Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Jurnalistul Le Figaro Paul Cozighian face publice primele trei minute din interviul cu Ion Iliescu

Le Figaro

Cotidianul francez Le Figaro a publicat luni, sub semnătura jurnaliștilor Thierry Portes și Paul Cozighian, un reportaj în care îl citează pe fondatorul PSD Ion Iliescu plângându-se de situația din partidul condus de Liviu Dragnea. „Este o perioadă dificilă, confuză pentru partid, care trece prin cea mai gravă criză politică a sa”, a spus Ion Iliescu, conform publicației franceze. Autorii articolului au scris că fostul președinte nu manifestă stimă pentru Liviu Dragnea „a cărui situație personală, cu problemele sale juridice, a creat fracturi interne” în partid. La scurtă vreme după publicarea materialului, Ion Iliescu a dezmințit pe blogul personal afirmațiile prezentate de Le Figaro, acuzând publicația de fake news și spunând că a fost citat cu lucruri pe care nu le-a declarat niciodată, nici ziarului Le Figaro, nici altcuiva.

Jurnalistul Paul Cozighian a prezentat marți primele trei minute ale interviului cu Ion Iliescu, despre care povestește că a fost intermediat de Gelu Voican Voiculescu. Potrivit lui Cozighian, Iliescu i-a primit pe jurnaliști „surâzător, relaxat și încântat de vizită”, iar întreaga discuție a durat 70 de minute. 

„Din start, fără măcar să fi fost întrebat, Iliescu se plânge de starea în care se află PSD-ul, repetând -practic- de 4 ori aceleași cuvinte”, spune ziaristul despre primele trei minute ale conversației cu Ion Iliescu. Acesta susține că i-a anunțat pe Ion Iliescu și pe Gelu Voican Voiculescu că va înregistra interviul.

În fragmentul dat publicității Ion Iliescu poate fi auzit spunând, în franceză, că păstrează o legătură sentimentală cu PSD și că „partidul trece o perioadă destul de complicată, destul de dificilă, destul de confuză”. Totodată, Iliescu le declară jurnaliștilor că PSD este singurul partid puternic și serios din țară, dar că „nu trece printr-o perioadă ușoară. Din acest motiv, chiar și în relațiile interne ale partidului, cred că există o situație care nu este suficient de simplă. Nici pentru liderul partidului, nici pentru alții”, a afirmat Iliescu.

În primele trei minute ale interviului nu se regăsesc afirmațiile potrivit cărora „PSD trece prin cea mai gravă criză politică a sa”, iar situația personală a lui Liviu Dragnea, „cu ale sale probleme juridice, a creat fracturi interne”.

Interviul in extenso va fi difuzat la Realitatea TV, în cadrul emisiunii „Jocuri de Putere”, în care va fi invitat Paul Cozighian.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • satanae check icon
    Poate se trezeste nea Nelu convocat la CEx si dat afara din partid acum, la batrinete. Cum ar ajunge acolo, s-ar trezi luat la rost de Olguta si Carmen, sub privirile ingaduitoare ale Jupinului, si dup-aia i-ar lua carnetul lui de partid cu nr. 1, i l-ar face bucati si i l-ar viri cu forta pe git. Cred ca nici o pedeapsa de pe lumea asta nu ar fi destul de aspra pentru el, ca asta : sa mori exclus din partid, sa nu mai fii membru de partid, sa nu mai fii om, cu alte cuvinte, ci un simplu necuvintator, un untermensch.
    Tocmai de-aia nici nu cred ca a spus nea Nelu ce zic astia. Are mult prea multa experienta, incit sa se prosteasca la batrinete si sa vorbeasca gura fara el. Tot a facut o greseala, totusi: din cosmopolitism, ca sa se dea el mare ca vorbeste franceza, se apuca sa dea interviuri in presa capitalista, cind a fost bine invatat, de atita timp: problemele de partid se discuta numai in cadru intern sau in organul de presa al partidului. Vrei sa spui ceva, te duci la Antene sau la Ghita si-ti ia Dana Grecu un interviu! Si numai pentru asta ar merita sa-l bata Olguta!
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult
sound-bars icon