Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Klaus Iohannis: Nu am de gând să refuz promulgarea legii care dublează alocaţiile pentru copii

copii - an scolar - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că nu are de gând să refuze promulgarea legii care dublează alocaţiile pentru copii, precizând că aşteaptă soluţii de la Guvern, pentru că este vorba despre nişte sume care nu sunt prevăzute în buget, notează News.ro.

„Proiectul de lege a ajuns la mine și are termen de promulgare 18 ianuarie. La acest moment nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi. Se află în analiză, vorbim de niște sume care nu sunt în buget. Există variante, însă trebuie să fim foarte realiști, prima rectificare de buget se poate face abia la mijlocul anului”, a spus președintele Iohannis, întrebat dacă va promulga legea care dublează alocaţiile pentru copii.

„Pentru persoanele care doresc să muncească mai mult se va crea posibilitatea legală să facă acest lucru” 

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis spune că este o idee bună creșterea opțională a vârstei de pensionare la 70 de ani. „Mi se pare o idee foarte bună, fiindcă noi ne confruntăm cu un deficit de forță de muncă calificată și sunt foarte mulți angajați care ar dori să continue munca lor. Cunosc personal multe persoane care ar dori să continue, dacă ar fi posibil și peste vârsta de pensionare", a spus Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis a ținut să precizeze că „nu vorbim de creșterea vârstei de pensionare, însă pentru persoanele care doresc să muncească mai mult, se va crea posibilitatea legală să facă acest lucru. Este o opțiune, nu o obligație", a spus Klaus Iohannis, care a adăugat că în acest fel s-ar atenua deficitul de forță muncă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Dar nu este mult mai bine sa pro-"mulgam" dublarea alocatiilor pentru orisicine este in nevoie si nu poate cu de la sine putere!?
    Eu propun sa o facem din banii presedintelui Romaniei. Dupa ce i-si va vinde el cateva case, sa dea el si banii.
    • Like 0


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult