Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Klaus Iohannis, avertisment către PSD: „Nu trebuie să se negocieze chestiunea autonomiei pe criterii etnice”

Aflat în vizită la Berlin, președintele Klaus Iohannis a comentat criza politică de la București și a spus că, în eventualitatea înlăturării lui Grindeanu de la Palatul Victoria prin moțiune de cenzură, va desemna în locul lui doar un premier integru. 

Acesta a atras atenția PSD să nu negocieze chestiuni care nu trebuie negociate: „Dacă ați adus vorba de negocieri, vreau pe această cale să solicit PSD să rezolve problema pe care singur a creat-o. Atrag atenția PSD să nu introducă în pachetul de negociere chestiuni care nu trebuie să se negocieze. Nu trebuie să se negocieze chestiunea autonomiei pe criterii etnice. Nu sunt chestiuni dorite în România”, a avertizat șeful statului.

Acesta a spus că nu se va amesteca în criza internă a PSD, că într-o democrație majoritatea parlamentară se testează prin vot și că nu și-a schimbat părerea în privința tipului de premier pe care îl va nominaliza. „Sunt în continuare de părere că premieul în România, nominalizat sau desmenat de mine, nu poate să fie decât o persoană integră”, a afirmat Iohannis.

„Vreau să se rezolve criza în așa fel încât să terminăm repede, să reintrăm într-o situație de stabilitate”, a mai declarat șeful statului, adăugând că nu există premisele existenței unui blocaj pe termen îndelungat.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cri check icon
  Principial, Presedintele Johannis are dreptate; insa chestiunea cu "integritatea" este discutabila, pentru ca insusi Presedintele nostru a avut de-a face cu Justitia, care a stabilit definitiv ca doua dintre imobilele colectionate de domnia sa din leafa de bugetar plus meditatii ne-fiscalizate, au fost achizitionate ilegal si ca atare ii vor fi confiscate.

  • Like 0
 • check icon
  Cu criteriile ne-ati lãmurit! Etice,enice,nu conteazã,criterii sã fie! Dar "premieul desmenat" ce o fi? Vre-o vietate extraterestrã? (reptilian,serpilian?)- cã numa' aia ne mai poate extrage din rahat!
  • Like 0
  • @
   check icon
   Cred că trebuia să fie «premierul dezmierdat», dar n-a fost să fie.
   • Like 0
 • check icon
  Ei, ar fi bine să negociezi autonomia «pe criterii etice». A ieșit mișto de tot titlul.
  • Like 0
 • Criterii ..... "etice"? :-) Foame mare, monșer!
  • Like 1
 • Klaus Iohannis nu va mai desemna premier de la PSD daca este votata motiunea de cenzura.
  Klaus Iohannis va desemna 2 (doi) premieri din afara PSD, guvern de uniune nationala si va dizolva Parlamentul dupa 60 zile pentru ca nu vor fi acceptati de Parlament.
  Urmeaza ALEGERI ANTICIPATE daca este votata motiunea de cenzura de catre parlamentarii PSD + ALDE.
  Transmiteti acest mesaj parlamentarilor PSD+ALDE.
  • Like 0
  • @ Gherasim Neculai
   Bayard check icon
   Nici vorba :)) ... o sa refuze pe primul, pe al doilea o sa-l voteze indiferent cine este. Ori o sa ignore si anuleze in parlament toate masurile pe care o sa le ia guvernul asta, ori asteapta putin si depun motiune de cenzura si il dau jos si asteapta alte 2 nominalizari. Nu o sa se ajunga la alegeri anticipate pentru ca prea multi care sunt acum acolo risca sa nu mai prinda locuri la urmatoarele alegeri.... mai ales cei din PSD - ALDE, dupa certurile astea s-ar face liste noi cu alti oameni. Cu regrete, dar parlamentul nu cade sub nicio forma
   • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult