Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, confirmat pozitiv la testul pentru coronavirus

Jair Bolsonaro - Sergio LIMA / AFP / Profimedia

Foto Sergio LIMA / AFP / Profimedia

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, notează BBC

Bolsonaro a minimalizat în mod repetat amploarea pandemiei, spunând în aprilie că este „doar o mică gripă” și că el nu va fi grav afectat de virus.

Acesta a cerut guvernatorilor regionali să relaxeze restricțiile, despre care a spus că au afectat economia, iar luni a anulat reglementările privind purtarea măștilor de protecție împotriva coronavirus.

Brazilia este a doua cea mai afectată țară din lume, cu peste 1,5 milioane de cazuri de covid-19 și mai mult de 65.000 de decese.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pai sa mai faca niste flotari
    • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult