(Foto:Inquam Photos / Octav Ganea)
Ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, a anunțat marți la Antena3 schimbarea legislației privind evaziunea fiscală, astfel încât, în anumite condiții, cei care plătesc prejudiciul ar putea să scape de închisoare.
„Adică aşa cum face Germania, cum face Olanda, cum fac ţările care, de multe ori, ne critică pe noi pentru diferite alte subiecte. Vom lua exact din fiecare ţară bunele practici pe care ei le aplică de zi cu zi către mediul de afaceri şi le vom pune frumos în legislaţia noastră. În Germania, de exemplu, un anumit procent din suma respectivă pe care Fiscul o identifică ca fiind evaziune nu se declară faptă penală sau se poate discuta. Ai suma, discuţi cu respectivul: plăteşti la stat toată suma, nu te duci la puşcărie, pentru că nu ăsta este interesul”, a spus Teodorovici.
El a arătat că până la sfârșitul lunii iunie va fi creat la Ministerul Finanțelor un grup de lucru pentru schimbarea legislației privind evaziunea fiscală.
Oficialul de la Finanțe a adăugat că au fost multe „prostii care au distrus firmele”, iar subiectul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale „trebuie să devină dintr-o sperietoare, astăzi, pentru investitori, un punct de atracţie”.
„Ştiu că sună poate ciudat. Dar un investitor român sau străin care vrea să facă o investiţie în România spune aşa: «Bun, la fiscalitate sunteţi oarecum ca cei din jur, dar cum stăm la partea de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale? Dacă ceva mi se întâmplă din motive neimputabile sau o greşeală din piaţă, tu ca stat vii şi-mi distrugi compania? Îmi scoţi oamenii afară, mi-i laşi şomeri, îmi distrugi business-ul. Atunci mă duc în altă parte» . Nu, acest lucru trebuie schimbat", a afirmat Eugen Teodorovici la Antena3.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
voi va faceti ca le luati si le transpuneti intr-o forma pervertita de fiecare data. astfel incat sa mai fie nevoie de cate-o semnatura sau stampila.
Aproape ca nu exista domeniu unde transpunerea in legislatia romaneasca si mai ales aplicarea legilor sa nu fie total diferite fata de o tara normala din vestul UE.