Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă: Am constatat că în Parlament s-a format o majoritate solidă

Iohannis și Ciucă

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că îl desemnează ca premier pe Nicolae Ciucă, după ce PNL, PSD. UDMR și reprezentanții minorităților naționale au venit împreună la consultări și au propus această variantă.

„Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, din care fac parte PNL, PSD, UDMR și grupul minorităților.

Reprezentanții acestei majorități au dorit să vină împreună la consultări, am fost de acord și am avut o discuție foarte bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. În consecință, îl desemnez pe Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului pentru votul de încredere”, a declarat Iohannis.

Nicolae Ciucă a spus că speră ca de joi noul guvern să se apuce serios de treabă.

„În ultimele zile am lucrat împreună cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare şi să se constituie o coaliţie solidă în Parlamentul României, astfel încât să putem să realizăm un Guvern care să asigure stabilitatea ţării. Practic, cetăţenii români aşteaptă de la noi stabilitate şi soluţii, pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de pandemia de COVID-19, criza energetică şi, de asemenea, să avem un program guvernamental care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNRR. Este cât se poate de evident că este pentru prima dată când în programul de guvernare avem un procent substanţial pentru tot ceea ce înseamnă derularea unui proiect de investiţii solide şi foarte bine aplicate în România, precum şi un program de măsuri sociale, astfel încât să poate să fie acoperite toate problemele create de situaţia de criză în care ne găsim. Vă mulţumesc foarte mult şi sperăm ca începând de joi să putem să ne apucăm serios de treabă la nivelul echipei guvernamentale”, a afirmat premierul desemnat.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Atentie ca se apuca Iohannis si carpele PNL serios de treaba . Mi-e si frica sa ma gandesc cum o sa ia ei reformele in piept. Nu cred ca a existat un politician dupa revolutie sa-si fi mintit si dezamagit in halul asta electoratul. Acum urmeaza episodul doi , incaierarea hienelor PNL din echipa castigatoare , ca unele au ramas fara ciolan. Din Superman nici oasele n-o sa mai ramana.
  • Like 2
 • Nume check icon
  Și-a cam terminat treaba în acest an herr johannis - de fapt singura lui activitate serioasă sa fost sa dărâme guvernul pnl+usr+udmr - prea o luaseră reformele avânt și ce se mai făcea și la anu' - așa ca poate sa între în vacanta fără probleme, prin urmare se poate întoarce la planificarea jocurilor de golf, a vacantelor de schi și călătoriile cu doamna în 2022.
  • Like 1
 • Razvan G check icon
  Ce surpriza!? domnul presedinte a nasit o alianta de "turkish delight" care o sa si performeze ca atare. Promisiuni fara acoperire si un singur motiv pentru care sunt impreuna - mangla la bani. De unde s-o putea, numai sa fie....Cea mai mare tzeapa electorala ever.
  • Like 2
  • @ Razvan G
   Dan check icon
   TOATA ACESTA,TARASENIE ,IMI DA INSOMNII , Dupa alegeri am ,fost parca mai linistit ,vazand ca ,,,haita psd-ista a fost pusa cu botul pe labe ,
   ---Dar acum ,ma provoaca iar ,mai ales faptul ca ; Ticalosul OU 13 ,,grindeanu ,,a fost inscaunat la transporturi !!!
   ---Acest individ , este la extrema opusa Domnului C Drula !!!
   --Astept cu nerabdare ,,Marile realizari ,, pe autostrazile noastre ,mult visate,
   • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult