Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

La cald despre cum a fost, duminică seara, Robbie Williams la Untold. „Sunteți mult mai gălăgioși decât englezii mei!”

„Voi sunteți din Europa, nu? La noi nu merge așa ca la voi”, încerca un argentinian să-mi explice în aprilie, la Lollapalooza în Buenos Aires cu Arctic Monkeys și Sam Smith capete de afiș. Așa e, atmosfera a fost moartă, alcoolul limitat prin „lege” la doua beri de om și cozile infernale. Așa că atunci când artiști ca Martin Garrix vin și zic „ce dor mi-a fost de voi, Untold”, sunt șanse mari chiar să simtă asta. Pentru că la Untold atmosfera e magică, organizarea e ceas, iar alcoolul... e alcool.

Duminica de la Untold a fost însă specială. Pentru că de data asta n-a fost despre Armin, a fost despre Robbie. Un pic mai plin de el poate, dar la fel de showman. Robbie Williams a umplut până la ultimul centimetru stadionul duminică, iar publicul l-a savurat pe deplin. Măcar acum nu ne vom mai aminti de concertul lui ca fiind „ăla la care am murit de sete” (cei care au fost la București, acum 5 ani, știu de ce…)

Britanicul s-a jucat cu publicul, karaoke pe A-ha și MC Hammer de zici ca trecuse pe la scena Nostalgia înainte să vină pe main stage. A chemat o tânără din public pe scenă și i-a făcut o serenadă în fața soțului, spre amuzamentul general. 

Dar nimic nu l-a umanizat mai tare ca acel moment în care l-a adus pe tatăl său pe scenă pentru un duet pe Sweet Caroline. Dacă am reuși cu toții să le oferim părinților măcar 1% din ce reușește Robbie ne-am simți poate mai împliniți.

Robbie Williams e showman. Nu vei lua niciodată țeapă pariind pe el la microfon. Iar duminica, pe scena din Cluj, a deschis Untoldul și către un alt segment de public. În lumina a câteva zeci de mii de telefoane aprinse spre el. Și când i s-au terminat hit-urile a încheiat cu My Way al lui Sinatra. Pentru că tot ce face omul ăsta e după propriile legi. Și o face bine. Ireproșabil.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult