Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Klaus Iohannis: Nu am de gând să refuz promulgarea legii care dublează alocaţiile pentru copii

copii - an scolar - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că nu are de gând să refuze promulgarea legii care dublează alocaţiile pentru copii, precizând că aşteaptă soluţii de la Guvern, pentru că este vorba despre nişte sume care nu sunt prevăzute în buget, notează News.ro.

„Proiectul de lege a ajuns la mine și are termen de promulgare 18 ianuarie. La acest moment nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi. Se află în analiză, vorbim de niște sume care nu sunt în buget. Există variante, însă trebuie să fim foarte realiști, prima rectificare de buget se poate face abia la mijlocul anului”, a spus președintele Iohannis, întrebat dacă va promulga legea care dublează alocaţiile pentru copii.

„Pentru persoanele care doresc să muncească mai mult se va crea posibilitatea legală să facă acest lucru” 

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis spune că este o idee bună creșterea opțională a vârstei de pensionare la 70 de ani. „Mi se pare o idee foarte bună, fiindcă noi ne confruntăm cu un deficit de forță de muncă calificată și sunt foarte mulți angajați care ar dori să continue munca lor. Cunosc personal multe persoane care ar dori să continue, dacă ar fi posibil și peste vârsta de pensionare", a spus Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis a ținut să precizeze că „nu vorbim de creșterea vârstei de pensionare, însă pentru persoanele care doresc să muncească mai mult, se va crea posibilitatea legală să facă acest lucru. Este o opțiune, nu o obligație", a spus Klaus Iohannis, care a adăugat că în acest fel s-ar atenua deficitul de forță muncă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dar nu este mult mai bine sa pro-"mulgam" dublarea alocatiilor pentru orisicine este in nevoie si nu poate cu de la sine putere!?
    Eu propun sa o facem din banii presedintelui Romaniei. Dupa ce i-si va vinde el cateva case, sa dea el si banii.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult