Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Klaus Iohannis: Titus Corlățean nu va fi ministru la nimic. Această propunere va fi clar respinsă

Klaus Iohannis - FB

Președintele Klaus Iohannis s-a arătat indignat că PSD i l-a propus pentru funcția de vicepremier pe Titus Corlățean, pe care l-a numit „artizanul catastrofei” de la alegerile prezidențiale din diaspora, din 2014.

„Am primit propuneri pentru miniștri și mă voi referi doar la una dintre propuneri. Imaginați-vă că PSD nu a găsit altceva mai bun decât să mi-l propună pe dl. Corlățean. Artizanul catrastofei din 2014 de la prezidențiale. Nu e suficient că PSD și-a bătut joc de români în 2014, în 2019, îndrăznește PSD să mi-l propună pe artizanul catrastofei din 2014. Această propunere va fi clar respinsă. Titus Corlățean nu va fi ministru la nimic”, a declarat Iohannis.

Șeful statului a afirmat că singurul responsabil pentru umilința românilor din diaspora care nu și-au putut exprima votul este Guvernul României și a cerut din nou demiterea ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, și a ministrului de Interne, Carmen Dan.

„Cei doi au umblat pe la televizor spunând că nu-și dau demisia, această chestiune nici nu mă interesează, eu am cerut demiterea lor”, a spus Iohannis. 

Săptămâna viitoare, șeful statului va avea consultări cu partidele politice pentru a pune în practică voința exprimată de cele 6,5 milioane de români care au spus „da” la referendum. 

„Am decis să convoc partidele parlamentare la consultări pe această temă. E evident, ceea ce a decis poporul trebuie să fie pus în Constituție. Asta se face în Parlament în prima fază. Am trimis invitațiile pentru zilele de marți și miercuri pentru a găsi împreună cele mai bune soluții”, a afirmat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • KWI ASTA nu isi va reveni vreodata.
  • Like 0
 • Alex check icon
  Daca era asa dezastru in 2014 la prezidentiale, nu iesea domnul Iohannis presedinte. Deci se pare ca nu a fost asa dezastru. Cat priveste votul disporei e evident ca trebuiau mai multe sectii de votare, ministrul da vina pe ambasadori si atata timp cat guvernul nu cade, Melescanu nu va pleca. Legal vorbind nici nu are de ce sa plece, restul sunt povesti ale opozitiei, care se grabeste sa ajunga la putere si o parte a mass media si a liderilor de opinie adera fara sa judece prea mult la tezele acestea. Suntem o tara cu o diaspora foarte numeroasa si ar fi trebuit probabil infiintate cateva mii de sectii de votare nu doar circa 400 cate sunt. La Londra, daca te iei dupa facebook sunt peste 100000 de romani. La o prezenta de circa 40% cat fusese pana atunci la europarlamentare ar fi trebuit minim 40 de sectii, ori au fost doar 8. Costurile infiintarii unor asfel de sectii nu au fost discutate. In ce-l priveste pe Iohannis, el respinge pe cine vrea, e prerogativa prezidentiala de care a abuzat si prin care pune piedici coalitiei guvernamentale inca de la inceputul mandatului. In numele legitimitatii sale mai mari si a luptei impotriva coruptiei blocheaza anumite persoane, care nu ii convin. Apoi poate presa care ii e favorabila, sa se planga de calitatea scazuta a ministeriabililor. Cand elita unui partid nu poate accede la functii, atunci ajung in functii mediocritatile. Eu sunt de parere ca Romania nu are exercitiul coabitarii si fie trecem la o republica semiprezidentiala pe model francez, fie la una parlamentara pe cel german/italian/spaniol. Modelul de acum nu face decat sa duca la vesnice conflice intre cele doua ramuri ale executivului.
  • Like 0
 • „Nu va fi ... la nimic”, Mai logic de atâta nu se poate, este exact ceea ce ... nu a vrut să spună ! Acum să vezi cum se va rezolva utilul si electoralul referendum ! Va urma, dacă se va putea, alt referendum odată cu alegerile prezidențiale.
  • Like 0
 • dan check icon
  Sunt tare curios cum va pune in practica referendumul cu majoritate PSD ALDE UDMR PROROMANIA in parlamemt.
  • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult