Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

JO 2020. David Popovici, locul patru în finala de la 200 m liber: „Cred că dacă îmi lăsam o unghie mai lungă poate luam locul trei”. Robert Glință: „David este un fenomen pentru înot la nivel mondial”

Robert Glință si David Popovici

În imagine, Robert Glință și David Popovici, în urmă cu câțiva ani/ Foto Facebook Camelia Potec

David Popovici a ocupat locul patru în finala de la 200 m liber, la doar două sutimi de medalia de bronz, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Înotătorul în vârstă de 16 ani a glumit pe seama diferenţei foarte mici față de locul trei şi a spus că nu regretă ratarea medaliei olimpice.

„Cred că dacă îmi lăsam o unghie un pic mai lungă, poate luam locul trei, dar nu contează asta. Am venit aici setat să fac cât de bine pot eu, am şi reuşit. Şi nu aş putea să fiu mai satisfăcut. Aştept să-mi reproşeze antrenorul, eu nu pot decât să mă bucur şi o să se bucure şi el, sunt sigur. Scopul meu iniţial nu a fost să iau medalie, a fost câştig cât de multă experienţă se poate, să le pot arăta tuturor la ce nivel pot să aduc crawl-ul. Eu nu consider că am pierdut medalia, consider că am câştigat locul IV", a spus David Popovici, citat de Agerpres.

Robert Glință, 24 de ani, campion european en titre la 100 m spate, a încheiat pe locul opt finala masculină de natație de la 100 metri spate la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Glință a salutat performanţa lui David Popovici, pe care îl consideră un fenomen pentru înotul la scară mondială.

„Este uimitor ce a reuşit David la vârsta de 16 ani, este o performanţă pe care e greu s-o concepem la adevărata ei valoare. David nu este un fenomen doar pentru nataţia românească, este un fenomen pentru întregul înot la nivel mondial. Sper din tot sufletul că va avea cale liberă în performanţă, este setat din plin pentru succes, are un caracter şi o personalitate demne de toată admiraţia. Eu îl admir şi îl respect şi sper să aibă toată susţinerea, de care are nevoie, pentru a reuşi să-şi atingă potenţialul lui adevărat, care este fabulos, uriaş”, a declarat Glinţă, notează Agerpres.

David Popovici va concura din nou azi, la ora 13:20, ora României, în seriile de la 100 de metri liber.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult