Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

La cald despre cum a fost, duminică seara, Robbie Williams la Untold. „Sunteți mult mai gălăgioși decât englezii mei!”

„Voi sunteți din Europa, nu? La noi nu merge așa ca la voi”, încerca un argentinian să-mi explice în aprilie, la Lollapalooza în Buenos Aires cu Arctic Monkeys și Sam Smith capete de afiș. Așa e, atmosfera a fost moartă, alcoolul limitat prin „lege” la doua beri de om și cozile infernale. Așa că atunci când artiști ca Martin Garrix vin și zic „ce dor mi-a fost de voi, Untold”, sunt șanse mari chiar să simtă asta. Pentru că la Untold atmosfera e magică, organizarea e ceas, iar alcoolul... e alcool.

Duminica de la Untold a fost însă specială. Pentru că de data asta n-a fost despre Armin, a fost despre Robbie. Un pic mai plin de el poate, dar la fel de showman. Robbie Williams a umplut până la ultimul centimetru stadionul duminică, iar publicul l-a savurat pe deplin. Măcar acum nu ne vom mai aminti de concertul lui ca fiind „ăla la care am murit de sete” (cei care au fost la București, acum 5 ani, știu de ce…)

Britanicul s-a jucat cu publicul, karaoke pe A-ha și MC Hammer de zici ca trecuse pe la scena Nostalgia înainte să vină pe main stage. A chemat o tânără din public pe scenă și i-a făcut o serenadă în fața soțului, spre amuzamentul general. 

Dar nimic nu l-a umanizat mai tare ca acel moment în care l-a adus pe tatăl său pe scenă pentru un duet pe Sweet Caroline. Dacă am reuși cu toții să le oferim părinților măcar 1% din ce reușește Robbie ne-am simți poate mai împliniți.

Robbie Williams e showman. Nu vei lua niciodată țeapă pariind pe el la microfon. Iar duminica, pe scena din Cluj, a deschis Untoldul și către un alt segment de public. În lumina a câteva zeci de mii de telefoane aprinse spre el. Și când i s-au terminat hit-urile a încheiat cu My Way al lui Sinatra. Pentru că tot ce face omul ăsta e după propriile legi. Și o face bine. Ireproșabil.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult