La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?
De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!
JO 2016. Medalie de bronz pentru echipajul feminin de canotaj al României
Echipajul feminin de canotaj al României format din Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Boguş, Andreea Boghian şi Daniela Druncea a obținut sâmbătă medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.
Sursa: (Foto Laurence Griffiths/Guliver/Getty Images)
Echipa feminină de spadă a României a obținut joi medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. În imagine spadasina Ana Maria Popescu punctează din săritură în confruntarea cu Anqi Xu, din China, în ziua a șasea a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. (Foto Laurence Griffiths/Guliver/Getty Images)
Sursa: (Foto Mike Ehrmann/Guliver/ Getty Images)
Halterofilul român Gabriel Sîncrăian a obținut bronzul la categoria 85 de kilograme, în ziua a șaptea a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Este cea de-a treia medalie câștigată pentru România la Jocurile Olimpice de la Rio. (Foto Mike Ehrmann/Guliver/ Getty Images)
Sursa: (Foto Clive Brunskill/Guliver/Getty Images)
Tenismenii Florin Mergea și Horia Tecău au câștigat medaliile de argint în proba masculină de dublu, vineri, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Ei au pierdut în finală în fața spaniolilor Marc Lopez și Rafael Nadal cu 6-2, 3-6, 6-4. (Foto Clive Brunskill/Guliver/Getty Images)
Sursa: (Foto Salih Zeki Fazlioglu/Anadolu Agency/Guliver/ Getty Images)
Meci dramatic între echipa feminină de tenis de masă a României și cea a Coreea de Sud. Din păcate, sportivele noastre au pierdut cu 3-2, vineri, în optimile de finală ale Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. (Foto Salih Zeki Fazlioglu/Anadolu Agency/Guliver/ Getty Images)
Sursa: (Foto Elsa/Guliver/Getty Images)
Daniel Natea a pierdut confruntarea cu Abdullo Tangriev, din Uzbekistan, în optimile de finală ale categoriei +100 de kilograme la judo, în ziua a șaptea a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. (Foto Elsa/Guliver/Getty Images)
Sursa: (Foto Stanislav Krasilnikov\TASS via Guliver/Getty Images)
Momentul de aur. Echipa feminină de spadă a României, formată din Ana Maria Popescu, Simona Pop, Simona Gherman și Loredana Dinu, a scris istorie la Jocurile Olimpice de la Rio, cucerind medalia de aur, după un meci spectaculos în care a condus de la un capăt la celălalt.
(Foto Stanislav Krasilnikov\TASS via Guliver/Getty Images)
Sursa: (Foto Lars Baron/Guliver/Getty Images)
România a învins vineri seara Spania la handbal feminin cu scorul de 24-21 la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. În ultimul meci din grupă, România va juca cu Norvegia şi are nevoie de un singur punct pentru calificarea în sferturile de finală. În imagine - portarul Paula Ungureanu. (Foto Lars Baron/Guliver/Getty Images)
Sursa: (Foto David Ramos/Guliver/Getty Images)
Corina Căprioriu în lacrimi după înfrângerea la judo în fața portughezei Telma Monteiro în ziua a treia a jocurilor olimpice de la Rio. Sportiva româncă a ratat medalia de bronz la categoria 57 de kilograme. „Mi-am dorit o medalie pentru România. Am luptat cât de bine am putut, am dat tot ce am putut, dar, de data aceasta, nu a fost să fie. În astfel de momente este firesc să plângi, o poate înțelege doar un sportiv care a dedicat totul sportului”, a scris Corina Căprioriu pe Facebook. (Foto David Ramos/Guliver/Getty Images)
Sursa: (Foto Cameron Spencer/Guliver/Getty Images)
Delegația României la Jocurile Olimpice de la Rio. Gimnasta Cătălina Ponor a purtat drapelul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. (Foto Cameron Spencer/Guliver/Getty Images)
Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.
„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.