Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

La Ateneu pute

Florin Iordache, Ateneu

În această seară, o să vă vorbesc despre mirosuri.

Un miros suspect, după ce am văzut spectacolul „românesc” din această seară de la Ateneu. Este imaginea perfectă a unei țări care s-a dat cu parfum pentru că nu obișnuiește să folosească apa și săpunul.

Adrian Severin, prospăt ieșit din pușcărie, se întreține cordial cu Franz Timmermans.

Autoîmpușcatul Adrian Năstase își freacă mâinile încântat ca a prins un loc bun la loje.

Florin Iordache, cu privirea de Patraulea care stă de șase să nu vină Miliția, vorbește despre demnitate.

Liberalul cu papion Tăriceanu vorbește la impresie, într-o engleză de fante.

Savanta Dăncilă consumă 5 coli de rântaș preparat de consilieri și-i rămâne între dinți cuvântul „achiui”, ca un os de pește. N-a învățat nici acum să zică „Președinție”.

Lipsește Suveranul, plecat cu mititica în insule. Cu o seară înainte, postul propagandei Sale urlase că președintele Iohannis sfidează UE, neacceptând să meargă la Ateneu. Ghinion, Klaus Iohannis e prezent. Când vorbește, pune accentele pe silabe la fel de bizar, dar și mai bizară este viteza cu care vorbește, ca și când s-ar grăbi să plece la schi.

La Ateneu pute a ipocrizie, a prostie și a hoție. Derbedeii țării au prins, a câta oară?!, locurile din față. Filosoful Mihai Șora și pianistul Dan Grigore nu au avut loc în Ateneu. Să cânte tractoarele, să tacă pianele! România care protestează vizavi de Palatul Regal este mai demnă și mai proeuropeană decât toate aceste fantoșe care vorbesc „în numele românilor” despre „valori europene” la televizor.

Într-o sală de discursuri moarte, Donald Tusk vorbește ca un om viu. Contrastul e evident. Româna lui ar face-o pe Viorica Dăncilă să roșească, dacă aceasta ar ști ce e rușinea. Românii pot vedea - unii pentru prima oară - cum arată „europenii cei răi” de care îi apără Atotțiitorul Liviu Dragnea.

În „Viața la țară”, Duiliu Zamfirescu are o scenă memorabilă. Tănase Scatiu, arendașul crud și tiranic, și mamă-sa vin în pețit la conu Dinu, boier de viță veche, acum scăpătat. Scatiu, care vrea să-și ia nevastă de boier, se comportă ca un bădăran, maică-sa ca o mahalagioaică. Put a bani, dar le lipsesc educația și bunul simț. Conu Dinu îndură cu stoicism prezența celor doi. După ce pleacă, izbucnește:

„- Deschideți ușile să iasă mirosul de mitocani!”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Domnule vad ca "itzi pute" la Ateneu. Puteai sa zici macar ceva despre frumusetea Ateneului!
  • Like 0
 • Foarte bine sintetizat.. Nimic de adăugat... Doar un singur lucru... Ne vedem la vot!!
  • Like 0
 • Monument remarca despre ciordache. La câtă prostie zace în el, dacă îl urmăriți atent, spre foarte atent, o sa remarcați că are ochii umezi mereu.
  • Like 2
 • Dl. Tusk a fost impecabil, ne-a dat o lectie de civilizatie europeana! In contrast, auzind-o pe Viorica noastra cu sloganul "Indrazniti sa credeti..bla..bla" si cum va face si va drege "cu demnitate", nu pot sa-i urez decat sa indrazneasca, atat ea cat si colegii sai de partid, sa mearga iarna la minus 10-20 de grade la WC-ul din fundul curtii (asta-i crunta realitate in satele romanesti) si sa faca cu demnitate ceva get-beget psd-ist :))...Stim cu totii ca suntem inca departe de civilizatia europeana, dar sa mai fii si fudul...parca nu esti prost destul!
  • Like 1
 • Daca " ne onora cu prezenta" și LN Dragnea era SI MAI SI. el cuvântă in Teleormana PSDrista.
  • Like 1
 • Eu aş adăuga că mitocănia a fost din plin servită ,cu sinceritatea analfabetului care-şi "scrie" pe caiet de muzică temele pe portative, indiferent de materie ...
  Am văzut pe un m'Daea ,împreună cu un alt necunoscut celebru,burtos, cu ecusoane snobe pe piept, pe al doilea om în stat, tată a cinci neveste , mestecînd de zor gumă în lojă ... Apoi pe preşedintele Johannis vădit jenat că a dat mîna în lojă cu un tinerel fără cravată, nimeni altul decît fiul Dăncilă, însoţit de soţie, că aşa e protocolul la Căminul cultural din Videle .(el,ea...aici nimeni nu era cu perechea)... pesemne că lipsa celor doi fosti presedinti, Băse şi Ilici, precum şi a lui Daddy,a impus prezenţa acestor două figurine Muppetts din familia Dăncilă )
  Putoarea politică românească şi-a pus fularele Blubery la gură şi a transformat ,cu concursul logistic al unei organizări specific miliţieneşti, reuniunea de la Ateneu într-un spectacol Dineu cu proşti cu intrare liberă ptr toţi rataţii (se scrie cu t ,ptr căcu h miroase,pute,coala de hîrtie) politici ai scenei româneşti, autoproclamaţi reprezentanți ai poporului român ...
  Cu respect, Tiberiu Petrică
  • Like 1
 • „„Un miros suspect, după ce am văzut spectacolul „românesc” din această seară de la Ateneu. Este imaginea perfectă a unei țări care s-a dat cu parfum pentru că nu obișnuiește să folosească apa și săpunul.”” Justă și cu aprecierea că punctul „ochit„ a fost din plin „lovit„. Dar oricât de profunde ar fi observațiile noastre, nu ajută cu nimic. DOAR EXEMPLUL 1907 , ne mai poate salva, mai poate schimba ceva. Din păcate NIMENI nu vrea să-și pună libertatea sau chiar viața (mă refer la cei care ar fi urmați de mulțime) în pericol în schimbul CUCERIRII LIBERTĂȚII.
  • Like 1
  • @ Dorel Romica Palenciucc
   Ba exista oameni care-si pun libertatea in joc, pentru a trimite la locul cuvenit nespalatii parfumati ai vremii ticalosilor, in care traim. Acei oameni minunati din afara Ateneului si Procurorii DNA.
   • Like 3
 • Nu stiu cum a fost la Ateneu dar, mie imi pute foarte tare aceasta abordare a dv plina de ura si de dispret fata de Romania si romanii ei ! Nu am vazut ca "romanii importanti " stransi langa statuia regelui Carol sa aiba macar o cerinta de bun simt si anume " ROMANIA - SCHENGEN !" Probabil ca nu doreau sa le faca o surpriza placuta " puscariasilor " din incinta Ateneului !
  • Like 0
  • @ Titus Paul Ionescu
   Postac psdos parfumat!
   • Like 0
  • @ Titus Paul Ionescu
   Da' de ce vrei matale in Schengen, la aia care te fura (conform propagandei a la Moscova)? Apropo, dincolo de granita se munceste si se respecta legea. Stii ce-i aia? sau te intreb mai concret: cum ajungi tu in Schengen? cu caruta pe drumuri sparte? revino-ti.
   • Like 0
 • Politicienii români au fost ”luați peste picior” de către politicienii ”europeni” prezenți la Ateneu. Din punct de vedere intelectual. Este evident că la noi școala are mari lipsuri, iar modul cum ”ai noștrii” au trecut prin școală lasă muult de dorit.
  În concluzie, dacă nu avem de unde? atunci, cui, ce să cerem?! Dl. Tusk merită toată consuderația noastră. Nu și prima... „ntâia”... devastatoare, de. M-a îmbolnăvit! La propriu.
  • Like 1
  • @ Ion Popescu
   niki check icon
   si la tine, din moment ce scrii "nostrii"...
   • Like 1
  • @ Ion Popescu
   Totul se rezolva in puzderia de grădinițe ce vor fi construite de abramburica.
   • Like 0
 • Exceptional, exceptional A vorbit in limba romana!! Sa ne bucuram, deci. Sa fim flatati, mangaiati, asadar. Si sa ne suspendam spiritul critic. Daca a vorbit romaneste, trebuie sa fie om bun ... un politician de exceptie. Sa ne intelegem: dnul Tusk are consilieri buni si scriitori de discursuri profesionisti. Si stie sa livreze un mesaj. Dincolo de asta, dnul Tusk are un trecut politic cat se poate de documentat, documente din care aflam ca tarii sale, Polonia, nu i-a fost bine. Iar masurile pe care le-a luat au contribuit direct la starea in care se afla Polonia azi. Vreti o tara ca afara, adica, precum Polonia? Recomand lectura banalei pagini Wikipedia, in limba engleza. Ca aia in romana e jale. Desigur, se pot completa informatiile de acolo cu cele din alte surse. Sa stam stramb ca sa judecam drept si, mai ales, sa folosim informatiile abundent disponibile pe Internet, pentru a ne face o opinie informata. https://en.wikipedia.org/wiki/Donald_Tusk
  • Like 3
  • @ Anca Paduraru
   Oare de dl.Tusk știe a cărui stat e capitala Pristina? sau știe că Budapesta e capitala României??
   • Like 1


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult