Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Klaus Iohannis iese la atac: Dăncilă și Dragnea nu au mandat să reprezinte România în Israel. Cine știe ce înțelegeri secrete face Dragnea cu evreii

Klaus Iohannis

Peședintele Klaus Iohannis a declarat că vizita făcută în Israel de premierul Viorica Dăncilă și de șeful PSD Liviu Dragnea este „plină de ciudățenii”.

„Această vizită pe care o face premierul și se pare și președintele Camerei Deputaților în Israel are câteva ciudățenii. Una din ele este că nu au venit la discuții, nu a plecat doamna prim-ministru cu niciun fel de mandat acolo, deci a vorbit strict doar în numele și pentru Guvern, nu pentru România”, a spus Iohannis.

Acesta s-a declarat îngrijorat de secretomania din jurul plecării celor doi în Israel. „Nu am mai pomenit ca un premier al României să plece într-o vizită externă și să anunțe seara târziu, înainte de plecare, acest lucru, fără să anunțe agenda, fără să se știe de fapt ce caută acolo. Fiindcă așa, în vizită turistică, poate să plece oricine, oricând, dar dacă pleacă persoana care conduce Guvernul ar trebui să se știe mai mult”, a precizat președintele citat de Digi24.

În legătură cu prezența lui Liviu Dragnea în Israel, șeful statul a spus că nu știe care sunt dedesubturile acestei abordări. „Cine știe ce înțelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evreii, dar sper că după revenire să aibă bunul simț și să explice românilor ce au făcut acolo”, a continuat Iohannis. 

Întrebat ce părere are despre consultarea pe tema relocării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, șeful statului a răspuns: „Îmi imaginez că dl. Dragnea a vorbit diminața în fața oglinzii și s-a consultat”.

Guvernul României a anunțat într-un comunicat de presă că preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a vorbit cu preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, despre accelerarea consultărilor interne cu privire la relocarea Ambasadei României la Ierusalim. De asemenea premierul Dăncilă a informat partea israeliană că Guvernul a propus viitorul ambasador al României în Israel, iar decizia de numire a acestuia îi va aparţine preşedintelui Klaus Iohannis.

Dragnea și Dăncilă au făcut o vizită în Israel la invitaţia prim-ministrului Benjamin Netanyahu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dragnea si Viorica nu au facut nimic gresit la Israel ca au fost de acord sa se mute ambasada la Ierusalime foarte ok prin asta recunoaste Israelul a fi o tara binecuvintata Dumnezeu spune cine va fi de partea Lui Israel va fi binecuvintat iar cine ii va vrea raul va fi blestemat asa ca iohanis ii vom vedea ce sfirsit va avea poate mai rau ca ceausistii
  • Like 0
 • E tare Poker-ul politic jucat la Bucuresti. Presedintele Romaniei, practic pune in discutie idea de religie, ca si cum, crestinismul nu se trage din Ierusalim, ca si cum vechiul testament nu e parte din cartea de credinta iudaica. Si din moment ce crezi, in afara statisticilor si altor calcule politice, mutarea este bine venita.

  Si pe de alta parte, PSD-ul e parte din guvernul mondial, si Viorica e pe cai mari, doar ca lucrurile trebuie traduse in termeni simpli pentru oameni, si pana la urma de castig / pierdere ... totusi capitalismul conduce, viata de zi cu zi.

  Este clar ca seamana cu atmosfera politica americana, cu neintelegerile dintre democrati si republicani, dar e foarte neclar cateodata cine sunt democratii si cine sunt republicanii, la noi ... seamana mai mult cu Anglia, intre conservatori si laburisti, dar remarcile presedintelui il scoate din pozitia de mediator.

  E greu sa crezi in nationalism azi, si sa pedalezi pe aceasta strategie nu stiu daca e cea mai reusita.

  Aveau o vorba englezii, fara religie si politica intre prieteni ... se pare ca politica in Romania se transforma intr-o corporatie, unde unii vor sa o falimenteze, iar altii sa o faca profitabila ... lucruri aberante ... unde e grass-root democracy ?

  o zi buna tuturor ...  • Like 0
 • Ce a cautat Dancila in Israel?Nimic.Dragnea i-a trasat sarcina,doar sa-si puna masca de "pavian" si restul se ocupa Melescanu si Livache.Pe Dancila au plimbat-o ca pe "urs" ca nu e saraca capabila sa gandeasca,daramite sa mai si poarte un dialog diplomatic intr-o tara care se afla intr-o situatie destul de complicata.
  Pe de alta parte premierul este al Romaniei si nu al PSD,asadar fara echivoc trebuia sa plece in Israel in urma unor consultari cu Presedintele si nu dupa ce se vede la o cafea cu dragnea.
  Dar ne vedem la referendum pentru demiterea Presedintelui.
  • Like 0
 • Paul check icon
  Dragnea s-a dus in vizita la Netanyahu probabil pentru a se instrui despre cum sa gestionezi acuzatii de coruptie. Cine stie, poate ii vine ideea sa o ia pe Olguta, pe Carmen si pe Veorica-Vasilica si sa ocupe Cadrilaterul...
  • Like 1
 • Dragnea şi Dăncilă nu pot muta ambasada la Ierusalim. Ştie şi Bibi...Dar contează foarte mult intenţia PSD. Preşedintele neamţ al României nu a surprins pe nimeni. În logica haştagrezist, am şi eu o conclutie: Iohannis este cu Putin.... Dragnea este cu americanii...
  • Like 0
 • Trexer check icon
  Cam... urât din partea președintelui... Nu cred că trebuie să specific de ce a fost urât...

  Pe subiectul ambasadei:
  Fraților, noi suntem nebuni?!? Iohannis, băsescu și cine mai gândește ca ei, chiar își închipuie că explodează Orientul Mijlociu dacă România își mută un cåcat de ambasadă??? Suntem nebuni?!?!!??? Noi suntem pielea puței de furnică, ne trebuie o lupă să ne vedem pe hartă, noi nu mai avem economie autohtonă și, dintr-o dată, ne închipuim acuma că suntem mari jucători strategici de geopolitică??? Și că, dacă mutăm cåcatul de ambasadă, vine apocalipsa???!!!??? Allloooooooooo, Săpocaaa, avem niște nebuuuni megalomani!!!!

  Calmați-vă bă, că nu vine nimeni după noi... După ce că suntem vai de mama noastră, fără economie proprie autohtonă, la mila străinilor și autodeclarați xenofili pentru binele altora (ex. 5 milioane de expați, privatizări, vânzări ș.a.), calmați-vă bă... cineva să-l calmeze pe domnul Iohannis sau germanismul ereditar din ADN îl face să facă roșu dacă aude/vede evrei?
  • Like 1
  • @ Trexer
   ProBono check icon
   Președintele a greși spunând "evrei" în loc de "israelieni". Însă dv. sunteți un autentic ticălos, numind ambasada României "un cåcat de ambasadă".

   Fix din acest motiv îl susținem pe președintele Iohannis și nu pe Dragnea, pe care l-ați cumpărat și l-ați învățat să ascundă banii furați din România în paradisurile financiare pe care le controlați.
   • Like 2
  • @ Trexer
   raimond check icon
   Chiar asa ce mare chestie ca Romania isi muta "un cåcat de ambasadă"? Ca pe restul le-am rezolvat pe toate. Sau poate ca nu, poate ca exact faptul ca nu vom fi PRIMII care isi muta cacatul de ambasada sta in calea infaptuirii maretului program de guvernare si a programului Romania douazeci-patruzeci.
   • Like 0
  • @ ProBono
   Trexer check icon
   ~„Însă dv. sunteți un autentic ticălos, numind ambasada României "un cåcat de ambasadă". ”

   Când ai gândit replica asta, ai gândit-o în engleză și pe urmă tradusă în română, da? Da, normal, că aproape toată lumea gândește în romengleză.

   ~Fix din acest motiv îl susținem pe președintele Iohannis și nu pe Dragnea, pe care l-ați cumpărat și l-ați învățat să ascundă banii furați din România în paradisurile financiare pe care le controlați.

   Nu știu de unde reiese că am simpatie sau/și că-l votez pe Dragnea (sunt surprins că n-ai zis de Ponta sau Grindeanu). Și nici nu știu ce e așa mare zarvă deoarece este un cåcat de ambasadă. Chiar este, e de-o banalitate mai jalnică decât un moț în mijlocul drumului.
   Pe de altă parte, eu NU m-aș mândri (așa cum o faci tu) cu un individ dubios care aproape că și-a arătat arama pe față. Știi tu DE ce. Așa că, bănuiesc, „cine se aseamănă, se adună”... dar tu te declari mândră de asta. Ouch!
   • Like 1
  • @ raimond
   Trexer check icon
   ~Chiar asa ce mare chestie ca Romania isi muta "un cåcat de ambasadă"? Ca pe restul le-am rezolvat pe toate. Sau poate ca nu,

   Da, chiar așa. Ne vom ocupa și de restul.

   ~poate ca exact faptul ca nu vom fi PRIMII care isi muta cacatul de ambasada sta in calea infaptuirii maretului program de guvernare si a programului Romania douazeci-patruzeci.

   Voi, romenglezii, ar trebui să știți asta cel mai bine. Când a zis „douăzeci-douăzeci”, a gândit ca romenglezii și anglofonii cum zic ei „twenty-twenty”. Asta a demonstrat cât de nocivă și reală e colonialismul cultural dar nu contează asta aici, acum.

   Mișto sarcasm, nu l-am mai văzut până acum de 200 de ori, n-am ce zice...
   • Like 0
  • @ Trexer
   ProBono check icon
   Stimabile, am spus "l-ați cumpărat și l-ați învățat să ascundă banii furați din România în paradisurile financiare pe care le controlați." nu că îl votezi pe Dragnea. Pentru că asta faceți: cumpărați cozi de topor pe care le întoarceți împotriva propriilor lor popoare.

   • Like 1
  • @ ProBono
   Trexer check icon
   Ce „popoare”?
   • Like 0
  • @ Trexer
   ProBono check icon
   Ei, nu le știi? Hai că știi și înțelegi exact mesajul.
   • Like 1
  • @ ProBono
   Trexer check icon
   Auzi? Decizia României contează pe atât de mult la nivelul plenetei ca alba-neagra, iar orice dobitoc știe că de când Iugoslavia a fost bombardată, politica externă nu mai e decisă de București... Daaaar, stați voi liniștiți (gibonii), să continuați să ardeți menta (că de frecat, ați frecat-o) cu Dragnea în sus și Dragnea în jos; sau următorul om politic care o să urmeze după ce Dragnea nu mai e țintă.
   • Like 1
  • @ Trexer
   Thrill check icon
   Mon cher Trexler, ești convins că Viorica Dăncilă gândește în engleză?
   LOL! (da, scuze, e o abreviere uzuală în engleză și-mi place - eu lucrez și vorbesc mult în engleză - între altele - și scriu corect și în limba română).
   Ce rezultă clar din comentariile pasionale (ale matale) de aici e frustrare + un partizanat israelian limpede + disprețul față de România și români/romglezi + faptul că limba maternă a matale nu e româna, văzând cum maltratezi niște acorduri simple.
   Mai calm și - dacă poți - urban în exprimare.

   • Like 2
  • @ Trexer
   ProBono check icon
   De fapt, toată pierderea ta de vreme a pornit de la ideea să ne arăți că suntem proști, deci ar trebui să ne vindem ieftin. Poți să te liniștești, ați reușit să îndobitociți lumea, în cea mai mare parte, însă nu pe toată. Cine vă înțelege jocul, nu se mai lasă păcălit. Revenind la subiect, când o să vrea UE să recunoască mutarea capitalei, atunci o să o facă și România.
   • Like 0
  • @ Thrill
   Trexer check icon
   ~Ce rezultă clar din comentariile pasionale (ale matale) de aici e un partizanat israelian limpede + disprețul față de România și români/romglezi

   Da, țin cu israelienii. Și?
   „Dispreț față de România și români”? Hai s-o luăm cronologic: de ce românii sunt xenofili, de ce românii pupă în cur pe oricine mai puternic decât ei, de ce 5 milioane de români au ales să abandoneze țara în loc s-o reconstruiască, de ce e așa importantă decizia ambasadei dacă tot nu se va întâmpla nimic și se face mima „strategiei geopolitice” când importanța României în asemenea discuții nu-și are deloc (dar deloc!) importanța? Păpușe, romenglezii sunt românii xenofili care se chinuie să vorbească româna în timp ce gândesc englezește. Nu mă lua tu cu maidanisme, crezându-te mai deștept (ești extrem de naiv, crede-mă).
   • Like 0
  • @ ProBono
   Trexer check icon
   ~De fapt, toată pierderea ta de vreme a pornit de la ideea să ne arăți că suntem proști, deci ar trebui să ne vindem ieftin.

   România și românii s-au vândut ieftin, da. Încă din 1990, nu acum din 2007...

   ~Poți să te liniștești, ați reușit să îndobitociți lumea, în cea mai mare parte, însă nu pe toată.

   Nu știu cine sunt acești „voi” pe care tot îi invoci obsesiv-compulsiv. Ai fixații pe iluminati sau din ăstea, ocultisme?

   ~Cine vă înțelege jocul, nu se mai lasă păcălit.

   Crede-mă că nici tu și nici Thrill n-ați priceput ceva.

   ~Revenind la subiect, când o să vrea UE să recunoască mutarea capitalei, atunci o să o facă și România.

   SUA a recunoscut cel mai devreme capitala Israelului. Ce să vezi, America e mai puternică. Îl citez pe președintele tău: „Ghinion.”
   Sau tu ai nevoie de aportul Germaniei și Franței, că fără ele nu te mai simți împlinit?
   • Like 0
  • @ Trexer
   ProBono check icon
   România și românii s-au vândut ieftin, da. Încă din 1990, nu acum din 2007...

   Foarte rău. Asta nu înseamnă că trebuie să ne vindem ieftin și în continuare. Este evident că ești împotriva intereselor românilor, și este evident că nu accept punctul tău de vedere.

   Nu știu cine sunt acești „voi” pe care tot îi invoci obsesiv-compulsiv. Ai fixații pe iluminati sau din ăstea, ocultisme?

   Nu e niciun ocultism. Sunt oamenii tăi, "poporul" tău, iar joci teatru.

   Crede-mă că nici tu și nici Thrill n-ați priceput ceva.

   E perfect pentru conștiința ta să-ți spui că ai câștigat argumentul. Foarte bine, mergi la culcare cu gândul ăsta dacă îți face bine.

   SUA a recunoscut cel mai devreme capitala Israelului. Ce să vezi, America e mai puternică. Îl citez pe președintele tău: „Ghinion.”
   Sau tu ai nevoie de aportul Germaniei și Franței, că fără ele nu te mai simți împlinit?

   E simplu, vreau să jucăm alt joc, nu cel cu reguli care vă avatajează pe voi,pentru că voi l-ați impus. Congresul SUA este la picioarele AIPAC, la fel și Trump. Nu e un argument să fiu de acord.
   • Like 0
  • @ ProBono
   Trexer check icon
   ~Foarte rău. Asta nu înseamnă că trebuie să ne vindem ieftin și în continuare. Este evident că ești împotriva intereselor românilor, și este evident că nu accept punctul tău de vedere.

   Românii sunt împotriva intereselor românilor. Ți-am scris de ce. „Nu înseamnă că trebuie s ne vindem ieftin și în continuare”, ghinion, nu există opțiunea de buyback. Odată vândut, rămâi vândut; sau tu îți închipui că străinii te vor ajuta să devii mai bogat decât ei? ha ha ha ha cât maidanism, cât xenofilism!

   ~Nu e niciun ocultism. Sunt oamenii tăi, "poporul" tău, iar joci teatru.

   Care „oamenii mei”?

   ~E perfect pentru conștiința ta să-ți spui că ai câștigat argumentul. Foarte bine, mergi la culcare cu gândul ăsta dacă îți face bine.

   Eu pot să mă culc cu gândul ăsta oricând, tu n-ai câștigat nimic și nici nu vei câștiga în viața asta.

   ~E simplu, vreau să jucăm alt joc, nu cel cu reguli care vă avatajează pe voi,pentru că voi l-ați impus. Congresul SUA este la picioarele AIPAC, la fel și Trump. Nu e un argument să fiu de acord.

   Și uite așa, am găsit un antisemit...
   Nu știu de ce vrei sau nu vrei să fii de acord, n-ai nicio importanță în ecuația puterii planetare. Faci parte din aceeași gloată de xenofili umili, sclavi, în căutarea unui stăpân să-l aservești (băăă, au plecat 5 milioane de inși, numărul doi după Siria iar ăia sunt în război civil!).
   Asta e, nu stau de vorbă cu antisemiți.
   • Like 0
  • @ Trexer
   ProBono check icon
   "Antisemitismul" e argumentul forte al zionistului care a pierdut lupta. Când nu mai are argumente, spune că celălalt e antisemit. Realitatea și logica trebuie să dispară, sunt anulate de "antisemitism".

   "Antisemitismul" nu e nici mai mult, nici mai puțin decât o tactică de negociere - un unfair advantage - link pentru cine mai citește și vrea să se documenteze https://www.inc.com/karl-and-bill/what-is-your-unfair-advantage.html

   Dacă cineva îți expune tactica de manipulare, e antisemit. Sunt sigur că ai un succes teribil în viață cu o logică de fier ca asta.

   E clar că știi cum să dobândești simpatizanți de cauză. Nu mă impresionează cu nimic insultele tale. Aș fi fost bun dacă îți cântam în strună. Amintește-ți că sunteți capul părții corupte a planetei ăsteia.

   Adio.
   • Like 1
  • @ Trexer
   Thrill check icon
   Nu poți.
   Îmi place și mie usturoiul, dar comentariile matale miros prea tare.
   Shalom
   • Like 0
 • Eu nu inteleg ce asteapta Iohannis de la Dragnea & Co. Daca oamenii astia ar avea bun simt cum se asteapta Iohannis, nu ar face nimic din toate magariile pe care le vedem zi de zi. Atitudinea asta de asteptare sa vada pina unde pot merge lichelele astea nu functioneaza . O porcarie , caci se pare ca nu se gaseste nimeni sa puna cu botul pe labe gasca asta de infractori.
  • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult