Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Klaus Iohannis, avertisment către PSD: „Nu trebuie să se negocieze chestiunea autonomiei pe criterii etnice”

Aflat în vizită la Berlin, președintele Klaus Iohannis a comentat criza politică de la București și a spus că, în eventualitatea înlăturării lui Grindeanu de la Palatul Victoria prin moțiune de cenzură, va desemna în locul lui doar un premier integru. 

Acesta a atras atenția PSD să nu negocieze chestiuni care nu trebuie negociate: „Dacă ați adus vorba de negocieri, vreau pe această cale să solicit PSD să rezolve problema pe care singur a creat-o. Atrag atenția PSD să nu introducă în pachetul de negociere chestiuni care nu trebuie să se negocieze. Nu trebuie să se negocieze chestiunea autonomiei pe criterii etnice. Nu sunt chestiuni dorite în România”, a avertizat șeful statului.

Acesta a spus că nu se va amesteca în criza internă a PSD, că într-o democrație majoritatea parlamentară se testează prin vot și că nu și-a schimbat părerea în privința tipului de premier pe care îl va nominaliza. „Sunt în continuare de părere că premieul în România, nominalizat sau desmenat de mine, nu poate să fie decât o persoană integră”, a afirmat Iohannis.

„Vreau să se rezolve criza în așa fel încât să terminăm repede, să reintrăm într-o situație de stabilitate”, a mai declarat șeful statului, adăugând că nu există premisele existenței unui blocaj pe termen îndelungat.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cri check icon
  Principial, Presedintele Johannis are dreptate; insa chestiunea cu "integritatea" este discutabila, pentru ca insusi Presedintele nostru a avut de-a face cu Justitia, care a stabilit definitiv ca doua dintre imobilele colectionate de domnia sa din leafa de bugetar plus meditatii ne-fiscalizate, au fost achizitionate ilegal si ca atare ii vor fi confiscate.

  • Like 0
 • check icon
  Cu criteriile ne-ati lãmurit! Etice,enice,nu conteazã,criterii sã fie! Dar "premieul desmenat" ce o fi? Vre-o vietate extraterestrã? (reptilian,serpilian?)- cã numa' aia ne mai poate extrage din rahat!
  • Like 0
  • @
   check icon
   Cred că trebuia să fie «premierul dezmierdat», dar n-a fost să fie.
   • Like 0
 • check icon
  Ei, ar fi bine să negociezi autonomia «pe criterii etice». A ieșit mișto de tot titlul.
  • Like 0
 • Criterii ..... "etice"? :-) Foame mare, monșer!
  • Like 1
 • Klaus Iohannis nu va mai desemna premier de la PSD daca este votata motiunea de cenzura.
  Klaus Iohannis va desemna 2 (doi) premieri din afara PSD, guvern de uniune nationala si va dizolva Parlamentul dupa 60 zile pentru ca nu vor fi acceptati de Parlament.
  Urmeaza ALEGERI ANTICIPATE daca este votata motiunea de cenzura de catre parlamentarii PSD + ALDE.
  Transmiteti acest mesaj parlamentarilor PSD+ALDE.
  • Like 0
  • @ Gherasim Neculai
   Bayard check icon
   Nici vorba :)) ... o sa refuze pe primul, pe al doilea o sa-l voteze indiferent cine este. Ori o sa ignore si anuleze in parlament toate masurile pe care o sa le ia guvernul asta, ori asteapta putin si depun motiune de cenzura si il dau jos si asteapta alte 2 nominalizari. Nu o sa se ajunga la alegeri anticipate pentru ca prea multi care sunt acum acolo risca sa nu mai prinda locuri la urmatoarele alegeri.... mai ales cei din PSD - ALDE, dupa certurile astea s-ar face liste noi cu alti oameni. Cu regrete, dar parlamentul nu cade sub nicio forma
   • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult