Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

JO 2020. David Popovici, locul patru în finala de la 200 m liber: „Cred că dacă îmi lăsam o unghie mai lungă poate luam locul trei”. Robert Glință: „David este un fenomen pentru înot la nivel mondial”

Robert Glință si David Popovici

În imagine, Robert Glință și David Popovici, în urmă cu câțiva ani/ Foto Facebook Camelia Potec

David Popovici a ocupat locul patru în finala de la 200 m liber, la doar două sutimi de medalia de bronz, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Înotătorul în vârstă de 16 ani a glumit pe seama diferenţei foarte mici față de locul trei şi a spus că nu regretă ratarea medaliei olimpice.

„Cred că dacă îmi lăsam o unghie un pic mai lungă, poate luam locul trei, dar nu contează asta. Am venit aici setat să fac cât de bine pot eu, am şi reuşit. Şi nu aş putea să fiu mai satisfăcut. Aştept să-mi reproşeze antrenorul, eu nu pot decât să mă bucur şi o să se bucure şi el, sunt sigur. Scopul meu iniţial nu a fost să iau medalie, a fost câştig cât de multă experienţă se poate, să le pot arăta tuturor la ce nivel pot să aduc crawl-ul. Eu nu consider că am pierdut medalia, consider că am câştigat locul IV", a spus David Popovici, citat de Agerpres.

Robert Glință, 24 de ani, campion european en titre la 100 m spate, a încheiat pe locul opt finala masculină de natație de la 100 metri spate la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Glință a salutat performanţa lui David Popovici, pe care îl consideră un fenomen pentru înotul la scară mondială.

„Este uimitor ce a reuşit David la vârsta de 16 ani, este o performanţă pe care e greu s-o concepem la adevărata ei valoare. David nu este un fenomen doar pentru nataţia românească, este un fenomen pentru întregul înot la nivel mondial. Sper din tot sufletul că va avea cale liberă în performanţă, este setat din plin pentru succes, are un caracter şi o personalitate demne de toată admiraţia. Eu îl admir şi îl respect şi sper să aibă toată susţinerea, de care are nevoie, pentru a reuşi să-şi atingă potenţialul lui adevărat, care este fabulos, uriaş”, a declarat Glinţă, notează Agerpres.

David Popovici va concura din nou azi, la ora 13:20, ora României, în seriile de la 100 de metri liber.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult