Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Judecători care nu violează doar legea

CTP--

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, pe scurt Secția, cum era supranumit Gestapoul, a fost inventată pentru a-l scăpa de închisoare pe Liviu Dragnea și a o aresta pe Laura Codruța Kovesi, ambele obiective neîndeplinite. Haidamacii politici din care a fost alcătuită au rămas fără un rost pe lume după plecarea PSD de la putere. SIIJ e greu de desființat pentru că încă are susținători de aceeași speță în CSM.

 Ceea ce nu înseamnă că magistrații din această țară nu trebuie să dea socoteală pentru hotărârile lor, care pot fi criminale sub acoperirea ideii de independență a Justiției. Judecătoarea Coarnă Cristina, din Brăila, a trimis acasă un individ care a violat vreme de 8 luni o minoră de 13 ani, refuzând arestul preventiv cerut de procurori. Motivarea? „Faptele inculpatului, deși reprobabile, nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare. Nu au existat ieșiri în stradă, proteste în presă”.

Citesc și m-aș cruci dacă aș fi credincios. Judecătoarea Coarnă spune că gravitatea faptei se judecă după cât de mare e „rumoarea socială”. Că Justiția se conduce după ce face strada și ce zice presa.

În continuare, judecătoarea, magistrata, omul legii mai afirmă: „Instanța de fond a considerat că în cauză se impune o măsură preventivă, dar în niciun caz cea mai grea (arestul – n.m.) deoarece în cazul infracțiunilor de genocid, atentat terorist, omor calificat, crime împotriva umanității nu ar mai exista temei de luare a unei măsuri preventive...”. Acum ar trebui să mă ciupesc sau să-mi dau palme. Vasăzică, potrivit lui Coarnă, dacă-i dai arest preventiv unui violator de minore, nu mai poți să-i arestezi preventiv pe genocidari, teroriști, asasini. Păi, de ce să nu poți?! Arestul preventiv nu e o sentință definitivă, e o măsură, cum îi spune și numele, preventivă, pentru a împiedica diverși răufăcători să facă rău până la încheierea judecății. Lăsat liber, violatorul de minore poate viola în continuare, asasinul poate ucide în continuare. Nu aici, la prevenție, se face diferențierea între fapte grave, ci în sentința finală a instanței.

N-am terminat. Ce urmează în documentul oficial scrijelit de Coarnă, mă lasă fără gest și fără cuvânt.

„...uciderea celor vinovați rămânând singura sancțiune, dar nereglementată de lege”. Deci, dacă un terorist nu va fi arestat preventiv, el nu poate fi decât ucis! Uciderea este considerată sancțiune de această creatură în robă – măi, nemernico, uciderea e crimă, în Justiția în care te-ai vârât nu se știe cum, e vorba de pedeapsa capitală! Și cum să se aplice o pedeapsă, capitală sau nu, unui regim de prevenție? Doar dacă, apud Coarnă, luăm în considerare ideea de ucidere preventivă!...

Toată această desfășurare cretinoid-scelerată a femeii! în negru se încheie apoteotic pentru violator: „Cum inculpatul nu poate fi ucis, nu poate fi lapidat în piața publică, instanța de fond a considerat că acesta poate fi plasat la domiciliu în arest”. Scopul – unul singur: să „demonstreze” că violatorul de copii e un cetățean aproape pașnic. Și că fetița de 13 ani nu există – în toată motivarea, nu apare niciun cuvânt despre victimă. Care, în acest fel, e violată încă o dată de judecătoarea Coarnă.

 Credeți că acest caz este singular, o excepție monstruoasă? Nicidecum. Pe 2 februarie, altă judecătoare, tot din Brăila, a decis, pe baza unei „argumentații” identice cu ce ați citit mai sus, arest la domiciliu în loc de arest preventiv pentru un italian care a violat repetat o fetiță de 11 ani...

Nu pot să închei, stimați Republicani, decât cu două întrebări: Câți ani de pușcărie merită judecătorii-violatori? Câți ani vor primi în realitate judecătorii-violatori? Variante de răspuns: a) 10 ani; b) 5 ani; c) nicio zi și pensie specială.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Foarte drăguț!De data aceasta domnul ziarist reușește(comme d'habitude)să răsucească la 180 de grade logica simplă a poveștii.
  Tocmai un organism ca secția specială ar putea în principiu rectifica plecările "pe arătură" de genul acesta ale judecătorilor și încă ceva "și mai și"...
  ...ironie la pătrat,descoperim în "judecătorul infractor" un exponent aplicat al noii ideologii privind îndeplinirea Justiției...pe bază de manifestări ale oprobriul public si-sau mediatic...la nouvelle tendance care salvează pe magistrați de criticile post- judecată ale omniscientului DNA!
  • Like 0
 • Poți să îți și faci cruce și să blestemi!...Este greu să gândești ceea ce este de negândit, cum ar fi o pedeapsă. Cu bani se scapă, scapă mulți, toți știm asta. Cel mai revoltător, iată sunt femei și nu apără nici măcar niște copii...aici chiar este de gândit!
  • Like 0
 • Daniel check icon
  E de noaptea mintii ce gandire pot avea unii asa-zis judecatori, numai "judecati" nu sint alea...mai degraba sint produsele unor creiere dereglate .
  E clar ca merita 20 de ani de puscarie judecatorii-violatori pt neglijenta in serviciu sau cum s-or numi deraierile astea ... si bineinteles ca vor primi...felicitari si pensii speciale . Halal sa le fie ..


  • Like 3
 • Paul check icon
  Duduia judecătoreasa Coarna e pe calea cea buna sa devină urmașa lu’ Savonea la șefia CSM.
  • Like 3
 • Individa a vrut, probabil, sa demonstreze ca poate fi creatoare de drept.
  • Like 2
  • @ Tudor Bucur
   check icon
   Creatoare de strîmb, poate vreți să spuneți?
   • Like 1
 • Pensii speciale primesc.....
  Ce țară,.... Ce judecătoare.....
  Dacă era cineva din neamul ei violată nu era asa grav????!
  Ticăloși sunt peste tot și în conducerea țării....
  • Like 1
 • Știți cumva ce „destinație” a primit / sau n-a primit fata de 13 ani, violată? Cumva tot acolo, cu respectivul în casă?
  • Like 2
 • Ca și administrația, începînd de la guvern și până la ultima primărie, justiția a devenit de multă vreme încoace o instituție caricaturală, populată cu indivizi infatuați, ineficienți, care s-au transformat în factori extrem de păgubitori pentru societate. Concluzia îmi este întărită de realitatea evidentă că societatea civilă a devenit pentru toți ăștia o entitate insignifiantă. Ăștia toți se doresc în afara oricărei răspunderi și, pe domeniul lor de activitate - uneori și mai departe, pe când madam Macovei confisca documente din arhiva guvernului, pe cînd LCK retrăgea dosarele aflate în curs de soluționare de la anumiți procurori pentru a răspunde unor comenzi politice -se doresc a fi stăpâni absoluți, cu nimic mai prejos decât erau instituțiile omologe din timpul fostei *RSR*.
  • Like 1
 • Siasta nu e tot - Pensiile si salariile speciale ale judecatorilor sunt construite pe JAPCA NUMITA=TAXA DE TIMBRU !!! In Romania chiar daca ai dreptate, nu te judeca nimeni pina nu cotizezi Taxa de Timbru; daca ai cu ce plati ai acces la Justitie, asa zice Mama Constitutia.... ! Am vazut taxe de timbru aplicate pensionarilor, victimelor statului care nu aveau de unde sa plateasca, ei bine judecatorii nostrii milostivi acorda acestor categorii defavorizate marele favor de a achita taxele in rate (chiar daca rata depaseste de 10 ori venitul lor lunar al partii vatamate). 99% sunt JIGODII ! Deci aleg punctul d] 20 de ani, fara drept de eliberare conditionata.
  • Like 2
 • Nume check icon
  Sunt in continuare siderat cum acesti judecatori sunt stat in stat si nimeni nu poate sa faca ceva in cazurile in care deciziile si sentintele lor sunt mai mult decat evidente impotriva unui bun simt.
  Indiferent de componenta CSM sau SIIJ- persoane cu salarii si pensii strigatoare la ceri - si de interesele lor politice avem si cazuri nepolitice care sunt importante pentru functionarea normala a acestei tari. Ca vrei sa il aperi pe x sau y din mediul politic pentru ca te-a pus acolo as putea sa inteleg (nu neaparat sa si accept), dar totusi ai intrat in sistem ca sa SI ajuti oamenii de rand, nu numai politicieni.
  Chiar sa nu te sesizezi - daca ai dreptul si puterea sa o faci - in astfel de situatii?
  Sau este de fapt o fraternitate de casta in care in ciuda preferitelor politice ne aparam privilegiile cu orice pret, ca nu se stie cine vine la putere in anii urmatori?
  Daca este asa - totusi nu imi vine sa cred - atunci intr-adevar suntem sortiti unei decaderi generale care in timp ne va distruge si mai rau ca natie. Si putem sa intelegem ca ce s-a intamplat in ultimii 30 de ani, va continua si mai departe si va fi din ce in ce mai rau in general in aceasta tara.
  • Like 4


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult