Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Klaus Iohannis: Nu am de gând să refuz promulgarea legii care dublează alocaţiile pentru copii

copii - an scolar - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că nu are de gând să refuze promulgarea legii care dublează alocaţiile pentru copii, precizând că aşteaptă soluţii de la Guvern, pentru că este vorba despre nişte sume care nu sunt prevăzute în buget, notează News.ro.

„Proiectul de lege a ajuns la mine și are termen de promulgare 18 ianuarie. La acest moment nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi. Se află în analiză, vorbim de niște sume care nu sunt în buget. Există variante, însă trebuie să fim foarte realiști, prima rectificare de buget se poate face abia la mijlocul anului”, a spus președintele Iohannis, întrebat dacă va promulga legea care dublează alocaţiile pentru copii.

„Pentru persoanele care doresc să muncească mai mult se va crea posibilitatea legală să facă acest lucru” 

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis spune că este o idee bună creșterea opțională a vârstei de pensionare la 70 de ani. „Mi se pare o idee foarte bună, fiindcă noi ne confruntăm cu un deficit de forță de muncă calificată și sunt foarte mulți angajați care ar dori să continue munca lor. Cunosc personal multe persoane care ar dori să continue, dacă ar fi posibil și peste vârsta de pensionare", a spus Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis a ținut să precizeze că „nu vorbim de creșterea vârstei de pensionare, însă pentru persoanele care doresc să muncească mai mult, se va crea posibilitatea legală să facă acest lucru. Este o opțiune, nu o obligație", a spus Klaus Iohannis, care a adăugat că în acest fel s-ar atenua deficitul de forță muncă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Dar nu este mult mai bine sa pro-"mulgam" dublarea alocatiilor pentru orisicine este in nevoie si nu poate cu de la sine putere!?
    Eu propun sa o facem din banii presedintelui Romaniei. Dupa ce i-si va vinde el cateva case, sa dea el si banii.
    • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult