Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ionuț Mișa, impus la ANAF de Liviu Dragnea: ce spunea ministrul Teodorovici despre omul pe care-l ia acum pe semnătură: „Incapabil să explice măsurile guvernamentale, a izbucnit în lacrimi...”

Misa in lacrimi

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, i-a înaintat premierului Viorica Dăncilă propunerea ca Ionuț Mișa să devină șeful ANAF. Pe vremea când Mișa se afla la conducerea Ministerului Finanțelor, Teodorovici a criticat dur prestația acestuia.

„Ce semnal de stabilitate şi predictibilitate a măsurilor fiscale, de profesionalism în domeniul fiscal-bugetar ne poate da un ministru de finanţe care a ajuns în situaţia stânjenitoare de a izbucni în lacrimi în momentul în care vorbea despre măsurile adoptate de Guvern, încercând astfel să acopere incapacitatea argumentării acestora? De ce s-a refuzat schimbarea acestui ministru, care nu a fost capabil să adopte nici măcar o măsură de încurajare şi stimulare a mediului de afaceri, care nu a fost capabil să prevină situaţia generată de mesajul premierului de instigare la ură între cetăţeni şi multinaţionale, între cetăţeni şi sistemul bancar, între companiile de stat şi cele private? Care sunt argumentele premierului Tudose pentru menţinerea în funcţie a acestui ministru de finanţe?", spunea Eugen Teodorovici despre Ionuț Mișa. Acesta a plâns în direct la Antena 3, în momentul în care vorbea despre pachetul de măsuri fiscale impus de PSD și dădea asigurări că salariile nu vor scădea odată cu trecerea contribuțiilor la angajat la angajator. „Am responsabilitatea necesară pentru a face lucrurile așa cum trebuie pentru că eu, ca finanțist, eu ca tată, am trei copii, eu am responsabilitatea faptelor. Dacă exista vreun risc ca salariile să scadă, spuneam asta de la bun început”, a susținut el

Întrebat de jurnaliști care sunt calitățile care îl recomandă pe Mișa pentru șefia ANAF, ministrul Finanțelor a dat un răspuns evaziv. „Vom discuta despre toate aceste elemente, inclusiv argumentele acestei decizii, în momentul în care apare în Monitorul Oficial”, a declarat el.

„Vă aparține această propunere?”, a fost întrebat Teodorovici. „Am făcut-o! Când semnezi un document îți asumi”, s-a eschivat ministrul. Ionuț Mișa a fost impus în funcție de Liviu Dragnea, președintele PSD.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Imbecilul de serviciu.
    • Like 1
  • Nu conteaza ca e idiot, a zis Domnul Dracnu sa-l pun, imi asum. Vedem p-orma ce tampenii face. Dar va zic ceva: Nu vor fi ale lui. Va face imbecilul doar ce i se va ordona. E bun acolo, nu gandeste, va semna, si va intra, tembel vesel cum il stim, in puscarie. Ce va mirati, doar stiti ca noi, PSD, doar de cretini, analfabeti, impostori si hoti avem nevoie. Cei ce gandesc si sunt cinstiti, sunt periculosi
    • Like 1
  • Criterii de competenta, nu-i asa?
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult