Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Klaus Iohannis, atac de o duritate fără precedent la adresa PSD: O majoritate parlamentară votează populist, e imoral să punem pe umerii tinerilor factura. Am făcut un apel către politicieni să nu câștige capital politic pe suferința oamenilor

Președintele a avut un mesaj după ce Parlamentul a aprobat condiționat noul decret ce prelungește starea de urgență. Iată principalele declarații:

 • Trăim o perioadă dificilă, după ce trecem de această criză va trebui să despărțim ce funcționează și ce nu. Vedem efectele dezastruoase ale acestui mod de a gândi care ne-au ținut în loc zeci de ani, oamenii politici sunt primii care trebuie să se schimbe. Sunt politicieni care fac acum propuneri care nu sunt doar greșite.
 • O majoritate parlamentară votează populist, e imoral să punem pe umerii tinerilor factura. Am făcut un apel către politicieni să nu câștige capital politic pe suferința oamenilor.
 • Cum poate fi caracterizat un lider politic care condiționează starea de urgență de măsuri imposibili de implementat
 • Români respiră ușurați că nu e condusă țara de o coaliție iresponsabilă.
 • Nimeni care a făcut nereguli în această perioadă să nu creadă că va scăpa de brațul legii.
 • Vedem cât de multe lipsuri a fost necesar să fie acoperite într-un timp atât de scurt.
 • Mulți români au dat un exemplu extraordinar de civism, dau un examen al maturității lor și le mulțumesc.
 • Suntem în prag de sărbători pascale, în condiții atipice, haideți să facem împreună acest efort ca să fim cât mai aproape și cât mai curând de părinții noștri.

Știre în curs de actualizare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nimic nu înțelege președintele și o seamă de adepți ai acestuia despre democrație și cum funcționează ea. Parlamentul reprezintă interesele alegătorilor iar desconsiderarea parlamentului înseamnă desconsiderarea unei importante părți din populație. Faptul că există indusă ideea că parlamentul nu reprezintă voința poporului, că preferințele electoratului s-au schimbat de la ultimile alegeri este altă poveste numai că așa cum sunt legile noastre în vigoare, începând cu legea fundamentală, parlamentul este ales pentru un mandat de patru ani. Dacă vrem să fie altfel, putem schimba legea fundamentală în așa fel încât alegerile parlamentare să fie organizate din 2 în doi ani pentru 1/2 dintre parlamentari, eliminarea votului supravegheat al parlamentarilor, eliminarea traseismului politic.
  Tendințele autoritariste își fac loc pas cu pas, republica parlamentară se transformă în republică prezidențială, președintele este numit „șeful statului” și tot mai multe voci se pronunță pentru desființarea prin arestare a parlamentului și înscăunarea președintelui în rol de factotum în stat.
  • Like 1
 • Paul check icon
  Imputitii de pesedisti aplica aceeași strategie ca pe vremea lu’ Cioloș: controlând parlamentul pun bete in roate și fac gât de pe margine. Eu personal ma bucur ca sunt atât de tampiti sa aplice aceeași strategie de doua ori și ma enervez ca jegurile astea considera poporul roman in întregime atât de idiot ca sa se ducă de doua ori după aceeași fenta.
  • Like 3
  • @ Paul
   Salutare Paulica. Doar de doua ori? Pai si-n 1990, 1992, 2000, 2012, 2016? Asta nu mai este fenta, este o stare de fapt. Imputiti sunt doar 85% din PSD, 70% din PNL, 55% din USR... intelegi? Peste tot in lume oamenii voteaza p'aia de dreapta cand o duc bine si p'aia de stanga cand o duc rau. Resemneaza-te ca altfel faci icter.
   • Like 1
  • @ Ciobanu Florin
   Paul check icon
   Dacă azi e ziua de “discutat” cu postaci pesedisti....Faptul ca tu crezi ca ar exista o deosebire între ceea ce numim pesedism și toți cei care au condus țara pana acum coroborat cu faptul ca tu argumentezi cu dihotomii bazate pe curente politice in legătura cu pesedeul și restul mafioților arată ca ești pesedist natural.
   • Like 1
  • @ Ciobanu Florin
   Paul check icon
   Postare dubla
   • Like 0
  • @ Paul
   Icter!
   • Like 0
  • @ Ciobanu Florin
   Delia MC Delia MC check icon
   85%? De unde ati scos-o? Aș zice, 99,99%. Nu stai pe fund, membru al unui partid bucurându-te de beneficii diverse, dacă nu ești și tu așa. E împuțit cap-coadă, de aia nu se poate curăța nici de la cap, nici de la coadă.
   • Like 2
 • Leo check icon
  „măsuri imposibil de implementat”
  Marș acasă, dacă vă este imposibil să implementați măsurile dispuse de POPOR prin intermediul Parlamentului.
  • Like 1
  • @ Leo
   Paul check icon
   De obicei nu răspund postacilor pesedisti, deci bucura-te ca ești excepțional. I’auzi dom’le “măsuri dispuse de popor prin intermediul parlamentului”. Lasă-ma sa-ți aduc un pic aminte ce crede poporul despre pesede: Hai siktir jigodie pesedista. Iar ați scos capul leprelor. Nu va e de ajuns cât rau ați făcut țării... vreți neaparat sa fiți izgoniti cu furci și topoare viermilor. Nu sunt eu mare fan PNL, dar la pesedism mi se pune pata și fac alergie. Lepădăturile pesediste și slugoii lor de prin alde și udrmere au întinat ideea de democrație parlamentara folosind parlamentul ca sa legifereze nelegiuirea si sa scape criminalii, acționând împotriva poporului.
   • Like 3
  • @ Paul
   Leo check icon
   Prietene, ca să nu rămâi agățat în ideea ta prostească cu privire la calitatea mea de „postac”, deschide o pagină de căutare, scrie pseudonimul meu și numele acestui site și vezi ce comentarii am făcut eu pe aici.

   Constituția zice că Parlamentul este reprezentantul poporului - poporul i-a votat pe cei care fac parte din Parlament și pe ei îi întreabă „ce-ați făcut pentru noi, bibicilor?”, nu pe guvernanți.
   Cum îndrăznește Președintele să numească Parlamentul ilegitim în condițiile în care așa cum e - bun, prost, cu psd, cu pnl, cu plm ce rahat de partide mai sunt pe acolo - Parlamentul este încărcat (până la următoarele alegeri) de LEGITIMITATEA VOTULUI POPORULUI?
   • Like 0
  • @ Leo
   Paul check icon
   1. Nu sunt prietenul tău!
   2. Dacă postezi imbecilități pesediste ești postac pesedist
   3. Poporul e reprezentat prin parlament iar noi pesedeul controlam parlamentul și ca atare reprezentam vrerea poporului e o imbecilitate pesedista.
   4. Dacă ești atât de tampit încât sa nu înțelegi ca parlamentul din legislatura curenta controlat autoritar de pesedism cu mai putine voturi decât a primit Iohannis (la oricare din ultimile doua scrutine electorale) și folosit (in cârdășie cu uneltele mafiote pesediste de la ccr) pentru a instaura supremația fărădelegii și impunitatea hoțiilor pesediste, nu reprezintă voința poporului, atunci ești pesedist, orice ai votat la orice alegeri.
   • Like 1
  • @ Paul
   Leo check icon
   Folosesc apelativul „prieten” odată ca un eufemism pentru „idiotule”, odată ca să desemnez un prieten, în funcție de context; dacă ești băiat deștept, îți dai seama ce înseamnă în cazul discuției cu tine.

   Hai să-ți amintesc eu ce făcea pnl în urmă cu 6-7 ani: guverna împreună cu... psd, prietene.
   Ce a făcut același pnl de când a luat guvernarea? A racolat la greu pesediști roșii și pesediști vopsiți în culorile alde.
   Așa că să nu îndrăznești să-mi spui tu mie, băi idio... prietene, despre pesedism.

   Poate că slugoii peneliști au uitat câtă mu*ie și-a luat poporului român de la iubirea dintre psd și pnl, însă noi nu am uitat și nu-i iertăm nici pe unii, nici pe alții.

   https://stirileprotv.ro/stiri/politic/intoarcere-in-timp-pe-vremea-cand-iohannis-era-prieten-cu-dragnea-cum-a-incercat-fostul-primar-al-sibiului-sa-fie-premier.html
   • Like 0
 • Parerea mea este ca am cam ajuns la limita, adica 'peakul' pana la care romanasii pot sa tina cont de reguli.Si este vorba de peakul vs. peak-ul. Ba fratilor! Unde mama masii e peak-ul ala de care vorbesc liberalii astia in frunte cu neamtul de Iohannis? Noi avem peakul nostru si uite ca vom iesi pe afara. Ne pisam pe peak-ul lor, care pare tot mana lui Soros. Pentru noi romanii adevarati purtatori de gene speciale antitanc, Pastele e sfant, sa fie clar. Avem nevoie de bautura multa, porc, gratar, mici, mustar, si ceva lumina de la biserica ca asa e misto: sa ai o lumina de lumanare in casa, ca face bine la toate alea, inclusiv la norocul la bani si durerile de sale. Ne-am inteles?????

  P.S. STATI ACASA FRATILOR!
  • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult