțiilor la angajat la angajator. „Am responsabilitatea necesară pentru a face lucrurile așa cum trebuie pentru că eu, ca finanțist, eu ca tată, am trei copii, eu am responsabilitatea faptelor. Dacă exista vreun risc ca salariile să scadă, spuneam asta de la bun început”, a susținut el

Întrebat de jurnaliști care sunt calitățile care îl recomandă pe Mișa pentru șefia ANAF, ministrul Finanțelor a dat un răspuns evaziv. „Vom discuta despre toate aceste elemente, inclusiv argumentele acestei decizii, în momentul în care apare în Monitorul Oficial”, a declarat el.

„Vă aparține această propunere?”, a fost întrebat Teodorovici. „Am făcut-o! Când semnezi un document îți asumi”, s-a eschivat ministrul. Ionuț Mișa a fost impus în funcție de Liviu Dragnea, președintele PSD.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Imbecilul de serviciu.
    • Like 1
  • Nu conteaza ca e idiot, a zis Domnul Dracnu sa-l pun, imi asum. Vedem p-orma ce tampenii face. Dar va zic ceva: Nu vor fi ale lui. Va face imbecilul doar ce i se va ordona. E bun acolo, nu gandeste, va semna, si va intra, tembel vesel cum il stim, in puscarie. Ce va mirati, doar stiti ca noi, PSD, doar de cretini, analfabeti, impostori si hoti avem nevoie. Cei ce gandesc si sunt cinstiti, sunt periculosi
    • Like 1
  • Criterii de competenta, nu-i asa?
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult