Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

La cald despre cum a fost, duminică seara, Robbie Williams la Untold. „Sunteți mult mai gălăgioși decât englezii mei!”

„Voi sunteți din Europa, nu? La noi nu merge așa ca la voi”, încerca un argentinian să-mi explice în aprilie, la Lollapalooza în Buenos Aires cu Arctic Monkeys și Sam Smith capete de afiș. Așa e, atmosfera a fost moartă, alcoolul limitat prin „lege” la doua beri de om și cozile infernale. Așa că atunci când artiști ca Martin Garrix vin și zic „ce dor mi-a fost de voi, Untold”, sunt șanse mari chiar să simtă asta. Pentru că la Untold atmosfera e magică, organizarea e ceas, iar alcoolul... e alcool.

Duminica de la Untold a fost însă specială. Pentru că de data asta n-a fost despre Armin, a fost despre Robbie. Un pic mai plin de el poate, dar la fel de showman. Robbie Williams a umplut până la ultimul centimetru stadionul duminică, iar publicul l-a savurat pe deplin. Măcar acum nu ne vom mai aminti de concertul lui ca fiind „ăla la care am murit de sete” (cei care au fost la București, acum 5 ani, știu de ce…)

Britanicul s-a jucat cu publicul, karaoke pe A-ha și MC Hammer de zici ca trecuse pe la scena Nostalgia înainte să vină pe main stage. A chemat o tânără din public pe scenă și i-a făcut o serenadă în fața soțului, spre amuzamentul general. 

Dar nimic nu l-a umanizat mai tare ca acel moment în care l-a adus pe tatăl său pe scenă pentru un duet pe Sweet Caroline. Dacă am reuși cu toții să le oferim părinților măcar 1% din ce reușește Robbie ne-am simți poate mai împliniți.

Robbie Williams e showman. Nu vei lua niciodată țeapă pariind pe el la microfon. Iar duminica, pe scena din Cluj, a deschis Untoldul și către un alt segment de public. În lumina a câteva zeci de mii de telefoane aprinse spre el. Și când i s-au terminat hit-urile a încheiat cu My Way al lui Sinatra. Pentru că tot ce face omul ăsta e după propriile legi. Și o face bine. Ireproșabil.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult